COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 602
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 255
В Пловдивско си имаме 200 под карантина. Като знам, че сме с най-голямото циганско гето на Балканския полуостров и ми се реве.

# 3 256
81 са вече болните. УЖАС, с тези темпове ми се струва, че ще минем 200 човека до края на месеца.
Според мен ще минем З00 за един месец.
В Австрия бяха 300 преди седмица, сега са 1300

# 3 257
Някой пита за Софиямед.. за момента освен, че никой не може да влиза и излиза от болницата друго не се знае. Извършва се дезинфекция и вероятно ще се премести пациента към Пирогов или ВМА. Нищо по-различно от това, което казаха и по ТВ
Така де ние сме само по лапачката. И без корона всеки влошил се пациент се изстрелва към държавните. И това не го казвам аз. Достатъчно е коментарано.

# 3 258
Вирусът се предава по въздушно капков път. СЗО излезе с изявление по темата и продължавате да го говорите това. Човек като кихне или се изкашля, капките попадат на различни предмети, вещи, мебели и остава активен известно време. Ако човек се докосне и не си измие ръцете, а си разтърка очите, ще се зарази! Затова редовно си мийте ръцете и дезинфекцирайте! Толкова ли е трудно да го разберете. Маските предпазват именно от тези капки, но е хубаво и очила да си има човек, не се знае кой ще ти се изкиха от среща.

Аз лично като се прибера правя следните неща: Свалям дрехите, които съм носила навън и ги проскам на балкона да ги напича слънце(сега си пече доволно!). Маската я свалям изпирам я, дезинфекцирам я със спирт и я слагам в плик, преди слагането на маската за излизане задължително мия ръцете, отново я дезинфекцирам и я минавам и с ютия.

# 3 259
Аз съм потресена от безотговорността на хората по време на световна пандемия. Със сигурност на никой не му е приятно да си стои по цял ден затворен вкъщи, особено ако преди това живота му е бил супер динамичен, но като чуя някой да ми каже “оф, излизам малко да се поразходя до магазина, че вече не издържам вкъщи” просто откачам. Говорим за прекъсване на веригата, чрез изолация. Каква изолация, та един огромен процент от българите все още смятат, че коронавирус няма, че това е “новото име” на пневмонията. Angry

# 3 260
Тези 81 са се заразили най-малко преди седмица. Това, което виждаме е само това, което сме осветили чрез тестове. Реалните са повече от това, по принцип има няколко независими едно от друго огнища, без да е намерен нулев пациент. Колко точно са болните не е ясно, но да допуснем в най-лошия случай да са няколко хиляди човека. Ако нищо не правим, ще се удвояват на всеки 2-3 дена, сега с тези мерки, въпреки че не са най-строгите все още, вече сме забавили темпа на разпространение.

След 100ния потвърден в повечето държави бройката се удвоява на всеки два дни като Китай увладяват положението на 30тия ден след 100ния.

https://www.visualcapitalist.com/infection-trajectory-flattening … he-covid19-curve/

# 3 261
Цитат
В Плевен и Габрово първите установени вече се възстановят и са в по-добро сътояние.
Не знам на какво се дължи, но в статистиката ние сме една от малкото държави в която няма нито един болен в критично състояние. А вече не сме с малко болни - 81. Дай Боже така да остане, макар че не знам причините затова. Иначе държавата с най много болни без нито един в критично състояние е Иран, но там нещо според мен ни работят с данните. Невъзможно е те да имат по 130 починали на ден и да нямат никакви в критично състояние.

Да ама сме с 2 -ма починали.

# 3 262
Кои заболявания се водят имунокомпрометиращи ? Например автоимунните дали са такива?

Да.

# 3 263
  • София
Не знам коментирано ли е в темата деянието на мутрата, "дарила" 222 000 лв на Александровска болница, под условие, апаратурата, закупена с тях да се използва приоритетно за лечението на мутрафона, родата му и подчинените му. Много добра илюстрация колко струват бг "богаташите". Докато хора като Роналдо дават безвъзмедно милиони за лечение на всички нуждещи се, нашите лекета подхвърлят дребни стотинки, че и условия поставят.

# 3 264
Болниците отдавна са били наясно, какво ги чака. Защо не са взели мерки, вече нямам идея.

300 болни за месец е много оптимистичен вариант. Поне 1000 ще станат според мен до края на месеца, ако има тестове. Ако няма тестове, може да са всяко число под 1000.

# 3 265
Само да уточня, че 81 броя положителни не са намерени от само 250 теста, както се писа по-горе. Не съм следила напоследък, но в началото имаше информация по брифингите, че са по около 100 теста на ден.

# 3 266
Днес ми се наложи да пътувам почти през половин БГ. Направо вече ми е страшно, но и се радвам, че пътищата са почти празни 90% са тирове. Явно вече хората са се стреснали и ну пътуват.

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 19:48 от eli2424

# 3 267
Аз пък изгледах едно видео с Елеазар Хараш / не бях го чувала досега/ и едно изречение ми кънти в главата - "И 1000 пъти да си мием ръцете, Бог ако иска с 1 комар може да унищожи целия свят."

# 3 268
Извънредно: Прекратяват за месец туристическите пътувания
РАЗГЕЛЕ!

# 3 269
  • Варна
Аз пък изгледах едно видео с Елеазар Хараш / не бях го чувала досега/ и едно изречение ми кънти в главата - "И 1000 пъти да си мием ръцете, Бог ако иска с 1 комар може да унищожи целия свят."
Eстествено, може още утре да ни тресне метеорит.
Това не значи да зарежем всичко.

Общи условия

Активация на акаунт