COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 018 661
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 910
По-назад срещнах призив да събираме пари за коронавируса. Това е написано лично от депутат от Герб.
"Европейската солидарност в подкрепа на България!
Страната ни ще получи общо 812 милиона евро от обявената от ЕС сума за борба с коронавируса, става ясно от разчетите за страните членки.
Част от сумата ще бъде отпусната като ликвидност, а друга част – от съответния бюджет на ЕС. България ще получи съответно 122 милиона и 690 милиона евро.
Освен това, страната ни все още не е усвоила 546 милиона евро по европейските структурни и инвестиционни фондове след обявяването на Инвестиционната инициатива за отговор на коронавируса. Страните членки, на които са останали тези пари, ще ги използват срещу заразата, вместо, както досега, да ги връщат в хазната на Съюза.
Така България ще разполага със сумата от 1,358 милиарда евро по това направление.
Освен за медицински цели, средствата ще бъдат използвани в помощ на най-уязвимите сектори на икономиката като малките и средните предприятия, пазара на труда и други."

# 2 911
  • София
vaflichka, защо смяташ така?
Според мен никой няма да издържи 6 месеца, какво остава и нагоре. Хора, ще почнем да умираме от някакви елементарни настинки, като след това си подадем носовете навън. Колкото сме се изнежили, съвсем ще станем като саксийни цветя. Тази психика не е за ден и за два, сега не го мислите, но от личен опит мога да ви обясня как от един уж елементарен стрес се стига до сериозни здравословни проблеми. Ние сме социални животни, не го забравяйте.

# 2 912
  • на пистата
Здравейте, нямам възможност да ви прочета всички, виждам, че се коментират защитните облекла на лекарите. И понеже може би се досещате коя съм (съфорумката, за която Тесла писа) мога да ви уверя, че никой, който работи с пациенти, които са заразени, или за които се подозира, че са заразени, не работи БЕЗ хазмат костюм, очила, маска, ръкавици. Дори чистачките, които мият пода, са екипирани като астронавти тук.
Всичко наред ли е?Да знаеш,че имаш нашата позитивна енергия 🥰🥰🥰

# 2 913
  • тук-там
fentiss, бързо оздравяване желая. Би ли написала "пътя", по който стигна до изолация. Знам, че беше със грипоподобни симптоми и се чудеше къде и на кого да се обадиш....

# 2 914
Тези, които дишат с противогаз не са проблем, защото колкото и да са ирационални техните страхове, те реално не са навредили на никого. Т.н. непукисти, пътуващи, празнуващи и разнасящи вируса къде ли не потопиха цяла Европа, икономически и с човешки жертви.
Ако 1/10 от енергията, която се влагаше в борбата с несъществуващата и крайно преувеличена "паника" беше вместо това насочена към борба с вируса и превантивни мерки, сега щяхме да сме в съвсем различно положение.

# 2 915
  • Пловдив
Здравейте, извинявам се за глупавия си въпрос, но явно нещо съм изпуснала. Да речем, че си купуваме хляб, с ръкавици сме и вирусът е по ръкавиците. Когато махнем ръкавиците вкъщи, вирусът е останал по опаковката на хляба. Какво правим в случая?
миеш опаковката, как какво? Innocent

# 2 916
  • София
Спрете с тези безцелни пътувания! Всички търпим и ще търпим някакви загуби. Голяма работа, че сте изгоряли с някаква сума пари за полети, настаняване и т.н. Не може на 11.03. да излетиш на почивка и да очакваш, че държавата ще хукне да те събира от островите!

# 2 917
  • sofia
Забравяте, че в днешното общество роби няма (поне в европейските държави) - никой не е длъжен на никого. Медиците могат да напуснат, магазинерите могат да затворят или да продават течен сапун за 10 лв и така...
На който не му харесва, да се заключва в мазето и да си седи там, докато се успокои.
Аз не съм медицинско лице, но ако някой започне да ми натяква, че съм му длъжна, нарочно бих го неглижирала и бих се съсредоточила върху по-спокойните пациенти.

Роби със синджири няма, но си длъжен да изпълняваш закона на държавата, в която живееш. Ако закона е - работѝ или умрѝ, имаш само две опции. Това не те прави чак толкова свободен човек.
И кой е този закон? Хайде, сигурна съм, че тук има и адвокати, разровете се, потърсете та да знаем всички!

# 2 918
  • ГО
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v1

Eто днешното достатъчно сензационно изследване базирано на достатъчно голяма извадка- 2000 случая.
 Извода- кръвна група 0 е значително по-устойчива на инфектиране и в случай на заболяване, със значимо по-малъ риск от смърт.
 Кръвна група А е със значимо по-висок от средния риск от инфектиране и смърт при развитие на болестта.

Ако имате в къщи човек от нулева група- той може би е доста по-безопасно да излиза да пазарува (ако все пак не е с по-рисково поведение, което да му елиминира даденото от природата предимство). Тия от А да се пазят повече от останалите.
 ... аз съм от целунатите от природата
Цялото ми семейство - аз, съпругът ми и трите ни деца сме обречени! Отивам да ги застрелям, после и мен, че да не се мъчим. 🥺🥺🥺

# 2 919
Пазарувам, слагам чантите под карантина на едната тераса за 2 дни, след това ги ползвам.
Хляб - в хлебопекарната
Плодове и,зеленчуци - карантина + сапун, ако не минават термична обработка.
Месото се готви
Салам и сирене само вакуум + мокра кърпа със спирт

# 2 920
Може и да сте писали някъде, ама аз не разбрах нещо. Как точно са изолирани тия, които са на домашно лечение и тези под карантина. Как се снабдяват с храна и лекарства например, след като не трябва да излизат?

# 2 921
fentiss, бързо оздравяване желая. Би ли написала "пътя", по който стигна до изолация. Знам, че беше със грипоподобни симптоми и се чудеше къде и на кого да се обадиш....

+1 И аз пожелавам бързо оздравяване..

# 2 922
Мда, вече започнахте да си измисляте и закони. Не - няма закон "работи или умри". Като как си го представяте - отива един взвод войници и разстрелва тези, които откажат да работят? Така със сигурност ще има доста повече жертви на човешката идиотщина.

# 2 923
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v1

Eто днешното достатъчно сензационно изследване базирано на достатъчно голяма извадка- 2000 случая.
 Извода- кръвна група 0 е значително по-устойчива на инфектиране и в случай на заболяване, със значимо по-малъ риск от смърт.
 Кръвна група А е със значимо по-висок от средния риск от инфектиране и смърт при развитие на болестта.

Ако имате в къщи човек от нулева група- той може би е доста по-безопасно да излиза да пазарува (ако все пак не е с по-рисково поведение, което да му елиминира даденото от природата предимство). Тия от А да се пазят повече от останалите.
 ... аз съм от целунатите от природата
Цялото ми семейство - аз, съпругът ми и трите ни деца сме обречени! Отивам да ги застрелям, после и мен, че да не се мъчим. 🥺🥺🥺
А може би това е така, защото най-разпространената кръвна група в света е А? Тоест така или иначе повечето хора са кр. група А.

# 2 924
  • Вестерос
Спрете с тези безцелни пътувания! Всички търпим и ще търпим някакви загуби. Голяма работа, че сте изгоряли с някаква сума пари за полети, настаняване и т.н. Не може на 11.03. да излетиш на почивка и да очакваш, че държавата ще хукне да те събира от островите!
В групите за пътува във фб има даже призиви да не ти пука и да си летиш, някои даже си купуват билети сега по-евтини... Пълни безотговорници!

Общи условия

Активация на акаунт