COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 263
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 185
Мисля, че повечето от нас по един или друг начин вече са приели, че ще се заразят и ще го изкарат. Това по повод развенчаният мит, че само по-възрастните го изкарват тежко и с усложнения.

Много започва да ми бие на очи учудването на лекари и учени, че децата развиват много лека или абсолютно никаква симптоматика. Ще ми е интересно след години да имам възможност да прочета защо и естествено това да се запази като тенденция.

# 4 186
Междувременно актуални проучвания от Китай са установили, че децата се заразяват точно толкова често, колкото и възрастните, но развиват само леки или дори никакви симптоми. При по-голямата част от пациентите - 91 процента, заболяването преминава само с меки или умерени симптоми, със суха кашлица и евентуално по-висока температура, посочва пред ФАЦ проф. Щреек, базирайки се на последните данни от анализи, направени в китайския град Шънджън.

Това го копнах от линка, даден по-горе за новите симптоми и не знам как да го разбирам, тотално объркана информация навсякъде е хаос.

# 4 187
  • Bulgaria
Информация относно най-младия починал от коронавирус в Европа:

21-годишен испански футболен треньор почина от коронавирус, след като лекарите преди това установяват, че той също така е страдал от левкемия.

https://profit.bg/svetat/tova-e-nay-mladata-zhertva-na-koronavir … 1KOiGscOcgrdheMvE

# 4 188
Никой не каза дали това за Германия е вярно. Защото ако е вярно, това би обяснило защо Германия има поне на хартия толкова по-малко починали от останалите.

Другого нещо, ако имате някакви симптоми, в този момент вероятността да сте болни от нещо друго е много по-голяма, отколкото от ковид19. Коронавирусът все още не се е разпространил толкова, колкото останалите инфекции, така че имайте го предвид.

# 4 189
Спазващите карантината в момента спасяваме най-безотговорните - екскурзианти, диджеи, рожденници,  които продължават да пълнят болниците,  след това ще дойдат "безсмъртните" пенсионери от градинките пред блока и онези дето шурмуваха суперите предната седмица, а когато дойде нашият ред ... тогава какво правим?

Цитат
„Те са с 15-кратна по-добра защита, отколкото масово използваните еднократни облекла и това е доказано. Облеклата, които се използват сега, са с 16 000 см воден стълб непропускливост, а еднокраните дрехи са с 578 см воден стълб. Освен това, те са по-здрави, леки, с дишащи мембрани, а във ВМА винаги се включваме, за да ги изпробваме и след това да ги препоръчаме на нашите колеги. Първите отзиви са, че те са чудесни“, каза още той.

Най-важното е дали може да се стерилизират, къде, как  и колко ще струва - да не излязат "златни" тези облекла? Ако и затова не са помислили - значи нищо не правят.
Еднократните  се унищожават - с тези винаги има риск да се посее заразата.

Постоянните изяви на Гешев чертаещ апокалиптични сценарии ме навяват на мисълта , че планират да използват  ситуацията за всякакъв полицейски произвол, замаскирайки го под загриженост за здравето ни.

Много се надявам поне сега да му "дръпнат  синджира", защото нагнетява още по-голяма несигурност и тревога.

# 4 190
  • София
Никой не каза дали това за Германия е вярно. Защото ако е вярно, това би обяснило защо Германия има поне на хартия толкова по-малко починали от останалите.
Koe за Германия- извинявам се че не съм разбрал?

# 4 191
Мисля, че повечето от нас по един или друг начин вече са приели, че ще се заразят и ще го изкарат. Това по повод развенчаният мит, че само по-възрастните го изкарват тежко и с усложнения.

Много започва да ми бие на очи учудването на лекари и учени, че децата развиват много лека или абсолютно никаква симптоматика. Ще ми е интересно след години да имам възможност да прочета защо и естествено това да се запази като тенденция.
https://www.credoweb.bg/publication/119853/d-r-maslarski-pri-det … -bez-uslozhneniya

# 4 192
Скрит текст:
Сега прочетох, че са открити нови симптоми на КВ, в Германия.
Не знам дали сте го коментирали.

И се притесних, че колежката, която беше болна преди 10 дни и се влачеше с Т на работа, накрая припадна и я върнаха да се лекува, имаше точно такава загуба на вкус и обоняние няколко дни. Rolling Eyes

Тя имала ли е други симптоми като кашлица? Вече оздравяла ли е?
[/quote]

Всички останали симптоми. Много силна суха кашлица, висока Т, болки в гърлото, отпадналост, болки в ставите. Без хрема.
Да, оздравя, на работа е.
Ако се направи тест сега, ще покаже ли нещо?

# 4 193
Това добре! Но колко време ще мине и дали и тестовете, както всичко друго няма да изчезват от аптеките или да се спекулира /то си е злоупотреба де, със страховете на хората/?
Е, не е първтото заболяване, за което са нужни тестове. По-вероятно е да се наводни пазара. А за времето - колкото-толкова.

# 4 194
Сега прочетох, че са открити нови симптоми на КВ, в Германия.
Не знам дали сте го коментирали.

И се притесних, че колежката, която беше болна преди 10 дни и се влачеше с Т на работа, накрая припадна и я върнаха да се лекува, имаше точно такава загуба на вкус и обоняние няколко дни. Rolling Eyes

това ме притесни сега... и разтройство се добави към клиничната картина...
нали само белия дроб засягаше с двустранна пневмония...

# 4 195
Спазващите карантината в момента спасяваме най-безотговорните - екскурзианти, диджеи, рожденници,  които продължават да пълнят болниците,  след това ще дойдат "безсмъртните" пенсионери от градинките пред блока и онези дето шурмуваха суперите предната седмица, а когато дойде нашият ред ... тогава какво правим?

Цитат
„Те са с 15-кратна по-добра защита, отколкото масово използваните еднократни облекла и това е доказано. Облеклата, които се използват сега, са с 16 000 см воден стълб непропускливост, а еднокраните дрехи са с 578 см воден стълб. Освен това, те са по-здрави, леки, с дишащи мембрани, а във ВМА винаги се включваме, за да ги изпробваме и след това да ги препоръчаме на нашите колеги. Първите отзиви са, че те са чудесни“, каза още той.

Най-важното е дали може да се стерилизират, къде, как  и колко ще струва - да не излязат "златни" тези облекла? Ако и затова не са помислили - значи нищо не правят.
Еднократните  се унищожават - с тези винаги има риск да се посее заразата.
. Не може да подлежи на стерилизация. Обилчаш, слагаш памперс и работиш. Италия работи без хазмат, а само с протективни. Необходимост по време на"криза" https://www.facebook.com/dearitaly/videos/1103430403373237/

# 4 196
Banshee JoyТи ли ги раздаваш билетите от тая лотария?  Я кажи кога ще влезем в болница ние от опашките в Метро Бургас в петък около обед?
Злобата ще те поболее по-скоро  Wink

# 4 197
Скрит текст:
Koe за Германия- извинявам се че не съм разбрал?

Че ако почине човек, който е имал и други заболявания, не го пишат смърт от ковид19. Може да е слух само, може да е истина, исках да видя дали тук някой знае повече за това.

# 4 198
  • Bulgaria
DeVa®, много е странно това със загубата на вкус и обоняние. Поне аз не съм срещала никой, който да е имал такива симптоми при заболяване от грип или вирус. А, щом докторът твърди, че голям % ги имат... не знам какво да си мисля.

# 4 199
  • на пистата
2039:
- Ти къде завърши основното?
- По БНТ 2. И основно, и средно. А ти?
- Аз по БНТ 4.

Някъде има ми официален документ на СЗО за обявяването на пандемия,не статия в саата им

Общи условия

Активация на акаунт