COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 595
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 240
81 нови случая или общо ? Нещо се обърках, ако са нови, ужас!

Общо!

Общо 81, + 19 от днес, починали 2

https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 3 241
  • София
Отворих ей сега картата на Johns Hopkins и гледам, че в списъка с "Оздравели" има няколко и от САЩ - по един от Уисконсин, Кентъки, Масачузетс - кога стигна до САЩ, кога има излекувани? Има излекуван в Северна Македония и един в Швеция. Не намирам обаче повече информация.
Почвам да имам чувството, че никой нищо не казва за излекуваните и за тези в добро състояние.

# 3 242
Тези 81 са се заразили най-малко преди седмица. Това, което виждаме е само това, което сме осветили чрез тестове. Реалните са повече от това, по принцип има няколко независими едно от друго огнища, без да е намерен нулев пациент. Колко точно са болните не е ясно, но да допуснем в най-лошия случай да са няколко хиляди човека. Ако нищо не правим, ще се удвояват на всеки 2-3 дена, сега с тези мерки, въпреки че не са най-строгите все още, вече сме забавили темпа на разпространение.

# 3 243
Вируса не витае просто във въздуха,не знам как не ви увират главите.
Ако наоколо няма заразени хора и си на открито,от къде ще дойде този вирус?
Именно така трябва да се носят маските,хем и на онези с филтър,не им се хаби филтъра.
Единствено по тротоарите дистанция,по-безлюдни маршрути и това е.

п.п.Разбирате ли,ако ситуацията беше такава,че навън без маска да е опасно,без оглед на обстоятелства и фактори(т.е.на открито и сам,без тълпи или закрити помещения) то това автоматично значи,че и у дома трябва да се стои с маска,защото едно,че жилищата ни не са херметически затворени,друго отваряме за проветрение.Логика,логика и пак логика.
Глупости! Недей да заблуждаваш хората. Първо не знаеш кой е заразен и кой не. Второ вирусът се пренася по въздух. Трето ако са попаднали капчици по маската, сваляйки я и слагайки я те се пренасят по-вътрешната част на маската и по пръстите ти, а след като си пипнеш уста или очи се заразяваш. А у дома ако имаш заразен и във въздуха ще имаш вируси.

# 3 244
"Пациентите с потвърдена коронавирус инфекция в България вече са 81, съобщи пред журналисти началникът на Военномедицинска академия генерал-майор Венцислав Мутафчийски на редовния следобеден брифинг на Националния оперативен щаб."

Това не изключва, че може да има и такива с непотвърдена. Никой не съобщава "болните са еди колко си", защото всеки знае, че реалната бройка не е известна.

# 3 245
  • София
Имам въпрос към родителите на ученици - децата ви изобщо ли не излизат от вкъщи? Синът ми отиде до дядо си, минал през близкия парк и каза, че видял полицаи да приканват седналите по пейките хора да се прибират. И това по няколко пъти на ден..

Седят си вкъщи, излизат на терасата, когато има слънце.

# 3 246
Аз не разбрах ,дали всички са от Банско ?
От новите 3-ма са свързани с Банско

# 3 247
Аз  бях една от от първите да следи вируса още в Китай. За вируса нищо не мога да кажа... Но Боже хората се овълчват с всеки изминат ден. Не трябваше ли да сме по-разумни и по-добри пред такава опасност?
Какви военни положения ви гонят. Вие знаете ли какво означава тов?

# 3 248
Аз от години не пиша във форума и се регистрирах предвид ситуацията, която много ме притеснява, защото живея в Италия и виждам от първо лице какво става. Родителите е роднините ми разбира се са в България и съм много притеснена. Радвам се , че се предприеха мерки,но има пропуски. Преди два дни написах един e mail на всички на които се сетих като политици,  телевизии , на генерала и щаба не намерих координати...разбира се никой не ме отрази. И тук имаше случаи да отиде болен в бърза помощ да изпорази персонала,а   и при всички случаи трябва да спазват карантина медиците..Сега всички болници са се организирали с палатки, в оборудвани с екип от лекари които се занимават само с корона вирус. При грипоподобни симптоми , ако се наложи да отидеш отиваш там. Не влизаш в болницата при другите пациенти и медицински персонал. Разбира се това при спешни случаи. Иначе се обаждаш на личния лекар, или на специално зададени телефони и той преценява. Ако някой ми беше обърнал внимание можеше да се избегне това в Токуда. А и онзи ден гледах новините някакъв който не му вдигал личния лекар и  отишъл в болницата и сега всички под карантина. За нула време ще останат  без медицински персонал , ако продължават така.

# 3 249
Някой пита за Софиямед.. за момента освен, че никой не може да влиза и излиза от болницата друго не се знае. Извършва се дезинфекция и вероятно ще се премести пациента към Пирогов или ВМА. Нищо по-различно от това, което казаха и по ТВ

# 3 250
Отворих ей сега картата на Johns Hopkins и гледам, че в списъка с "Оздравели" има няколко и от САЩ - по един от Уисконсин, Кентъки, Масачузетс - кога стигна до САЩ, кога има излекувани? Има излекуван в Северна Македония и един в Швеция. Не намирам обаче повече информация.
Почвам да имам чувството, че никой нищо не казва за излекуваните и за тези в добро състояние.

Заболяването е много продължително. По 2-3 седмици боледува пациент без усложнения. Тежките случаи стигат до 6 седмици. То затова отчасти се товарят болниците. Защото там са все по-сериозни случаи.

# 3 251
  • Варна
81 са вече болните. УЖАС, с тези темпове ми се струва, че ще минем 200 човека до края на месеца.
Според мен ще минем З00.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 20:39 от danny_em

# 3 252
  • София
Кои заболявания се водят имунокомпрометиращи ? Например автоимунните дали са такива?

# 3 253
Цитат
В Плевен и Габрово първите установени вече се възстановят и са в по-добро сътояние.
Не знам на какво се дължи, но в статистиката ние сме една от малкото държави в която няма нито един болен в критично състояние. А вече не сме с малко болни - 81. Дай Боже така да остане, макар че не знам причините затова. Иначе държавата с най много болни без нито един в критично състояние е Иран, но там нещо според мен ни работят с данните. Невъзможно е те да имат по 130 починали на ден и да нямат никакви в критично състояние.

# 3 254
  • На топло
Нещо положително😊
Астронавт дава съвети. Те са затворени по 6 месеца далеч от дома, как издържат.

На френски е.
https://twitter.com/Thom_astro/status/1239621355689173000?s=20

Общи условия

Активация на акаунт