COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 429
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 2 895
  • София
Моля те, дори във фейса пак снимки пуснаха на белите следи в небето над София!  Чакам и привържениците на теорията за извънземните да се изкажат.

# 2 896
Аз не мисля, че някои нещо смята, извиних се за въпроса, интересно ми беше мнението ви, като разсъждение .

# 2 897
  • София
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.03.11.20031096v1

Eто днешното достатъчно сензационно изследване базирано на достатъчно голяма извадка- 2000 случая.
 Извода- кръвна група 0 е значително по-устойчива на инфектиране и в случай на заболяване, със значимо по-малъ риск от смърт.
 Кръвна група А е със значимо по-висок от средния риск от инфектиране и смърт при развитие на болестта.

Ако имате в къщи човек от нулева група- той може би е доста по-безопасно да излиза да пазарува (ако все пак не е с по-рисково поведение, което да му елиминира даденото от природата предимство). Тия от А да се пазят повече от останалите.
 ... аз съм от целунатите от природата

# 2 898
Аз не мисля, че някои нещо смята, извиних се за въпроса, интересно ми беше мнението ви, като разсъждение .

Няма смисъл от извинение, ти си зададе въпроса, обаче има хора, които точно така се държат и те вчера ясно си изразиха мнението, всявайки смут в темата с изблиците си.

Бащицата да не се крие, ми да сложи начело на щаба един вирусолог, който да излезе и на прост български да обясни на хората защо е безопасно да дишат без противогаз.

# 2 899
  • на пистата
Фирма дарява защитно облекло на болница в София.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2782504781787449& … d=609954372375845

# 2 900
Бравос.
И по някоя мед.сестра ако имат да дарят,няма да е зле

# 2 901
Здравейте, извинявам се за глупавия си въпрос, но явно нещо съм изпуснала. Да речем, че си купуваме хляб, с ръкавици сме и вирусът е по ръкавиците. Когато махнем ръкавиците вкъщи, вирусът е останал по опаковката на хляба. Какво правим в случая?

# 2 902
reninel, това генералът го каза още миналата седмица - при нужда кардиологът ще стане вирусолог (не помня дали точно вирусолог каза). Един вид, ако ситуацията стане напечена, няма да има преквалификация и такива неща, директно ще се действа.
И аз така бях чула,но и чух че не били работили с подобни пациенти като една от причините за оставките и в тази връзка мисля,че едва ли в др.държави само вирусолози лекуват../няма толкова специалисти Simple Smile /Те по скоро са за мерките и лекарства или ваксини...Останалите с кратко обучение  би трябвало да се справят...за предпазните средства съм напълно с тях,но според една публикация по-долу и това не е съвсем така..

# 2 903
Всеки има близки в чужбина. Оценявайки риска те си останаха там.
Много българи останаха в чужбина именно да предпазят сънародниците си и близките си.
Чета групите на българите в Италия и направо ми се плаче как си дават сили, помагат, споделят да не се връщат (преди седмици, като почна бума при тях), за да не се прехвърли в родината им. Как се молят за България, честно ви казвам направо ми се плаче.

Тук не толкова българите работещи някъде си го докараха, а тези наши безумни и безотговорни туристи. По 7 автобуса пътуваха на ден за Италия, а нашите там  не смееха да си дойдат при близките си . Коментирахме го тук, даваха го и по телевизията. Тур. операторите не спряха и не отложиха пътуванията, държавата ни не им го наложи. Много силно лоби имат тези и трупаха пари за сметка на живота на други. Българи дето тук пишеха и се подиграваха , че и мрънкаха какво и защо да не фръкнат и да се кълчат за снимки се възмущаваха за ограничения. Нищо не се направи, за да няма загуби бранша в туризма.
Виждате и зимните ни курорти. Ние седим и се караме защо това и онова, лекари без облекло, хора болни треперят, но....хотелите и пистите на макс работят. Надойдоха тук заразени чужденци , ходиха наши на екскурзия за да не изгърмят с хиляда лева и по-малко пари и най-нагло се пенят и злобеят. Къде са сега тук тези дето се пенеха и ни набиваха колко сме прости и психясали, как икономиката ще страда и пари ще загуби-това все бяха хора за мен от някакъв бизнес и само за джоба си мислеха. Това е цената на живота за тях. Бясна съм и съм уплашена , параноя ли ме гони, проста ли съм не знам, ама ....
Бе що нямах власт да покажа как се действа. Пиле нямаше да прехвръкне, само камиони със стоки . Не тези с боклука, вчера и това гледах от Германия идващи , нали бизнеса трябва да върви. Не , че съм против туризма, икономиката, ама има приоритети и животът е първи.

# 2 904
Аз започвам да полудявам май - от 2 седмици работя от дома ми и бях с нагласата, че ще е така и през април, но като чета последните прогнози започнах да се плаша много - може да се окаже, че ще бъдем така 6 месеца или 1 година. Не ми се мисли как през това време ще издържат болници, НОИ, какви запаси от храна има при сегашното състояние, когато всичко спира да работи. Подозирам, че ще стигнем и с момента на агресията между хората. Имам и 2-ма хронично болни на 400 км от мен и незнам как да ги опазя. Мъжа ми, който вчера беше с температура днес е добре. Казва, че може и да е карал вируса по този начин - няма как да знаем. След като не е излизал от дома ни 1 седмица как се предава точно вируса? Чрез въздуха, който дишаме , водата, която пием или храната, която ядем??? Има нещо което не е ок при настоящата ситуация, но за съжаление не мога да го обясня.
Подчертавам, че от януари следя сериозно ситуацията, така че не е тотално нова за мен.

Много скоро цялото нещо ще приключи, имам такова усещане.

В Италия и Иран случаите намаляват, тук също имаме само 67 случая за вече почти седмица ... от тях само 2-ма починали.

До средата на април ще сме забравили до голяма степен, а до лятото ще се е възстановил бизнес климата.

# 2 905
  • тук-там
Здравейте, извинявам се за глупавия си въпрос, но явно нещо съм изпуснала. Да речем, че си купуваме хляб, с ръкавици сме и вирусът е по ръкавиците. Когато махнем ръкавиците вкъщи, вирусът е останал по опаковката на хляба. Какво правим в случая?

Ами изваждаш, изсипваш хляба, без да го пипаш в друга опаковка. С пакетираните храни е лесно. Трудното е с другите.

# 2 906
Ами, не ядем хляба с опаковката. Това е несериозно! Сваляте опаковката, разбира се и го ядете тогава.

# 2 907
  • София
Изхвърляте хляба.

# 2 908
Сваляте опаковката, миете я, дезинфекцирате в зависимост от степента на ОКР-то си.

# 2 909
Здравейте, нямам възможност да ви прочета всички, виждам, че се коментират защитните облекла на лекарите. И понеже може би се досещате коя съм (съфорумката, за която Тесла писа) мога да ви уверя, че никой, който работи с пациенти, които са заразени, или за които се подозира, че са заразени, не работи БЕЗ хазмат костюм, очила, маска, ръкавици. Дори чистачките, които мият пода, са екипирани като астронавти тук.

Общи условия

Активация на акаунт