COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 788
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 320
Петима келеши са на площадката - на пейката която е опасана с ленти. Мога да ги докладвам, нали?

Щом е опасана с ленти, да.

# 4 321
  • Пловдив
Сега забелязах че детската площадка пред блока е с ленти - пързалки, люлки и катерушки са опасани с ленти в бяло и червено. Приветствам.
и при нас в близкия парк е така..а вчера са затворили и Гребната база.

# 4 322
Конкурсът за песен на Евровизия (ESC) е отменен  заради пандемията от коронавирус.

# 4 323
  • София
започва ВМА

# 4 324
  • София
За смолянския "случай" - Най-вероятно е фейк на световно неизвестно сайтче, което за пръв път виждам, решило да припечели от трафик и реклами. Но ако съм права, може доста сериозно да си изпрати.
Сайтчето е местният сайт за новини. Искрено се надявам да е невярно, но много се съмнявам.

# 4 325
  • Там,където се събуждам щастлива.
Banshee,  твоята майка е отговорна, но има много, които не са така. Личен пример си имам в семейството. По-страшното е докъде стига и егоизма на някои хора. Баща ми нарочно праща майка ми по улиците да пазарува. В онзи супер това, в онзи онова. Отчаяна съм!

# 4 326
Защо винаги включват прякото предаване, след като е почнал...

# 4 327
  • София
още не беше започнал, чакаха го по коридора да мине.

# 4 328
  • Другата България
Точно така. И дори се чудят "като им дойде реда" какво ще правят, че вече ще е заето от другите, които са били безотговорни.
Ако по-голямата част от хората се разболеят, ще е заради безотговорните, които пък от своя страна може да са само преносители и дори да не разберат, че са такива. Защото "екскурзиантите" не са пенсионери, смъртни или безсмъртни, а именно хора в активна възраст, работещи и основно млади хора.
Ще се опитам да ти отговоря "възпитано", защото по препратките, които не спираш да правиш забелязвам, че нещо те тревожи, но пък интерпретациите на казаното от мен са меко казано доста манипулативни.
Майка ми е със сърдечно заболяване и пази стаята образно казано вече три седмици - аз и нося храна с маска и ръкавици и като всички се притеснявам -  тя като пенсионерка и хронично болна дали би имала  същата възможност за лечение, когато и ако това се наложи? "Ние" включваше нея, както и всички отговорни хора (пенсионери и други), които си седнаха и продължават да седят на задниците в този момент, а и доста преди него, за разлика от ордите, които щурмуваха Метро, че  и се гордеят с това.
Скрит текст:
Не ми отговаряй.
Дори и не гледам никове, когато отговарям, не знам защо реши, че казаното е лично, че нещо манипулирам или пък че съм разтревожена от казано от непознат човек, който се предполага, че е възрастен и може сам да прави преценка на действията се.
Като прочетох тгоренаписаното сега, в общи линии говорим едно и също. И мислим едно и също. И да, поне на този етап се говори и предполага, че възрастните ще са с "предимство" /колкото и брутално да звучи/, ако нещата се влошат.
Предишният ми коментар е бил към предишния пост.

# 4 329
Малко за тестването:

Тестовете няма да свършат. НЯМА. Лимитирането идва от хората и апаратурата. Кантарджиев да вземе накрая да прочете за PCR диагностиката. Ако му е много трудно и някой го познава,  готова съм да му обясня кое как и защо, че с тези приказки за фалшиво отрицателни и фалшиво положителни адски се излага!
В Италия си тестват усилено. Нали всеки ден регистрират по 3000+ нови случая. Значи поне толкова тестове правят.

Днес виждам, че и САЩ и Великобритания са се засилили да тестват и леко започват да се очертават тенденциите, тоест, че са много по-засегнати отколкото мислеха.
От днес в Австрия имат по-бърз тест и се очаква да започнат по-интензивно да изследват. За момента не успявам да разбера какъв точно, но мисля, че са купили нещо, с което да го правят просто по-бързо, иначе пак е PCR. То само нашите останаха да си мислят, че с тест за антитела можеш да замениш PCR и не стоплиха, че двете изследвания имат различни диагностични цели.

# 4 330
Казаха ли случаите, че не мога да гледам

# 4 331
А как стои въпроса със замръзяване на ипотеки, наеми, ток и вода? Така и не разбрах Макрон само за фирми ли каза, че се отнася или за всички. Има ли такова в България. В Испания така и не разбрах. А и след този шок чия ли икономика по напред ще спасява ЕС.
Ами слушайте сега. Споменавала съм че от 2 седмици мъжа ми е болен и като разумни хора сме се изолирали. Той не излиза, а аз само с маска и ръкавици. Днес му звънят от една банка, мисля, че не е редно да я казвам, че закъснява с вноската по кредитната карта. Той обяснява, че е болен и не може да излиза от къщи. След разговора ми сподели, че операторът е бил с доста ехиден тон. Допускам, че не е първият клиент, от който е чул тази история. Започва както са си инструктирани обикновено да разпитва кога ще може да си плати вноската. Мъжът ми отговаря, че не знае кога ще може да излезе от къщи, още не се чувства напълно добре. При което му предлагат "да даде на някой парите да ги внесе вместо него". Това е от банките реакцията засега. Добре че изпълнителните производства са спрени, че освен всичко друго, което ни е на главата (болни, затворени вкъщи без доходи) да ни заплашват и със съдия изпълнител.

# 4 332
Подозирам, че броя на потвърдените в България рязко ще падне. Генерала за втори път днес казва, че във Франция тестват само постъпилите в болниците. А малко преди това каза, че в болниците ще се приемат само хора в тежко състояние или възрастни с придружаващи заболявания. Т.е. от утре очаквайте да не се тестват масово хора в България. Така го виждам аз.
+ 11 положителни случая. Общо 92.
Смолян и Велико Търново вече са на картата.

# 4 333
  • Sofia
За днешния случай в Смолян са писали и 24 часа. Няма как да е фейк нюз:

https://www.24chasa.bg/region/article/8319700

# 4 334
  • Пловдив
Всъщност сега джипитата тук в Бг не работят. Нали не греша? Дори и на децата?
Работят, защо да не работят?! Отменени са профилактичните прегледи, детските и женските консултации и разни такива. Все пак ковид не е успял да ликвидира останалите заболявания.

Общи условия

Активация на акаунт