COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 539
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 075
Между другото, всички познати ми салони за красота работят. Във ФБ ми светят в зелено и пише : Отворено в момента.
Някои са се постарали да напишат нещо за мерки във връзка с вируса, други се правят на умрели лисици.
Единствено салона, в който работи кумата ми не работи и то защото е бременна и се е шашнала.

# 3 076
  • Пловдив
Офтопик по повод работещите заведения в Северозапада. Мъжът ми наскоро каза, че както има хора с дарба да нацелват лоши работни места, така има и хора с дарба да нацелват заведения, в които клиентите пушат. Това по повод оплакване на някакъв във ФБ, че дошъл в Пловдив и видял как, видите ли, в заведенияТА се пуши. Докато в тези около нас, в които ние ходим, не се пуши.

# 3 077
Мисля че в пет часа генерала ще съобщи доста голяма цифра новозаразени...от Банско. Дано греша.
И да попитам хората от северозапада защо още работят баничарниците, сладкарниците и кафетата.
Баничарници - може би защото продават храна за вкъщи, но сладкарници и кафенета къде работят? Не твърдя, че няма, но явно са в нарушение и трябва да се сигнализира.

# 3 078
НА ЖИВО с БЛИЦ TV: Гешев зове: Банско да бъде под карантина! Минаваме във военно положение

# 3 079
Ето я реалността в Италия

Скрит текст:

Хайде да не спекулираме със снимки - първо, на снимките се вижда, че хората са с дръпнати очи и второ, въобще не е ясно кой, кога и откъде е взел тези снимки. Не е нужно да има истерия, още повече, че Интернет е пълен с идиоти...

Верно ли са китайци? И как ги видя, като лицата им са скрити? Ето клипа, от който са напнравени снимките. Китайци викаш а?

https://btvnovinite.bg/svetut/zad-vratite-na-italianskite-bolnic … i-s-covid-19.html

# 3 080
  • София
Може да бъркам, но ми се мерна из фейса, че А1 са дарили 200 000, а Озон - 30 000 за апарати. Без условия.
На мястото на болницата и аз щях да върна това дарение.

Допълвам и Фантастоко, с 200 000.
И без Ганьо ще се оправим.

# 3 081
НА ЖИВО с БЛИЦ TV: Гешев зове: Банско да бъде под карантина! Минаваме във военно положение

Сигурна бях, че спец Гешев ще се включи и няма стои отстрани и да гледа.

# 3 082

От фейсбук

Гешев не познава законите, военно положение е само в хипотеза на война и нападение, а освен това тогава властта отива в ръцете на президента, който застава начело на върховно главно командване, в което влизат и премиера и почти целия кабинет, но той е началникът на всичко.

# 3 083
Може да бъркам, но ми се мерна из фейса, че А1 са дарили 200 000, а Озон - 30 000 за апарати. Без условия.
На мястото на болницата и аз щях да върна това дарение.

Допълвам и Фантастоко, с 200 000.
И без Ганьо ще се оправим.
Има пари, ще дадат, въпроса е - Как ще се разпределят!? Кристалина Георгиева: "МВФ е готов на заем от 1 трилион долара заради коронавируса". Федералният резерв и той е в готовност. Все някак ще се справим, дай Боже!
https://www.actualno.com/healthy/kristalina-georgieva-mvf-e-goto … news_1443153.html
Със закъснение и в общата поръчка на ЕС за предпазни материали ще се включим: https://www.svobodnaevropa.bg/a/30492907.html

# 3 084
Пулмологията в Токуда е официално в 14 дневна карантина, със се всички лекари и сестри + лекарката от Неотложно, която е приела човека.
Както написах вчера, че май единият случай е там, е - не е май, ами със сигурност. Човекът е с абс положителни 2 теста за корона, преместен в Пирогов. Той се е самонасочил в Токуда, с оплаквания, че не може да диша и тн. В Неотложно не работят със скафандри, както и в цялата болница...
Моят призив е, ако имате оплаквания, моля ви, спазвайте указанията на МЗ. НЕ се самонасочвайте по разни болници!

# 3 085
Някой откри ли инфо за израелците ? В пампорово или банско са били? И защо не напишат период и хотел....
Много подробно са го написали https://www.health.gov.il/English/News_and_Events/Spokespersons_ … /14032020_24.aspx
В Банско, хотел Лион. През Пловдив.

Отваря се, обаче не мога да видя на кои дати се е случило събитието, колко време е престояла в България.
Сега видях - от 4 до 9март е била във въпросния хотел.
На 14 март е публикуван доклада за нея.

# 3 086

От фейсбук

Гешев не познава законите, военно положение е само в хипотеза на война и нападение, а освен това тогава властта отива в ръцете на президента, който застава начело на върховно главно командване, в което влизат и премиера и почти целия кабинет, но той е началникът на всичко.

НА ЖИВО: Гешев поиска радикални мерки срещу коронавируса, както и да се постави Банско под карантина. Правната комисия в НС обсъжда предложените промени във връзка със засилените мерки за борба с коронавируса

# 3 087
  • Другата България
Пулмологията в Токуда е официално в 14 дневна карантина, със се всички лекари и сестри + лекарката от Неотложно, която е приела човека.
Както написах вчера, че май единият случай е там, е - не е май, ами със сигурност. Човекът е с абс положителни 2 теста за корона, преместен в Пирогов. Той се е самонасочил в Токуда, с оплаквания, че не може да диша и тн. В Неотложно не работят със скафандри, както и в цялата болница...
Моят призив е, ако имате оплаквания, моля ви, спазвайте указанията на МЗ.
"Човекът" всъщност не е ли млада жена?

# 3 088
Моят призив е, ако имате оплаквания, моля ви, спазвайте указанията на МЗ.
"Човекът" всъщност не е ли млада жена?

Не съм разпитвала за пол,затова си пиша обобщаващо "човек"

# 3 089
  • София
Освен ако не е случайна флуктуация, което сигурно е съвсем напълно възможно. Wink
Хипотезата е доказана с такава сигурност, че е много невероятно да е флуктуация, още повече че са дали данни и от две други болници където се потвърждава същата хипотеза.
 Посочили са, че резултата не е изненада- вече е наблюдавано такова явление и при други коронавируси и хепатит Б.

Общи условия

Активация на акаунт