COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 544
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 580
Дезинфекцията не е миене....отгоре пръскат, отдолу калта си стои, но вече е дезинфектирана

# 2 581
  • София
Нищо не й е дезинфекцирано, минава следващият и оставя следващата порция. Първо трябва да се измие, после да се пръска.

# 2 582
  • 1st floor
Доколкото разбрах бършат дръжките, останалото се пръска

# 2 583
  • София
Абсолютно нищо не дезинфекцират. Направят го веднъж за пред камерите и толкоз. Затова само ръкавици навън и колкото се може по-малко контакт с такива повърхности

# 2 584
Специално за автобусите в Търново, всяка вечер ги дезинфекцират . Баща ми работи в ПБЗН, та знам от първа ръка.

# 2 585
Втора Градска-медиците отказват да работят при тези условия.

# 2 586
https://www.vesti.bg/sviat/izpisaha-tom-hanks-ot-bolnicata-v-avstraliia-6106984

Том Ханкс излизал от болницата. Съпругата му остава.
И се питам защо.
Че онзи ден се писа, че е в болница. А днес го изписват.
Нали дори и след оздравяване вируси е в организма?

# 2 587
  • София
Не знам защо журналистите не питат колко костюма имат, а какви са им маските? Защото ще излезе истината. В Китай от лекари, през сестри и санитари бяха опаковани. При нас министърът излиза и вика - имат, но никой не го пита колко и какви. Маските от резерва са на повече от 30 години.

# 2 588
Някакво девойче, французойче се оплаква, че току що кацнало на ски в Банско и му секнали сезона, та сега се чуди какво ще прави 2 седмици и дали ще може да се прибере във Франция, защото гарите там не работели.

# 2 589
Психясах на тема хигиена преди 12 години, но сега осъзнавам, че хигиената е просто прах в очите. Ако мъжът ми си дойде от работа и донесе вируса, миенето и бърсането няма да го спрат да се лепне и на нас, защото мъжът ми седи, диша, яде и живее у дома. Ще ни зарази дори да измия с белина и стените.

Виждам само едно спасение, поне някакво - още утре да се затвори цялата държава. Забрана за всички да напускат домовете. Поне до края на месеца. Както направиха в Китай. Спира всичко и 1 от семейството има право да излезе веднъж на ден за храна. Трябва да спрат и транспорта даже. Блъскат се пенсионерите в автобусите, да ги питаш къде отиват тия дърти откачалки. То вярно, че повечето не ги слуша главата и затова няма да пътуват, ако няма с какво.
Това ще стане, бъдете сигурни. Няма как да ни се размине. Просто тиквеното правителство пак прави нещата половинчато и ще изпусне положението.После ще ни струва много по-скъпо. В животи, не само икономически.
А това с полетите просто не го знам защо продължава. Пристига всякаква паплач тука и после тях ще лекуват, а хората тук ще мрат в домовете си.

# 2 590

Кои условия? Отказват да работят при условията на пандемия ли? Това звучи като виц.

# 2 591
Не е виц за съжаление. И аз гледах по БТВ.

# 2 592
Чудя се като са полагали хипократова клетва, за маски дали са споменавали...нещо от сорта: "...ще помагам на хората ако имам нова маска...." ??

# 2 593
Предлагат опашка през 2 метра пред супермаркети.

# 2 594
  • На остров
Вероятно отказват да работят без защитени облекла. Аз ги подкрепям, не мисля че някой друг от пишещите в темата би работил без защитни облекла.

В хипократовата клетва може да не пише нищо за маски, но сега сме 2020 в Европа.

Общи условия

Активация на акаунт