COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 902
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 805
Happy, и мен ме вълнува същият въпрос-за вентолина примерно и др.лекарства при астма.
Никой нищо не казва обаче.Малкото е на терапия със Фликсотид(кортико стероид) всеки ден от месеци,при кашлица включваме и вентолин.Майка ми и тя е на салбутамол и май и на кортико стероиди  и тя..
Особенно за кортико стериоидите силно ме вълнува въпроса..

И аз се интересувах за кортикостероидите, но приемани за ревматологично заболяване и становището на Европейската лига за борба с ревматизма EULAR в случая е:
"В зависимост от резултатите, ако сте положителни за COVID-19 трябва да продължите вашите стероиди, както е предписано, но отново това трябва да бъде обсъдено с Вашия лекар или ревматолог." Може да си проверите за вашата група заболявания разясненията на пациентските организации.

https://www.eular.org/eular_guidance_for_patients_covid19_outbre … Izu2tx5AD12tJJomw

# 2 806
  • Там,където се събуждам щастлива.
От известно време имам подозрения, че този вирус е от няколко месеца тук. Септрември месец имаше период, в който имах ужасна, продължителна, суха кашлица и задух. Без хрема, температура и умора. Просто нещо ужасно. По-нагоре в темата четох, някой сподели същите притеснения.

Аз изпих септември 6 шишета сироп. Отшумя на 14 ден. Ходех на работа, защото имах сили и нямах температура.

# 2 807
Цитат
Боже...сега пък парите им били малко...пари пари...всичко е за пари, кой каквото и да казва..
Оправдания, оправдания....
Отвратена съм.
Не е въпрос за пари, а за живот.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 12:11 от papi6

# 2 808
Мутафчийски може да ги е предложил тия неща, ама не ги решава. Част от мерките се менят точно под натиск- здравните власти настояват за строги мерки, останалите не. Сто пъти повториха че няма да се спира стопанския живот...

Нали разбирате, че ако спре стопанският живот, няма да имаме храна, ток, вода, дрехи и пр.? Стопанският живот не е някакво имагинерно понятие, това е нашето ежедневие като човешки същества.
Ясно е, че осигуряващите храна, ток и вода продължават да работят по цял свят, но моля ви се - шивашки фирми? В затворени халета със стотици шивачки? Магазини за дрехи и обувки?

# 2 809
  • На остров
Фенрис, шведите никога не са твърдяли, че се надяват на стаден имунитет. Винаги са казвали, че се променя спрямо ситуацията, решенията.

Подготвят и закон за да обезпечат грижата за деца на родители с жизненоважни за обществото професии.
Детските градини и началните училища вероятно ще се затворят до дни.

# 2 810
  • София
аз в момента съм скептична относно тестовете. Дали са минали достатъчно клинични изпитания? На всичко отгоре само една лаборатория ги предлага в София. Да не би другите да не могат, за тях защо нищо не се чува?
Доброволно едва ли бих отишла с цялата навалица, защото има вероятност да пипна нещо.

# 2 811
  • София
Затова или масово тестване, или да се възобновява животът и да спрем да изтерясваме.
Кому е нужно да се говори - сигурно са 100 пъти повече, ми да ги тестват и да разберат, дотогава са 65 и това е.

Абсолютно съм съгласна. Отново в "Наука и критично мислене" беше лансирана тезата, че в Китай са спрели да тестват и реално броят на заразените е бил колосално по-голям, просто са били безсимптомни или с леки симптоми. Така статистиката за смъртността може обаче сериозно да се изкриви и да падне до процент. Но това са хипотези.

# 2 812
Шведите са решили да затворят гимназии и университети. Какво стана със стадния имунитет???

Тази новина мен хич не ме грее, защото моето дете е в 7 клас. За детските градини и основните училища ще се решава на по-късен етап. Днешното решение се отнася само за средното образование, образованието за възрастни, колежи и университети. Моето дете и днес е на училище.

# 2 813
Happy, благодаря. Имам някъде едни гумурани маски със сменяеми филтри, ако ги намеря ще ги изтипосам, някой да разчете.

# 2 814
По безсмислени са ми ръкавиците както се ползват. Касиерката  е с ръкавици, след като минат няколко човека, тя дезинфекцира ръкавиците, както са на ръцете. Каква е разликата между дезинфекция на ръцете и ръкавиците, освен да предпазят самата кожа от изгарянето на препарата за дезинфекция.
При касиерката има смисъл, защото ако тя се зарази ще започне да оставя вируси по всяка маркирана стока. Ръкавиците спират това.

# 2 815
Редно е поне за хората с хронични болести да се осигурят тестове. Така хем ще се установи колко са реално тези хора в родината.

# 2 816
  • София
Изобщо не ги виня лекарите, че не искат да работят без защита. Вие бихте ли?
И на тях поне има тенденция да им осигурят. На "простите аптекари" никой даже не предвижда да даде, работят само с ръкавици и ако има маски, а всички болни първо минават през аптеката. Генералът, колкото и да го харесвам, вчера имаше неблагоразумието да каже, че всички са просто продавачи и всичко ще продадат.... днес доколкото виждам много аптеки не отвориха. И аз не бих, тези хора работят усилено, да, разбира се, имат печалба, но много не биха стоели ако не смятаха, че помагат на хората. В замяна те псуват, кълнат, заплашват... само днес бях свидетел как един напсува колежка, защото не му дава АБ без рецепта.
Заслужаваме си съдбата.

# 2 817
  • София
Касиерката  после си го лепва на носа това, което е по ръкавиците.

# 2 818
  • На остров
Шведите са решили да затворят гимназии и университети. Какво стана със стадния имунитет???

Тази новина мен хич не ме грее, защото моето дете е в 7 клас. За детските градини и основните училища ще се решава на по-късен етап. Днешното решение се отнася само за средното образование, образованието за възрастни, колежи и университети. Моето дете и днес е на училище.

До дни ще се реши и за децата, освен това ти можеш да кажеш, че не се чувства добре и да си останете вкъщи и ти и тя. Премахнаха времено дои изизксването за медицински документ от 8 ят ден.
7 клас в Швеция няма решаващо значение както в България, с това си наясно.

# 2 819
Не че искам да виня лекарите. Ама ето че още една странна ситуация имаме. От една страна казват: свиквайте с мисълта, че едно 70% ще се заразите непременно с вируса. А лекарите напускат от страх, че щели да се заразят без предпазни средства.  Те не свикват ли с мисълта?
На работа имаме колеги, които излязоха в отпуск за една седмица. Въпросните са доста под 60 г. Не виждам какво ще ги спаси това, но...
От друга страна имаме колеги с доказано сериозни белодробни заболявания, в напреднала да не казвам пенсионна възраст. Те ще са до последно "на фронта", както върви.

Това, което силно ме учудва, е следното:

1. Медицинският персонал сега ли се сети, че работи в рискова среда? Ами  СПИН, ами хепатит, ами туберкулоза, ами сезонни грипове, ами краста, ами, ами....нали уж са учили асептика и антисептика, хигиена, стерилизация, разпространение на заразни болести? За първи път ли ги чуват тези неща??!!

2. Вече има достатъчно медицинска информация, която медицинският персонал първи, като хора, които се занимават с медицина, трябва да знае, а именно, че Корона вирусът не е толкова смъртоносен, сравнено с грип Б примерно. Защо е това тръшкане?

3. Защо до сега не са се прилагали мерки за защита на медициския персонал, които са част от добрата медицинска практика, а сега се сетиха, че има едни такива неща като маски, ръкавици и пр.?

4. След като медицинският персонал до сега е работил без защитни средства (виж точка 1) и не е протестирал, защо протестира сега (виж точка 2)?

Общи условия

Активация на акаунт