COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 020
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 790
аз пък не мога да разбера тези български граждани досега къде дремаха, че не се прибраха в БГ да ги пита човек?!?!?!
Ще ти отговоря конкретно за мм. На работа е, не го пускат да си тръгне ей така (то и не може, в морето е), чака фирмата за която работи да го прибере защото спират дейност.
Тук някои философки казват, да затворим границите, тотално...и такива хора, които искат да се приберат, да се тестват (за своя сметка) да останат на пътя ли...
И аз самата работех тази професия, внесла съм в икономиката на България всичките си доходи, плащам си данъци, здравни осигуровки и т.н. Та, казвате нямам право да се прибера в дома си?
Да,разбира се ,че българите трябва да се прибират ,но само те!И  естествено да ги сложат под сериозна карантина,а не като тираджийте където отишли да си пият ракия.Циганите хич не ги броя за българи.Ама това нон стоп да обикаляш,да не спреш да пътуваш защото си дал едни пари и да се оправдаваш ,че сериозно.Пък после ще ги пребират....

Ами чудех се дали да пиша, но все пак ще кажа моето мнение. Да, неприятно е да имаш близки, които са останали някъде по света, но дали не е за добро. Моите роднини останаха там, почти никой не се прибра с ясната преценка, че така поставя под риск най-близките си хора.
Да не се лъжем, ама как мислите цъфна това чудо у нас, точно с българи, които се завърнаха от рисковите райони, неподозиращи че вече го носят. Sad((((
ей затова трябваше да се затворят всички граници, кой където е, там да остане. Ей така щеше да се спре разпространението със сигурност. Ама нали ние сме вече граждани на света, затова сега целият свят боледува Sad(((((
всъщност исках да коментирам на Со лъки

# 2 791
  • София
От известно време имам подозрения, че този вирус е от няколко месеца тук. Септрември месец имаше период, в който имах ужасна, продължителна, суха кашлица и задух. Без хрема, температура и умора. Просто нещо ужасно. По-нагоре в темата четох, някой сподели същите притеснения.

Приятелят ми и един колега са убедени, че са го изкарали в периода декември-януари. Суха кашлица, задух и много, ама много жестоки мускулни и ставни болки и обща отпадналост. С променлива температура. Приятелят ми приемаше изопринозин, за около седем дена се вдигна на крака.
И това въобще не е някаква смахната конспирация - убедена съм, че Китайците са крили до последно за вируса.

# 2 792
  • На топло
От днес на обед започват масови проверки на всички хора, които се намират навън.
Трябва да се посочи мотив в писмен вид.
Ако не представите атестацията или ако нямате причина да излизате се налага глоба!

# 2 793

Наистина ли вярвате на такива сайтове?
Прочетете и някоя друга тяхна статия...може да пише че КВ не съществува.

# 2 794
По медиите ни призовават да подаваме сигнали за нарушаване на карантината. Но аз от къде да знам, че моят комшия Х, познатият ми Y, са поставени под карантина?Позволява ли законът ( съмнявам се) да се обявят публично имената и адресите на поставените под карантина? Мисля, че така всеки може да следи и сигнализира за нарушения около себе си.

# 2 795
  • софия
След последните събития от сутринта стана още по-ясно, че трябва да се оправяме сами както можем. Какво единство, какви ръкопляскания, какви 5 лв. ? Съгласна съм, че и медицинските лица имат близки и семейства, но с постъпката си обричат много повече хора. Какво означава болницата не е пригодена за ситуацията? Ами ще се пригоди, нали трябва да се мобилизираме и да се справим. Липсата на достатъчно лекари, оборудване и т.н. е също толкова страшно, колкото и самия вирус. Моля се за здравето на всички отговорни и адекватни хора и нека преминем този ужас възможно най-леко Hands Pray

# 2 796
Шведите са решили да затворят гимназии и университети. Какво стана със стадния имунитет???

Норвежците пък мислят да отворят училищата само за последния клас, който е с абитуриентите, за да се подготвят за матурата. Не е решено, но се обмисля.

# 2 797
Мутафчийски може да ги е предложил тия неща, ама не ги решава. Част от мерките се менят точно под натиск- здравните власти настояват за строги мерки, останалите не. Сто пъти повториха че няма да се спира стопанския живот...

Нали разбирате, че ако спре стопанският живот, няма да имаме храна, ток, вода, дрехи и пр.? Стопанският живот не е някакво имагинерно понятие, това е нашето ежедневие като човешки същества.

# 2 798
"Същевременно тестовете за откриване на коронавируса се правят само на тежко болни. Според цитираните от изданието правителствени оценки това означава, че реалният брой на заразените към момента варира между 5 до 10 хиляди."
Логично е да се правят тестове на болни /имат симптоматика и причини/. Какъв е смисъла от тест, един, втори, трети при положение, че самия човек е решил да го прави за успокоение. Освен това днешния тест, не дава гаранция занапред. Ако теста е отрицателен и тествания реши да ходи напред - назад, нищо чудно след три дена теста да е положителен.

Мутафчийски може да ги е предложил тия неща, ама не ги решава. Част от мерките се менят точно под натиск- здравните власти настояват за строги мерки, останалите не. Сто пъти повториха че няма да се спира стопанския живот...

Нали разбирате, че ако спре стопанският живот, няма да имаме храна, ток, вода, дрехи и пр.? Стопанският живот не е някакво имагинерно понятие, това е нашето ежедневие като човешки същества.
Разбираме го, но това не значи, че тези, които трябва да ходят на работа, не трябва да спазват максимално възможното от една страна, а държавата /работодатели да направят съответно това, което се изисква от тях.

Един пример, защо не се направиха транзитни коридори за товарните камиони през държавите. Защо има полети за хора, но няма полети за стоки. Защо, за дейности без, които не можем, не се осигуряват защитни средства.
Нещата са двустранни, държава - население, а при нас рибата се вмирисва от главата.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:45 от Mama_Nana

# 2 799
Четох, че тестовете били отрицателни, ако няма симптоми, незнам доколко е вярно, но щом правят по няколко теста, вероятно се учат и те сега в движение като нас.

# 2 800
Няма да пиша повече в темата,който ме е разбрал,разбрал.Аз и колегите ми ще се заразим,ясно е,моля се само да оживем.В Италия 2000 медици са вече заразени,колко ще са при нас?
В Италия освен 2000 медици са заразени още близо 30 000, които не са медици. Всеки живот е ценен, не само вашия.
Борете се да ви осигурят каквото е нужно, защото хората ви подкрепят и разчитат на вас. Ако имате идея как да ви помогнем - кажете и ще опитаме да го направим. Но ако вместо това решите да напускате потъващия кораб, вместо да го спасите, не се сърдете, че ви наричат мишки.

# 2 801
  • София
Happy, дано всичко е наред с мъжа ти и скоро да се прибере!

Аз имам 2 въпроса:
1. Майка с дете навън на алеята без никакви други хора около тях - забранено или позволено?
2. Ходенето до магазина - да или не? Към момента всички оналайн магазини за хран. стоки, които проверих не приемат нови поръчки. За сега сме ОК с храната, ама все някога ще се наложи да купим още.
1.Кой трябва да позволява на майката какво да прави и какво не?Колкото и е акъла
2.Защо да не ходиш до магазина?Ще вегитираш ли със семейството ти до незнайно кога?Дори и под карантина никой не може да те държи гладен.

# 2 802
Затова или масово тестване, или да се възобновява животът и да спрем да изтерясваме.
Кому е нужно да се говори - сигурно са 100 пъти повече, ми да ги тестват и да разберат, дотогава са 65 и това е.

# 2 803
Въпросният диджей сега излиза, че някой друг е трябвало да мисли вместо него за възможните рискове, които поема и последици. Но минало.

# 2 804
Не че искам да виня лекарите. Ама ето че още една странна ситуация имаме. От една страна казват: свиквайте с мисълта, че едно 70% ще се заразите непременно с вируса. А лекарите напускат от страх, че щели да се заразят без предпазни средства.  Те не свикват ли с мисълта?
На работа имаме колеги, които излязоха в отпуск за една седмица. Въпросните са доста под 60 г. Не виждам какво ще ги спаси това, но...
От друга страна имаме колеги с доказано сериозни белодробни заболявания, в напреднала да не казвам пенсионна възраст. Те ще са до последно "на фронта", както върви.

Общи условия

Активация на акаунт