COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 905
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 170
  • София
И в Италия са 2/3 мъже.
Аз си го обяснявам с това, че като цяло мъжете са по-безотговорни към здравето си и по-трудно и бавно приемат тез неща насериозно...

Аз също, плюс хигиената, миенето на ръцета и като цяло предпазването, жените повече се вслушваме в тези неща.

# 4 171
  • Plovdiv, Bulgaria
Кой са тези видеа на Даниел Цонев от Ухан? Линк?

# 4 172
Скрит текст:
Извънредното положение влезе в сила на 16 март в 8 сутринта. На 13 март почти едновременно в цялата страна затвориха всички заведения, ресторанти, барове, игрални зали, спортни центрове и пр.
Честно казано, не се сещам кога е установен първия заразен. Първия случай беше на Канарските острови, известно време в континенталната част нямаше случаи. Но поне 3 седмици мисля, че минаха.

Оф, хич не е добре. За 3 седмици и толкова много хора. Знам, че сте над 45 милиона, ама все пак....

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 14:29 от Не се сърди, човече

# 4 173
Искам да изразя притесненията си и възмущението си от безотговорността на хората. Преди малко един колега поиска да си тръгне понеже май имал температура и му било лошо. И това човек, неспазващ елементарна хигиена като миене на ръце, пране, къпане - това е табу.
Сега ни се обади, че нямал температура. Предвид поведението му по принцип, не му вярваме.
С какъв акъл ще дойдеш като имаш симптоми...

# 4 174
Скрит текст:
red_balloon, ти защо мислиш че всички заболели в Китай са изследвани?  Изследвани са само най-тежко заболелите, попаднали в интензивното. Едва 320000 теста са използвани.

Разбира се, че не мисля, че всички са изследвани. Но и не мисля, че 60% от населението на цял Китай го е преминало незабелязано, за да придобият стаден имунитет.

Те победиха вируса, сега се страхуват да не им го внесат отново отвън.
Победили са таратунци. Обикновено заразяването е на вълни. Ще има още. Големи оптимисти са някои които очакват, че ще си стоят няколко месеца вкъщи и после ще плеснем и ще се прегърнем и всичко ще е по старо му...

Подкрепям.

Във връзка с оптимизма,вчера ни се обадиха от хотела в който имахме резервация за уикенд през Март.Служителката е казала на мъжа ми , че ще ни сменят датата за Май.
Честно,не мисля че през Май ще бъдем на хотелче и басейнче.

# 4 175
Честно казано, и аз.
Ако се разболееш, поне знаеш и чакаш. Ако оцелееш, добре! Ако не, изтеглел си късата клечка. Май неизвестността повече плаши.
А децата и младите ще оцелеят.
Закъде бързате?
При абсолютна безконтролност не се знае кого и как ще засегне. Освен това ще измрат лекарите и няма да има места по болниците. Като се наложи да влезе дете или млад човек за нещо друго, няма да има нито къде, нито кой да го лекува. Все пак хората се разболяват от какво ли не и не всяка болест подбира по възраст.
Нищо страшно няма в това да изчакаме с разумно поведение, за да няма едновремено струпване в болниците и през това време да измислят лечение.

# 4 176
А това лекарство ,което уж ползвали китайците дали ще стигне и до България? Май трябва вече да се постави  вече въпроса и за специално лекарство а не само за симптоматично .Писа се вече , че в  Германия може би ползват , предполага се че китайците които в момента са в Италия  и те ще го ползват .Не е ли време да се замислят за такова лекарство нашите политици, или пак ще сме на опашката от чакащи.

# 4 177
  • Bulgaria
А това лекарство ,което уж ползвали китайците дали ще стигне и до България? Май трябва вече да се постави  вече въпроса и за специално лекарство а не само за симптоматично .Писа се вече , че в  Германия може би ползват , предполага се че китайците които в момента са в Италия  и те ще го ползват .Не е ли време да се замислят за такова лекарство нашите политици, или пак ще сме на опашката от чакащи.

Това лекарство дава много добри резултати при първите симптоми. Но въпреки това и според мен трябва да го внесат задължително, тъкмо по-малко хора ще стигат до болница.

# 4 178
Ок за лекарството, но ми е любопитно как ще се разбира кой да го пие, ами ако караш не ковид-19, а друг вирус...?

# 4 179
Сега прочетох, че са открити нови симптоми на КВ, в Германия.
Не знам дали сте го коментирали.

И се притесних, че колежката, която беше болна преди 10 дни и се влачеше с Т на работа, накрая припадна и я върнаха да се лекува, имаше точно такава загуба на вкус и обоняние няколко дни. Rolling Eyes

# 4 180
Ок за лекарството, но ми е любопитно как ще се разбира кой да го пие, ами ако караш не ковид-19, а друг вирус...?
Както за всяка друга болест - с изследване. Тестовете ще стават все по-бързи и евтини.

# 4 181
Това добре! Но колко време ще мине и дали и тестовете, както всичко друго няма да изчезват от аптеките или да се спекулира /то си е злоупотреба де, със страховете на хората/?

# 4 182
  • Bulgaria
Сега прочетох, че са открити нови симптоми на КВ, в Германия.
Не знам дали сте го коментирали.

И се притесних, че колежката, която беше болна преди 10 дни и се влачеше с Т на работа, накрая припадна и я върнаха да се лекува, имаше точно такава загуба на вкус и обоняние няколко дни. Rolling Eyes

Тя имала ли е други симптоми като кашлица? Вече оздравяла ли е?

# 4 183
  • София
Да сме живи и здрави до Великден, но се съмнявам народът да се юрне да пътува. Страх лозе пази.
Вече не съм сигурна, че всичко живо трябва да се тества. Сега си спомням какво разправяше днес от щаба, не разбрах за кои тестове обаче - 10 процента фалшиво положителни, 10 процента фалшиво отрицателно и по-важно се оказвало дали тестът ще бъде положителен, отколкото отрицателен.

# 4 184
Скрит текст:
И генералът за тестовете, облеклата, заболелите и темпа, с който се движим.

[Ii]Бързите тестове имат някои недостатъци и затова не са влезли в масова употреба в повечето страни, където има наличие на заразени с коронавирус. Те дават 20% фалшиви отрицателни проби, което може да доведе до фалшиво успокояване на пациента и либерализиране на карантината. И 20% фалшиво положителни, което да каже, че е по-оправдано. При бързото тестиране е по-важно дали пациентът е положителен, а не толкова дали е отрицателен. Това заяви на извънредната среща на „Дондуков” 2 председателят на Националния оперативен щаб срещу коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„Няма достатъчно надеждни тестове, които да са препоръчани от Световната здравна организация, нито от Китай. Едва ли може джипито да разполага с такива бързи тестове. Няма как да се направи такава огромна доставка на нещо, което се произвежда от вчера и не е разпространено в света“, поясни ген. Мутафчийски.

До края на седмицата ще бъдат готови 8000 защитни облекла.

„При положение, че могат да се използват 50 цикъла, това отговаря на 400 000 еднократни облекла. Тези облекла са предназначени за местата, където непрекъснато се работи със заразени с коронавирус“, изчисли ген. Мутафчийски.

По думите му, маските с висока степен на защита са предназначени за персонала, който непосредствено работи с пациенти с COVID-19. Не е необходимо такава маска да има всеки един българин, дори джипита и зъболекари“, коментира ген. Мутафчийски.

Той отчете, че в страната все още случаите на заразени с коронавирус остават 81.

„Има един бавно покачващ се темп. Рано е да правим извода, че сме овладяли ситуацията, но поне я възпираме, това са фактите засега. Ще видим как ще приключим днешния ден“, каза още той.

Мутафчийски отчете, че вече са получили първите образци на дрехи, изработени от българска фирма.

„Те са с 15-кратна по-добра защита, отколкото масово използваните еднократни облекла и това е доказано. Облеклата, които се използват сега, са с 16 000 см воден стълб непропускливост, а еднокраните дрехи са с 578 см воден стълб. Освен това, те са по-здрави, леки, с дишащи мембрани, а във ВМА винаги се включваме, за да ги изпробваме и след това да ги препоръчаме на нашите колеги. Първите отзиви са, че те са чудесни“, каза още той.  [/i]
Интересно ми е как ще ги обеззаразяват тези облекла. Еднократните се изхвърлят, а при многократните се минава през химически душ. При тези как ще става обеззаразяването?

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 14:49 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт