COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 304
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 140
  • Mediterraneo
Данните за Испания от тази сутрин

Общо- 13 720 случая, около 2500 повече от вчера (увеличение с 18%).
Починали-  558.
774 случая в интензивно лечение, 5 717 хоспитализирани( 42%).

А, това го търсих като инфо. От колко време сте под карантина и колко време мина от първите заболели?

Извънредното положение влезе в сила на 16 март в 8 сутринта. На 13 март почти едновременно в цялата страна затвориха всички заведения, ресторанти, барове, игрални зали, спортни центрове и пр.
Честно казано, не се сещам кога е установен първия заразен. Първия случай беше на Канарските острови, известно време в континенталната част нямаше случаи. Но поне 3 седмици мисля, че минаха.

# 4 141
Моля ви, някой може ли да каже какво ново днес? На работа съм.

Адмирации за българските медици! Бъдете живи и здрави! И силни! Достойни българи!

За туроператорите въобще не искам да почвам да коментирам,....

# 4 142
Не само Великобритания се почесва.В Австралия е също.
Цитат
няма такава лудница... В БГ поне повечето хора си спомнят годините с купоните и нямането по магазините, а тук си представи този народ който не знае нямане. А пришълците понеже знаят какво е нямане изкупуват де що видят. 
> Рафтовете са празни.
> Тук казват че всъщност заразата идва от възрастните, които и я предават на децата, а не обратното както обичайно става при гриповете. Така че гледаме ние да се пазим. 
> Все още училища и градини работят, ние също. Подготвят ни да работим от вкъщи, не се знае кога, може да е още тази седмица. 

Аз съм за по-строги мерки.Вечерен час,не.Разумно е да се затворят повечето градове.На първо място София.И без това се пръска по шевовете и е много грозна и презастроена столица.Никакво влизане и излизане,освен на стоки.

# 4 143
Момичета, от сутринта ме втриса. А скапаният ел.термометър показва около 36. Някой знае ли дали характерното втрисане е непременно свързано с повишена температура.
,
Под езика май мери по-точно електронният. Аз имах такова чудо за седмица и повече- уж ме тресе пък температура няма. Като ударех 50 грама уиски и усещането че ме тресе изчезваше.
Българка, жена на 63г. Боя се за синът ми. На работа е няма как. Това шега ли беше?
Премери  си кръвното, може от високо да те втриса. Наистина грипния вирус А втриса без Т. И аз пих чай с уиски, но останалите в къщи бяха на антибиотик.

А може ли коментар на какво се дължи при мен ефекта от малко алкохол??? Не че пропагандирам пиене, ама и при такива усещания за "втрисане" и за "сърцебиене" алкохола ги прекратява. Не агитирам никой да пие над 50гр на ден- на мен обаче 50гр ми помагат.
Просто те затопля и ти става приятно. Не лекува грипа, а симптома. Вярвай след 10 чая заспиваш и не усещаш нищо.

# 4 144
Има твърде много неконтролируем народ. Какво ми сравняват с Китай, там дисциплината е желязна (ако е необходимо със сила). Не се оплаквам и не се заяждам, аз правя всичко по силите си, за да предпазя себе си и околните, но се сблъсквам с неразбиране и глупаво поведение. Типичното нашенско "Ми ко да направа?". Това ме дразни и не изключвам и мои близки също! Иска ми се да сме малко по-съзнателни Hug

# 4 145
  • София
Не пия, ама май ще минем на хаштаг-ракия.

Признавам, че като го чух ББ да казва за спиртоварните ме досмеша. Представих си как всичко живо вади казана и започва да вари за дезинфекция.

# 4 146
  • Mediterraneo
Първи случай на заразен в Испания- 31 януари, на Канарските острови. Първи заразен на територията на континентална Испания- 25 февруари, Каталуния.
Значи малко по- малко от 3 седмици преди обявяването на извънредно положение.

# 4 147
  • София
Скрит текст:
Не разбирам, защо непрекъснато се цитират статистики, които всеки който е в интернет и се интересува, може да прочете. С какво помагате, освен да насаждате още по-голяма паника.
П.П. Благодаря, ще опитам  и друг начин. Не се боя толкова за себе си, но синът ми е хипертоник.

Не задължително втрисането ви да се дължи на висока температура. Мерете по няколко пъти ако продължавате да се чувствате зле, иначе се затоплете, направете си чай, пийте повече вода. И по-малко интернет, особено на здравна тематика.
А може ли коментар на какво се дължи при мен ефекта от малко алкохол??? Не че пропагандирам пиене, ама и при такива усещания за "втрисане" и за "сърцебиене" алкохола ги прекратява. Не агитирам никой да пие над 50гр на ден- на мен обаче 50гр ми помагат.

Алкохолът в ниски дози предизвиква вазодилатация, тоест отпускане на кръвоносните съдове, спад на кръвното, цялостно отпускане на организма, което нормално води до спиране на чувството за "тръпки". Сърцебиенето вероятно се дължи и на нервно напрежение, за което е ясно че алкохолът помага. Simple Smile
И да не пропагандираш отдавна е доказано, че 20-30 грама могат да имат благоприятен ефект върху здравето, най-малкото ускоряват метаболизма. Но малко хора спират на 20 грама. Simple Smile

# 4 148
Изпуснах и не гледах днес. Кога ще се включат пак? Колко са новите положителни проби?

# 4 149
Вече от много места чета коментари за това как в Германия броят смъртните случаи. Ако почине човек, който е имал и други придружаващи заболявания, тогава не го броят като смъртен случай от ковид19. Някой може ли да потвърди/отхвърли това нещо?

# 4 150
Не пия, ама май ще минем на хаштаг-ракия.

Признавам, че като го чух ББ да казва за спиртоварните ме досмеша. Представих си как всичко живо вади казана и започва да вари за дезинфекция.

Аз тук не пуснах ли линк за Иран където се изтровиха над 200 души, някои починаха, някои ослепяха?

Понеже алкохола е забранен в Иран, а пък те чули, че с него се мори ковид и изкупили де що чист спирт има в аптеките и го изпили. Накрая се оказа, че болните от ковид бяха със съвсем малко повече от натровените със спирт.

# 4 151
В някоя от всичките спуснати напоследък заповеди - има ли писано, какво се случва със семействата на карантинираните? Те имат ли право да излизат?

# 4 152
  • София
Обаче ние си имаме традиция във варенето. А и аз казах за дезинфекция, не само за пиене.Wink

# 4 153
Изпуснах и не гледах днес. Кога ще се включат пак? Колко са новите положителни проби?
Вероятно в 17ч ,
Но генерала на срещата с Президента спомена пак същата бройка от 81 човека и че са доволни , карантината и ограниченията явно давали някакви положителни резултати да не се развихрят болните и да се умножава бройката .

# 4 154
Ох, не знам дали е пускано, но ми направи впечатление чевръстата работа на органите на реда при нарушена карантина Relieved

Видеото не е от България.

Общи условия

Активация на акаунт