COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 574
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 760
  • Варна
Човешката наглост няма граници. Сега ще искат и да им се прати самолет да ги прибира. Съгласна съм, ако си платят, но не и от нашите пари.
https://fakti.bg/bulgaria/455698-desetki-balgari-sa-blokirani-v- … ampaign=firstpage
Чак пък наглост. Темата е станала изключително истерична. Нека да не губим човешкия си облик.

# 2 761
На 11 март се знаеше, че ситуацията е сериозна. С кой акъл тръгват не ми е ясно. Сигурно ще ги прибираме, няма как, но да си платят превоза от джобовете. Като имат пари за екскурзии, ще намерят и да си платят масрафа по връщането. Това не е пътуване по работа, а за кеф. Който си има съответната цена.

# 2 762
Аз не съм разбрала да е забранено да се пазарува от хран.магазин, може да се наложи изчакване отвън заради забраната за повече от двама в закрито помещение. Че ние ще изпукаме от глад ако не е разрешено пазаруването, имам минимални запаси от продукти, а нямам време и желание много да въртя манджи да ви кажа. Минаваме с малко хляб и нещо сухо от магазина и по някой плод.
Що за глупости?
Значи правителството тръби да не се презапасяваме,а после ще ни забранят да излизаме тотално..
Логика,логика и пак логика.

# 2 763
Разрешени са, но трябва да си отчетеш риска да са минавали там хора заразени.
Аз лично вчера слизах пред блока, където има пазар. Имаше тумби народ. Имах желание да пазарувам в малко магазинчета и прочие, ама...то и преди някои не ми вдъхваха доверие, сега ептен.
Входа ви ако не се чисти и т.м. си е риск също. Катерушки и пързалки.
Вчера видях няколко пъти баба с маска, дете в количката не и си рупа солети или си обикаля.
Мисля, че въпреки че много неща не са забранени, все пак трябва да си мисли всеки за рисковете и как да си го намали.

# 2 764
Човешката наглост няма граници. Сега ще искат и да им се прати самолет да ги прибира. Съгласна съм, ако си платят, но не и от нашите пари.
https://fakti.bg/bulgaria/455698-desetki-balgari-sa-blokirani-v- … ampaign=firstpage

Към 11.03 ситуацията вече БЕШЕ сериозна. Възмутена съм от тия туристи!!! И не са само те!

Скрит текст:
П.С. Ще подготвя разтвор белина и вода, обувките са ни отвън, но ще ги топя в разтвора. Ако въобще реша да изведа децата на обиколка на блока.

# 2 765
  • София
fallon_fallon, това с "леката хрема" дойде от Мутафчийски. На въпрос как са тези с коронавирус, които са в домашно лечение, той го каза. Думите му бяха - "Какво правят хората с лека хрема - седят си вкъщи".

# 2 766
Скрит текст:
намерих две такива на рафт под навеса в нас. Стават ли за носене по повод ситуацията в момента. Мисля леко да ги изпера, че са ползвани веднъж.

# 2 767
Мама нана, ако в текстилната маска има филтър, тогава те пази филтърът, но ако си само по текстилна маска, все едно да се предпазваш с шал - не работи.
Какво се слага за филтър ?
Нетъкан текстил, памук, вата и каквото друго се сетиш от този род. Аз слагам нещо подобно на домакинска хартия /някога имаше такива покривки за еднократна употреба , които бавно поемат течност, доста плътни са, но се диша/. Лошото е, че очите остават открити. Ако сложиш очила се запотяват, поне при мен е така и е неудобно.

Предвид, че от щаба, дадоха марлена маска ....

# 2 768
Не мога да разбера тези, които все търсят къде да се тестват, ей така за собствено успокоение. Аз ли нещо не разбирам - отивате, тествате се, вземате си резултата и се ухилвате от щастие. На излизане от лабораторията, се разминавате със заразен, който ви кихва в лицето и ..... каква е ползата от теста. Днес се тествате - отрицателен, след два часа може вече да сте заразен.
Също не намирам логика в тестването на контактни на първия, втория ден след контакта. Нали се каза, че там до кой ден беше - пети или шести - дори да е заразен човек, пак ще има отрицателен резултат. Ама гледам и от щаба съобщаваха за такива ранни тествания - какъв е смисълът, да се хабят тестовете ли?!

# 2 769
Докато има хора, които вярват в it's just a flu, Bro ще го закъсват. Сега ще почнат и оплакванията, че трябва "здрави" да са под карантина.

# 2 770
Половината случаи в интеннзивното в Холандия са на хора под 50 годишна възраст. Въпреки, че протичало по-леко уж се оказва, че и по-младите развиват пневмония, остър респираторен синдром и прочее.
Четох новината в Ел паис, но ето линк към холандски източник на английски.
https://dutchreview.com/news/dutch/half-the-patients-in-intensiv … er-the-age-of-50/

Да не са опитали да убият вируса с ганджа Flushed Защото луди всякакви. В България се говори така за пушенето.

Относно облеклата на Китай - голяма част от лекарите работеха с памперси, защото нямаха време да ходят до тоалетна, а ако отидеха трябваше да обличат нов комплект защитно облекло. Не мога да разбера как може да оставят лекари с по една маска в нашите болници. Това е абсолютно безобразие! Нормално е при това положение да подават оставки. И в Пловдивската Св. Мина ще стане така. раздали са им само по една еднократна маска на лекар. Пълна трагедия!

# 2 771
  • На остров
От утре Швеция минава на дистанционно обучение в университет и гимназии.
Подготвя се затваряне на градини и начални училища.

# 2 772
Nr=non reusable
Ffp1 не е много добре, по добре е да е 2 или 3, но! Е по добре от нищо. Щефи.

# 2 773
  • Варна
Обаче по канал 3 продължават да хулят DJ Tiesto .. Не разбрах системата ли го е разкарвала наляво на дясно или вината си е негова?

Ами ако си беше седял на д-то нямаше да прехвърлят вината на системата.

https://afera.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%89%D0%B0%D0%B1%D0%B0-%D0 … 0%BE%D0%BD%D0%B0/

# 2 774
Чак пък наглост. Темата е станала изключително истерична. Нека да не губим човешкия си облик.
Наглост е да искат държавата да ги прибира, въпреки че още когато са заминавали са знаели рисковете.

Общи условия

Активация на акаунт