COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 115
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 820
Поставен под карантина избягал през границата с Румъния
https://www.mediapool.bg/postaven-pod-karantina-izbyagal-prez-gr … a-news304709.html

# 2 821
В момента съм със задна хрема и си се лекувам домашно, но се е случвало да докарам до фарингит. Ако моето джипи ми изпише антибиотик по телефона, как ще си го взема, ако нямам рецепта, а междувременно не е удачно да се разкарам през целия град до поликлиниката за такава, за да не заразя други и себе си?
Точно в такъв момент, да плашат с арести аптекарите, които често да по-адекватни от самите лекари, смятам, че е неразумно и даже опасно.

https://www.mediapool.bg/postaven-pod-karantina-izbyagal-prez-gr … a-news304709.html

Жив и здрав да е...

# 2 822
  • Шумен

Наистина ли вярвате на такива сайтове?
Прочетете и някоя друга тяхна статия...може да пише че КВ не съществува.

И защо да не вярваме на Afera.bg, сайт , който е от малкото сайтове,  провеждащи разследваща журналистика, а на разни други или на разни телевизии дето са папагалски? В крайна сметка всеки може да чете и вярва на това, което прецени.

# 2 823
Не че искам да виня лекарите. Ама ето че още една странна ситуация имаме. От една страна казват: свиквайте с мисълта, че едно 70% ще се заразите непременно с вируса. А лекарите напускат от страх, че щели да се заразят без предпазни средства.  Те не свикват ли с мисълта?
На работа имаме колеги, които излязоха в отпуск за една седмица. Въпросните са доста под 60 г. Не виждам какво ще ги спаси това, но...
От друга страна имаме колеги с доказано сериозни белодробни заболявания, в напреднала да не казвам пенсионна възраст. Те ще са до последно "на фронта", както върви.

Това, което силно ме учудва, е следното:

1. Медицинският персонал сега ли се сети, че работи в рискова среда? Ами  СПИН, ами хепатит, ами туберкулоза, ами сезонни грипове, ами краста, ами, ами....нали уж са учили асептика и антисептика, хигиена, стерилизация, разпространение на заразни болести? За първи път ли ги чуват тези неща??!!

2. Вече има достатъчно медицинска информация, която медицинският персонал първи, като хора, които се занимават с медицина, трябва да знае, а именно, че Корона вирусът не е толкова смъртоносен, сравнено с грип Б примерно. Защо е това тръшкане?

3. Защо до сега не са се прилагали мерки за защита на медициския персонал, които са част от добрата медицинска практика, а сега се сетиха, че има едни такива неща като маски, ръкавици и пр.?

4. След като медицинският персонал до сега е работил без защитни средства (виж точка 1) и не е протестирал, защо протестира сега (виж точка 2)?
Ама ти сериозно ли се чудиш по тези въпроси? Все още има хора, които не са разбрали?

# 2 824
Тъй като ежедневните нови случаи на коронавирус в Европа сега знадминавт Китай в разгара на неговата епидемия, лекарите в Ухан - градът в централен Китай, където патогенът се появи за първи път - виждат тревожни признаци на подобни грешки.

Ключов сред тях е неадекватната защита на медицинските работници, което води до висок процент на зараза сред лекарите и медицинските сестри. В Ухан липсата на разбиране за болестта и недостигът на защитна екипировка в първите седмици на огнището през януари доведе до инфектиране на хиляди здравни работници по време на лечението на пациентите. Най-малко 46 са загинали .

„Нашите европейски колеги се заразяват с болестта в ежедневната си практика и съотношението е доста подобно на по-ранната ситуация в Ухан“, казва Ву Донг, професор по гастроентерология в Пекинската медицинска колегия в болница. Ву разговаря от Ухан с журналисти в Пекин в понеделник, заедно с трима други топ китайски лекари. „Трябва да защитим нашия медицински персонал.“
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-03-17/europe-s-doct … utm_medium=social

# 2 825
  • София - Рим и обратно
В момента съм със задна хрема и си се лекувам домашно, но се е случвало да докарам до фарингит. Ако моето джипи ми изпише антибиотик по телефона, как ще си го взема, ако нямам рецепта, а междувременно не е удачно да се разкарам през целия град до поликлиниката за такава, за да не заразя други и себе си?

В аптеките приемат рецепти изпратени по вайбър или мейл, още преди корона вируса.

# 2 826
До дни ще се реши и за децата, освен това ти можеш да кажеш, че не се чувства добре и да си останете вкъщи и ти и тя. Премахнаха времено дои изизксването за медицински документ от 8 ят ден.
7 клас в Швеция няма решаващо значение както в България, с това си наясно.

Аз съм home office от днес, след спуснатите "директиви" вчера за Стокхолм. Обмислям го като вариант да излъжа в училището, че сме болни (не от ковид-19), макар че не сме и да спра детето от училище.

# 2 827
Дано следващия вирус който се роди на този свят да щади лекарите и техните семейства... Този щадял децата...
В Пирогов казват, че болницата си функционира нормално. Лекуват си болните от всякакви болести...и там условията са потресаващи.

# 2 828

В аптеките приемат рецепти изпратени по вайбър или мейл, още преди корона вируса.

Ама тя аптекарката ще ми даде и без, аз питам защо биват заплашвани с арести и затваряне на обектите? Иначе тия рецепти, всеки с малко умения на фотошоп може да ги изфабрикува...

# 2 829
Без коментар. Течен сапун който до преди няколко седмици би бил около 2 лв. сега се продава за 10лв. Подиграват се на хората....

# 2 830
Не че искам да виня лекарите. Ама ето че още една странна ситуация имаме. От една страна казват: свиквайте с мисълта, че едно 70% ще се заразите непременно с вируса. А лекарите напускат от страх, че щели да се заразят без предпазни средства.  Те не свикват ли с мисълта?
На работа имаме колеги, които излязоха в отпуск за една седмица. Въпросните са доста под 60 г. Не виждам какво ще ги спаси това, но...
От друга страна имаме колеги с доказано сериозни белодробни заболявания, в напреднала да не казвам пенсионна възраст. Те ще са до последно "на фронта", както върви.

Това, което силно ме учудва, е следното:

1. Медицинският персонал сега ли се сети, че работи в рискова среда? Ами  СПИН, ами хепатит, ами туберкулоза, ами сезонни грипове, ами краста, ами, ами....нали уж са учили асептика и антисептика, хигиена, стерилизация, разпространение на заразни болести? За първи път ли ги чуват тези неща??!!

2. Вече има достатъчно медицинска информация, която медицинският персонал първи, като хора, които се занимават с медицина, трябва да знае, а именно, че Корона вирусът не е толкова смъртоносен, сравнено с грип Б примерно. Защо е това тръшкане?

3. Защо до сега не са се прилагали мерки за защита на медициския персонал, които са част от добрата медицинска практика, а сега се сетиха, че има едни такива неща като маски, ръкавици и пр.?

4. След като медицинският персонал до сега е работил без защитни средства (виж точка 1) и не е протестирал, защо протестира сега (виж точка 2)?
Ама ти сериозно ли се чудиш по тези въпроси? Все още има хора, които не са разбрали?

Какво да разбера?

# 2 831
DeltaAzimut , няма смисъл да се обясняваш, някои хора не могат да разберат, че има нещо такова, наречено риторичен въпрос и отговорите са добре известни на всички...

# 2 832
  • София
От известно време имам подозрения, че този вирус е от няколко месеца тук. Септрември месец имаше период, в който имах ужасна, продължителна, суха кашлица и задух. Без хрема, температура и умора. Просто нещо ужасно. По-нагоре в темата четох, някой сподели същите притеснения.

Няма как да е бил тук през септември, защото в Китай се появи през декември.
Дори китайците дълго време да са крили, другите щяха да го засекат и да алармират.

# 2 833
Точно в такъв момент, да плашат с арести аптекарите, които често да по-адекватни от самите лекари, смятам, че е неразумно и даже опасно.

Жив и здрав да е...
Същата работа и при мен - ужасна задна хрема и ме стрелка ухото. В петък в най-голямата навалица си купих някакви лекарства и витамини, обаче не мина. Добре че си имам вкъщи антибиотик от предишно боледуване, сега ако ме върнат от аптеката да взимам рецепта как ще изпълня указанията да не се тълпя пре Джи пи то при неразположение......Отделно на майка ми трябва да взема тримесечните рецепти за лекарства от нейното Джи пи. Пак на опашка пред кабинета. Няма как да се редуцира ходенето до тях, като без това си безсилен да се лекуваш.

# 2 834
Разбирам, че сме в раздел Клюкарник, ама все пак не пречи да пишем малко по-аргументирано. Не можете да сравнявате работата с труп, с работата с жив, болен човек, който диша, кашля, киха в лицето на тези лекари. Хайде вижте каква е разликата:
Цитат

Бледолилава, пожарникарите не работят само с трупове. За сведение, гасят и пожари. Когато стана инцидента в Хитрино, никой не се отказа. По 36 часа са били без сън, а заедно с тях ние също-жените и децата им. така, че е обидно и грозно да се коментира, че пожарникарите работят само с трупове. Отстрани много лесно се обсъжда....точно като в махлянски клюкарник...

Общи условия

Активация на акаунт