COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 544
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 595
Втора Градска-медиците отказват да работят при тези условия.

Кои условия? Отказват да работят при условията на пандемия ли? Това звучи като виц.
Да, аз това го очаквах. Преди 15 години докато чаках за манипулация в болницата в Асеновград една сестра на висок глас се “оплакваше” как щели да ги заразят с хепатит и т.н защото бяха току що диагностицирали човек с такъв.

# 2 596
И 30 век да е...човечността си остава. И призванието...
Да не са се клели тогава...накой насила да ги е карал? Едва ли...

То по вашата логика и войникът нама да иска да отиде на фронта, налЕ...

# 2 597
  • София
Призвание, призвание, ама не може с голи ръце! Като се разболеят те кой ще ни лекува? Врачките ли?

# 2 598
Без всякакви условия за работа.
От инфо от познати разбрах,че   ги заставят  да работят,без право на отпуск,масово във всички болници в страната/помолени са да попълнят декларации,анекси/.И тези ,които са на първа линия забравят за семейството си-пълна изолация.
Макрон затваря за 2 седмици всички вкъщи.

# 2 599
Още 5 заразени имаме.

# 2 600
67 случая в България, тоест от вчера имаме 5 нови.

# 2 601
  • София
67 случая вече има в България.

# 2 602
  • На остров
Тета75 не става въпрос за липса на човечност.

Всички където толкова се възмущавахте на невзетите от Швеция мерки, може да не са обявили лок даун, но няма здравен работник, който да работи без защитни облекла от най висок клас.

Държавата е тази, която трябва да подсигури нужното за да работи здравната система, в случая елементарно е защитни облекла, ръкавици, визьори и специални филтриращи маски за персонала.

# 2 603
  • София
ама не казаха какви са, а това е важно - дали са внос, дали са контактни, дали са неустановени откъде.

# 2 604
Защо не затвориха границите още преди седмица?!? Повтарям го като мантра.....
Какво като сме затровени по домовете? Прииждат заразени и сеят зараза.....
Нали всеки от нас дори и веднъж на ден-два трябва да излезе за хляб поне?

След малко отивам на спешен кабинет, защото ме боли зъб. Няма начин - търпях 4 дни, повече не мога. И не съм само аз, хората боледуват и от други неща, наложително е да отидат на лекар.

# 2 605
ама не казаха какви са, а това е важно - дали са внос, дали са контактни, дали са неустановени откъде.

Наблюдава се такава тенденция, през последните дни вече не казват, от къде са, какви са....от коя контактна група са? Мисля че би трябвало да дадат малко повече информация.

# 2 606
За мен всичкия медицински персонал трябва да бъде мобилизиран. На всеки отказал, да му се отнемат прават! Когато източват здравната каса, нямат против да работят, сега се сетиха, че няма условия. Майка ми е мед сестра и е в потрес от докторите.
Съмнявам се, че ще ги оставят без предпазни облекла да работят.

# 2 607
  • София
В такъв случай какво става с транспорта след това ново предложение-по 2 възрастни в едно помещение???Не знам как само се поставят забрани и нареждания ,а продължават да идват и идват чужденци......

# 2 608
Щом са подписали Хипократовата клетва трябва да са знаели ,че човечността и помощта в полза на обществото е главна тяхна цел.
Така е от векове.
Но не одобрявам,че според Закона ще бъдат заставяни и и наказвани.Който не иска-сам си преценява.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 08:34 от macapisa

# 2 609
  • София
Защо не затвориха границите още преди седмица?!? Повтарям го като мантра.....
Какво като сме затровени по домовете? Прииждат заразени и сеят зараза.....

За да си щъкат мангалите и чужденците както им е удобно и където им е приятно,а ние вече откачихме от мерки,наредби,заповеди,изисквания.....Ефект нула от тези мерки-все по-лошо ще става ,накрая под карантина по домовете ще е неизбежно.

Общи условия

Активация на акаунт