COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 382
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 195
Според мен трябва да затворят всички ски курорти, не само Банско, явно са си добър развъдник на коронавирус! Италия точно от там им тръгнаха проблемите.
То ще ги затворят, но всички ще се върнат по местоживеене и ще разнесат вируса. Важното е да ги поставят под пълна карантина. Никой да не може да излезе.

Нека Меридит се включи, ако нещо съм в грешка. Не съм медицинско лице, но в интернет има информация, че студеното време охлажда тялото и по този начин намалява оросяването на носната лигавица и тя изсъхва. Сухите лигавици са идеалното място за вируси. Когато се случи това, вирусите по лесно се размножават и по дихателните пътища стигат до белите дробове. Мисля, че онзи ден Мутафчийски го спомена това.
Точно така, Мутафчийски каза, че ски курортите са инкубатор.
Лъки Банско е затворен до 23 април.
Моля, пишете какво казват на брифинга, че нямам възможност да гледам.

# 3 196
  • София
Скрит текст:
Някой откри ли инфо за израелците ? В пампорово или банско са били? И защо не напишат период и хотел....
Много подробно са го написали https://www.health.gov.il/English/News_and_Events/Spokespersons_ … /14032020_24.aspx
В Банско, хотел Лион. През Пловдив.

Отваря се, обаче не мога да видя на кои дати се е случило събитието, колко време е престояла в България.
Сега видях - от 4 до 9март е била във въпросния хотел.
На 14 март е публикуван доклада за нея.
И аз успях да го отворя най-после. Аз търся инфо за двама други израелски граждани с установен Ковид в бг? Дали е ясно те къде са били - излетяли от летище Пловдив .....

А при нас дали има сайт с такава детаилна иформация за всеки пациент ..... тази идея много ми хареса ... всеки пациент описан .... и случайно освен тази жена виждам и още един пациент 279
Patient number 279

The patient is a man in his 20s from Efrat. Returned from Bulgaria on 11.3 and is staying in home quarantine since that date. Close contacts of the patient have already been located and are being briefed individually.
Не разбирам този пък къде е бил и нашите кога ще се усетят за него

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 18:27 от bubanka

# 3 197
81 са вече болните. УЖАС, с тези темпове ми се струва, че ще минем 200 човека до края на месеца.

# 3 198
Скрит текст:
Според мен трябва да затворят всички ски курорти, не само Банско, явно са си добър развъдник на коронавирус! Италия точно от там им тръгнаха проблемите.
То ще ги затворят, но всички ще се върнат по местоживеене и ще разнесат вируса. Важното е да ги поставят под пълна карантина. Никой да не може да излезе.
Кой да ги постави? Хората стоят под карантина сами, никой не ги охранява.
РЗИ ги контролира по телефона. Ако някой наруши карантината, и това стане известно, се издирва.
Имам предвид целият град Банско да бъде поставен под карантина. Защото там най- вероятно има много, които тепърва ще се появят

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 18:28 от bubanka

# 3 199
А аз се чудя ако съобщаваха например 50 процента смъртност, пак ли щяхме да сме небрежни, ...
И аз се чудя дали не е редно, след като има толкова хора, които очевидно дори нямат търпение да изкарат тази гадост, да публикуват на първа страница данните на фирмата, която е платила на онази българка, да я заразят. Хем ще летят до Англия безплатно, хем ще им "изградят" имунитета с вируса, а и ще им платят. Thinking

Просто се закачих за твоя постинг, да не мислиш, че не съм те разбрала и мисля, че и ти искаш. Мисля, че феновете на английската игнорантност биха имали една уникална възможност да ни натрият носовете. Давайте, хора!

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 17:24 от Анонимен

# 3 200
Идея нямате за трафика на Дунав мост днес. Куцо и сакато се прибира от Европа. Дано успеят да ги заставят за карантина всички.
Според уебкамерата минава много рядко кола, основно товарни.

Къде намери камера за Дунав мост1?

# 3 201
81 са вече болните. УЖАС, с тези темпове ми се струва, че ще минем 200 човека до края на месеца.

Ти си оптимист според мен - аз мисля, че тази цифра ще е най-късно до края на тази седмица

# 3 202
Означавали това, че в днешния ден, до момента имаме 19 нови?

# 3 203
81 изглежда вече статистически значима величина.. от тук нататък вероятно ще растем с коеф. 1.10 - 1.20 на ден до насищане т.е голям процент заразени от населението или до взимане на мерки за изключително строг локдаун. Това е положението. Пазете се и късмет на всички!

# 3 204
Аз не разбрах ,дали всички са от Банско ?

# 3 205
За Софиямед някой знае ли подробности?

# 3 206
Имам въпрос към родителите на ученици - децата ви изобщо ли не излизат от вкъщи? Синът ми отиде до дядо си, минал през близкия парк и каза, че видял полицаи да приканват седналите по пейките хора да се прибират. И това по няколко пъти на ден..

# 3 207
В Перник и Благоевград има по два нови случая, Ловеч, Габрово и Плевен са по един, а останалите са в София, общо 14 нови.

# 3 208

От Банско разбрах че са - хазяин , човек, работил на лифт и ски-учител .

# 3 209
Заразените от Банско са работник на лифта, хазяин на британеца и ски учител. От брифинга в момента.

Журналистката: Генерал Мутафчиев...
Генерала: ... ски.

Не му научиха името на горкия!

Общи условия

Активация на акаунт