COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 443
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 3 420
  • София
Колко са случаите в Банско, че изпуснах нишката?

# 3 421
Има ли сайт където да погледна Италия колко са били вчера починалите?
Вижте този постинг с линк и обяснение как да си преведете полетата: https://www.bg-mamma.com/?topic=1189333.msg40372239#msg40372239

Днес данните изглеждат отново нагоре, но вчера липсваха от два (макар и малки) региона. Днес са ги прибавили и дано е и от това...

# 3 422
За трима затвориха. Дали?

# 3 423
  • София
Защо чакат с карантината? Така или иначе ще се наложи, по-добре по-рано, за да спасим колкото се може повече хора.

Абсолютно съм съгласна с вас!

# 3 424
Някои прогнозират пик в Италия на 25 март.

Е, да, сега не съм епидемиолог. +/- няколко дни до седмица. След пикът вече идва и подобрението и кривата се променя. Simple Smile
Жалко само, че дотогава ще си отидат още поне 1000 човека, с което Италия ще надмине Китай по починали от коронавирус...Кой е мислил, че ще стане така...Миналия петък по телевизията даваха един италианец, живеещ тук от 15 години и той каза, че докато предишната седмица премиерът им ги е подканвал да излизат навън, да седнат на по кафе, сега се случва това огромно нещастие! В тези думи много от управниците ни могат да видят къде е грешката, допусната при италианците - чакаха твърде дълго преди да предприемат някакви по-сериозни мерки.

# 3 425
Днешните цифри от Италия

общо до момента 31506 заразени: 2503 починали, 2941 излекувани

почти 1:1 починали/излекувани, това е просто зловеща пропорция, нашите ако не въведат веднага карантината, не ми се мисли... така или иначе ще се наложи, по-добре по-рано

# 3 426
  • София
Лудогорец още като се върнаха им правиха 2 теста. А Домусчиев не мисля да е бил там.
   https://www.google.com/amp/s/m.dnevnik.bg/sport/202 … orec_sa/amp 
теста не разпознава толкова отрано...

# 3 427
Интересно тия 200 туристи, дето ще напуснат Банско къде ще идат докато им дойде времето за обратния полет....

# 3 428
nameika, хахаха, добре че каза!

Заглавието вече е променено в източника, от който го взех, но съм го пращала и на мъжа ми, та в линка към него си стои старото заглавие.

Заглавието сега

Заглавието когато новината излезе

# 3 429
3,ма.Ски инструктор. поддръжка лифт и хазяин. Естеството им на работа предполага мн. контакти.

# 3 430
Сега искам всички, които ме обвиняваха, че съм параноичка, внимателно да прочетат условията на пълния лок даун на Банско!
И какво от това?
Другите градове все още не са "лок даун" и няма причина за крайностите към които призоваваше.

Ама разбира се, че няма причина!
За момента, а следващия момент може да е много различен.

Скрит текст:
ПП Тарталета, на твое място и аз бих била параноична и то сигурно много повече.

# 3 431
  • В заешката дупка
В Исландия днес съобщиха за един много странен случай. Внезапно починал турист, пътувал с жена си. Нямал бил симптоми на ковид19. Решили все пак да направят тест и на двамата. Оказват се заразени. Главният епидемолог на страната казва, че тепърва ще се проучва случая и дали има връзка с вируса. Смята обаче, че е малко вероятно предиид рапортуваните симптоми, които не са като при коронавируса. Гледам обаче, че в някои от сайтовете за ъпдейти на случаите по света е отбелязано, че в Исландия има починал от вируса. Тук обаче това не е потвърдено.

Инфо, но на исландски: https://www.mbl.is/frettir/innlent/2020/03/17/thorf_a_frekari_ra … vegna_andlatsins/

# 3 432
Домусчиев е с положителен тест и той.
това е от фейсбука му
Скрит текст:
Kiril Domuschiev
1 час ·
Скъпи приятели, след първоначален отрицателен тест за covid-19, но почувствано последващо неразположение, направих последващ тест, който се оказа положителен. Спазвайки всички наложени изисквания за карантина, съм изолиран и в момента се лекувам. Благодаря на здравните специалисти, които полагат грижи за мен! Вярвам, че скоро ще бъда здрав и ще съм отново с Вас! Пазете се, спазвайте всички правила, но не се страхувайте! Ще преборим и този вирус👍
Извинявам се, писано е, но не мога да изтрия текста
Според мой приятел в Англия , казва че в Ирландия е май зле положението.

# 3 433
  • София
3,ма.Ски инструктор. поддръжка лифт и хазяин. Естеството им на работа предполага мн. контакти.
Смятай колко проби още са положителни, чакат да се потвърдят и да ги сервират утре...

ПП. Оф, стига с тоя Домусчиев.

# 3 434
  • София
Интересно тия 200 туристи, дето ще напуснат Банско къде ще идат докато им дойде времето за обратния полет....

В София, как къде! Да ни зарадват отново. Дали ще ги извозят с конвой и да не щъкат много-много?

А в събота обясняваха как нямало проблем с лифтовете, ако се спазват изискванията на заповедта.

Общи условия

Активация на акаунт