COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 245
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 305
И аз го видях преди час, но според мен е фалшива новина. Ще видим какво ще кажат на брифинга днес и ако се окаже лъжа бих докладвала тъпата медия за разпространение на фалшиви новини и всяване на паника.

# 4 306
  • София
Дано да е фалшива.

# 4 307
Нали казаха, че само от щаба имат право да обявяват случаи. Сигурно ще я подгонят тази медия.

# 4 308
А ако не е вярно, авторите но статията са за затвор.

# 4 309
  • тук-там
Ако е истина - да му напишат и името. Поне от разходи за лечение и престой да се спести!

# 4 310
  • Другата България
Аз затова казах "ако е вярно".
Но дори и да не е, навсякъде е пълно с тях. Навсякъде. Дошли си от отново навсякъде, донесли някой лев, нащъкали по магазини, без никакви предпазни средства, препипват всичката стока, викат, бутат се в останалите, на опашките не спазват дистанция, влачат по една дузина чавета след себе си, пуснати на самотек, които от своя страна се навират на хората в краката...сигурно е расизъм, но ме отвращават, буквално, не преносно.
Карантина? Какво е това за ромЪТ, който е основния избирател и на който не му пука за нищо друго, освен за това какво има на масата си и в търбуха си.

# 4 311
Еми те не само тази медия. Вчера например във фейса имаше статия от миналата година, че в Китай намерили случаи с белодробна чума! Преди това имаше статия от 2016г, че Китай казва на гражданите си да се подготвят за 3та световна война. И хора масово не гледат дати а ги праскат на стената без да им пука,че това ще го прочетат цифра народ и ще се панират.
Днес поредната тъпотия, че Путин щял да напада Европа. Аз си изтрих фейса, защото като прелиствам, дори да не искам, виждам тези заглавия.

# 4 312
Ryanair отменя почти всички полети от 24 март заради кризата.

# 4 313
  • София
Това за бубонната чума беше епичен гаф, наистина! Но като се сетя за кадрите от пазара в Ухан... няма да е само тоя вирус...

# 4 314
  • Там,където се събуждам щастлива.
Сега имах дискусия с българи искащи да се прибират в България. Явно, не разбират колко е сериозно положението и че по-добре един месец стискане на зъби, отколкото обратно в страната. Разбирам, че тези, които са отскоро тук ще имат проблем, ако са на временни договори. Но държавата няма да ги остави. Не разбират и не разбират! Имали си причина, защото били застрашени. В България не са...

# 4 315
Вече от много места чета коментари за това как в Германия броят смъртните случаи. Ако почине човек, който е имал и други придружаващи заболявания, тогава не го броят като смъртен случай от ковид19. Някой може ли да потвърди/отхвърли това нещо?

Броят си ги. И да, повечето са 80+ с предшестващи заболявания. Живея в един от големите градове и тук от 341 диагностицирани, само 7 са в болница, като 3-ма от тях са в интензивно, но не критични.

# 4 316
  • София
Леле, писна ми от кифленски истории - сега по едната телевизия се обсъжда жизненоважният проблем - как да тренираме и да се храним по време на короната! СерЬозно?!  Имаше една приказка навремето за "...ята почивен ден няма".

# 4 317
Петима келеши са на площадката - на пейката която е опасана с ленти. Мога да ги докладвам, нали?

# 4 318
Това за бубонната чума беше епичен гаф, наистина! Но като се сетя за кадрите от пазара в Ухан... няма да е само тоя вирус...
За съжаление е факт, но от миналата година от Вътрешна Монголия. В самата Монголия от време на време също има случаи, а това са съседни места.
За смолянския "случай" - Най-вероятно е фейк на световно неизвестно сайтче, което за пръв път виждам, решило да припечели от трафик и реклами. Но ако съм права, може доста сериозно да си изпрати.
Катерица, лошо това с тебе. Ти май работиш с много хора. Дано всичко отмине бързо и без сериозни проблеми!

Едит! Взимам си думите назад - смолянският мангал наистина е заразен!
За днес 11, 1от Смолян, един от В. Търново, за останалите нищо не казаха.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 17:12 от Недоволна

# 4 319
Точно така. И дори се чудят "като им дойде реда" какво ще правят, че вече ще е заето от другите, които са били безотговорни.
Ако по-голямата част от хората се разболеят, ще е заради безотговорните, които пък от своя страна може да са само преносители и дори да не разберат, че са такива. Защото "екскурзиантите" не са пенсионери, смъртни или безсмъртни, а именно хора в активна възраст, работещи и основно млади хора.

Ще се опитам да ти отговоря "възпитано", защото по препратките, които не спираш да правиш забелязвам, че нещо те тревожи, но пък интерпретациите на казаното от мен са меко казано доста манипулативни.
Майка ми е със сърдечно заболяване и пази стаята образно казано вече три седмици - аз и нося храна с маска и ръкавици и като всички се притеснявам -  тя като пенсионерка и хронично болна дали би имала  същата възможност за лечение, когато и ако това се наложи? "Ние" включваше нея, както и всички отговорни хора (пенсионери и други), които си седнаха и продължават да седят на задниците в този момент, а и доста преди него, за разлика от ордите, които щурмуваха Метро, че  и се гордеят с това.
Скрит текст:
Не ми отговаряй.

Общи условия

Активация на акаунт