COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 973
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 200
https://twitter.com/yaletung/status/1240210481295560705

10 ден кашлица и лека умора + загуба на вкус и обоняние. Все още няма задух!

# 4 201
Че ако почине човек, който е имал и други заболявания, не го пишат смърт от ковид19. Може да е слух само, може да е истина, исках да видя дали тук някой знае повече за това.
В голямата карта на института Кох като цъкнеш върху държава нали ти излизат 3 категории,
Активни
Излекувани
Починали

Германците от активни да ги прехвърлят на излекувани защото са починали от друга болест ли? Или да ги оставят на активни докато не решат да спрат с криенето..

# 4 202
Е как да не сте го срещали това загуба на вкус и обоняние? При хрема често се случва. И е временно.

# 4 203
Че ако почине човек, който е имал и други заболявания, не го пишат смърт от ковид19.
В Австрия починалите, които са били на активно лечение от корона вирус, са четирима. Но единият мъж от Виена не е в статистиката, защото е починал от друго. Министерството си пише трима починали.

Виена в момента има над 100 лекаря в карантина. Виена - не Австрия. Мисля, че всеки вече разбра къде е проблемът и защо не е редно да се разболеем всички наведнъж, а на етапи.

# 4 204
DeVa®, много е странно това със загубата на вкус и обоняние. Поне аз не съм срещала никой, който да е имал такива симптоми при заболяване от грип или вирус. А, щом докторът твърди, че голям % ги имат... не знам какво да си мисля.
Лятото мен ме тръшна някакъв вирус, две седмици нямах вкус и обоняние. Случвало ми се е и преди.

# 4 205
Цитат
„Те са с 15-кратна по-добра защита, отколкото масово използваните еднократни облекла и това е доказано. Облеклата, които се използват сега, са с 16 000 см воден стълб непропускливост, а еднокраните дрехи са с 578 см воден стълб. Освен това, те са по-здрави, леки, с дишащи мембрани, а във ВМА винаги се включваме, за да ги изпробваме и след това да ги препоръчаме на нашите колеги. Първите отзиви са, че те са чудесни“, каза още той.

Най-важното е дали може да се стерилизират, къде, как  и колко ще струва - да не излязат "златни" тези облекла? Ако и затова не са помислили - значи нищо не правят.
Еднократните  се унищожават - с тези винаги има риск да се посее заразата.
. Не може да подлежи на стерилизация. Обилчаш, слагаш памперс и работиш. Италия работи без хазмат, а само с протективни. Необходимост по време на"криза" https://www.facebook.com/dearitaly/videos/1103430403373237/
Е какво пречи да се накиснат в дезинфекционен разтвор. Елементарно е. Изхвърлянето на еднократни ми се струва по-рисково.

# 4 206
Значи така като чета, всякакви симптоми се появяват - кашлица, без кашлица, температура, без температура, хрема, без хрема, отпадналост, диария, загуба на вкус и обоняние, задух, пневмония и т.н, и т.н.

Очевидно е, че тук има нещо много сбъркано и това е желанието на хората да отдадат всеки появил се симптом на коронавируса без значение дали има връзка или не.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 15:14 от Анонимен

# 4 207
  • Точно където трябва
Добре, нали в началото казваха"Ако имаш хрема, значи не е короната".

# 4 208
  • Mediterraneo
Сега и симптоми ли добавяме към клиничната картина?
То в Бг всеки със сопол и Т през грипния период твърди, че е карал грипА. Сега половината се оказа, че сте изкарали и короната. В такива моменти почвам да съжалявам, че не съм в Бг.

# 4 209
Е как да не сте го срещали това загуба на вкус и обоняние? При хрема често се случва. И е временно.

Тя намаше хрема.
Това е странното.

# 4 210
  • София
По-скоро всеки се надява да е изкарал короната и му се е разминало.

# 4 211
Цитат
Спазващите карантината в момента спасяваме най-безотговорните - екскурзианти, диджеи, рожденници,  които продължават да пълнят болниците,  след това ще дойдат "безсмъртните" пенсионери от градинките пред блока и онези дето шурмуваха суперите предната седмица
Забрави сватбарите по махалите.Днес сто часа по бтв се опитаха да покажат как в Н.Загора минава бус с мегафон да им каже на МАЙЧИН език да спазват хигиена и да не се мотаят навън.Демонстратора така и не разбра какво трябва да направи,колкото и да и се искаше на репортерката да блесне с този материял.

# 4 212
Абсолютно мен като ме тресне синузит губя обоняние всеки път.Мен ме притеснява че изкарах нещо много лошо със суха кашлица и зверски болки в гърлото и не можех да се вдигна от леглото, температура почти никаква.Горе долу за 2 седмици се пооправих.  Детето беше болно но той беше с конюнктивит аз от него са заразих но по коренно различен начин премина при мен.Мъжът ме не го хвана но сме пуснали пречиствателя на Дайкин който уж убива вируси и постоянно дифузирах етерични масла.

# 4 213
Да, загуба на вкус става и когато се наливаш безконтролно с чайове и си изгориш езика. А за хрема, ми то не е нужно да ти тече носа като река, достатъчно е да ти е запушен примерно. Сестра ми е с перманентно запушен нос и почти без обоняние. Сигурно е корона...

# 4 214
И което значи, че има много, много болни, които не знаят, че карат ковид19 и никой  не ги тества понеже не тестват всеки с вирус, а те пък си го преболедуват без специално лечение

Общи условия

Активация на акаунт