COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 602
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 270
Комарите не разнасят коронавирус. Разнасяли са чума, но не са заразявали на 100%.

# 3 271
  • София
Отворих ей сега картата на Johns Hopkins и гледам, че в списъка с "Оздравели" има няколко и от САЩ - по един от Уисконсин, Кентъки, Масачузетс - кога стигна до САЩ, кога има излекувани? Има излекуван в Северна Македония и един в Швеция. Не намирам обаче повече информация.
Почвам да имам чувството, че никой нищо не казва за излекуваните и за тези в добро състояние.

Заболяването е много продължително. По 2-3 седмици боледува пациент без усложнения. Тежките случаи стигат до 6 седмици. То затова отчасти се товарят болниците. Защото там са все по-сериозни случаи.

Това прави още по-странно наличието на излекувани в САЩ и в Северна Македония...

# 3 272
Аз пък изгледах едно видео с Елеазар Хараш / не бях го чувала досега/ и едно изречение ми кънти в главата - "И 1000 пъти да си мием ръцете, Бог ако иска с 1 комар може да унищожи целия свят."

Ми не си ги мий тогава. Чакай Бог да те спаси.

# 3 273
Хора, и втората ми проба за коронавирус отрицателна. Имам грип Б, доказано с тест. Пускат ме да си ходя! Ще се лекувам вкъщи. Гаден е този грип и много може да ви изплаши, но главната разлика от коронавируса е, че при грипа температурата е значително по-висока. При корона температурата е в интервала 37-38, рядко повече, потвърдено от лекари!

# 3 274
  • София
250 проби разбрах, че са взети/изследвани днес. Затова не е коректно да се сравняват с общия брой на доказаните положителни.

# 3 275
Кирил Домусчиев и съпругата му са с положителни проби за коронавирус

Председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и главен изпълнителен директор на „Хювефарма“ Кирил Домусчиев и съпругата му Кремена са с потвърдени проби за COVID-19. Това обяви самият той в кратко съобщение през профила си във Facebook.

Бизнесменът е под карантина, в съответствие с изискванията на Националния оперативен щаб и здравните власти в страната.

„Скъпи приятели, след първоначален отрицателен тест за COVID-19 за мен и моята съпруга, но почувствано неразположение, направихме последващ тест, който се оказа положителен. Спазвайки всички наложени изисквания за карантина, сме изолирани и в момента се лекуваме. Благодарим на здравните специалисти, които полагат грижи за нас! Вярваме, че скоро ще бъдем здрави и ще сме отново с Вас! Пазете се, спазвайте всички правила, но не се страхувайте! Ще преборим и този вирус“, написа Домусчиев в профила си във Facebook.   

# 3 276
Комарите не разнасят коронавирус. Разнасяли са чума, но не са заразявали на 100%.

Цитатът не е за коронавирус. Говори се по принцип. И не става въпрос да не си миеш ръцете.

# 3 277
Някой пита за Софиямед.. за момента освен, че никой не може да влиза и излиза от болницата друго не се знае. Извършва се дезинфекция и вероятно ще се премести пациента към Пирогов или ВМА. Нищо по-различно от това, което казаха и по ТВ
Аз питах. В кой корпус е знаете ли? Благодаря!

# 3 278

Сега болниците ще се напълнят с випове и роми. Пък ние простосмъртните и възпитаните ще си го караме вкъщи.

# 3 279

Целия Лудогорец и сие?!

# 3 280
Болниците отдавна са били наясно, какво ги чака. Защо не са взели мерки, вече нямам идея.

300 болни за месец е много оптимистичен вариант. Поне 1000 ще станат според мен до края на месеца, ако има тестове. Ако няма тестове, може да са всяко число под 1000.

Най-вероятно утре ще сме на 100 души. От там започва експоненциалното проявяване на симптоми на вече заболели, които не са знаели преди това:

https://www.visualcapitalist.com/infection-trajectory-flattening … he-covid19-curve/

Това значи: 18ти: 100, 20ти: 200, 22ри: 400, 24ти: 800; 26ти: 1600, 28ми: 3200, 30ти: 6400....

Т.е. следейки от началото на тази ситуация, до края на месеца може да се очаква минимум 6000 потвърдени, а много вероятно: 6400.

# 3 281

Сега болниците ще се напълнят с випове и роми. Пък ние простосмъртните и възпитаните ще си го караме вкъщи.

Дари и ти един апарат за дишане за себе си Simple Smile като виповете (сарказъм)

# 3 282
Къде съм казала да не се мият ръцете. Аз самата ги мия 100 пъти, ключове, брави, дезинфектанта ми е точно за вируси - "Decosept".  Но казвам, че въпреки това, всичко е в Божиите ръце.

# 3 283
Хора, и втората ми проба за коронавирус отрицателна. Имам грип Б, доказано с тест. Пускат ме да си ходя! Ще се лекувам вкъщи. Гаден е този грип и много може да ви изплаши, но главната разлика от коронавируса е, че при грипа температурата е значително по-висока. При корона температурата е в интервала 37-38, рядко повече, потвърдено от лекари!
то при новина за болест, да не прозвуча смешно, но поне не е гадта и ще почиваш у дома. Радвам се, че се размина! 🍀

# 3 284
  • Варна
А Кирил Домусчиев и жена му били ли са извън България или са се заразили в страната?

Общи условия

Активация на акаунт