COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 110
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 290
Кой собственик на мол е луд да позволи такова нещо? Китайците си построиха болница в Ухан и там си прибраха хората. то и така трябва да се прави, ако ще се прави.
В Италия "вдигат" нова болница в Милано за 10 дни. Оборудват я за 400 спешни легла. Използват павилионите на Световния панаир (Expo).

# 4 291
Снежана, добре че си ти, да ми кажеш коя част от проучването е вярна и коя не. Направо започвам да се чудя за какво са ни учени, като си имаме такива форумни гении!

# 4 292
сам ще поискате Коронавируса да ви хваща по бързо, за да избегнете гладната и мъчителна смърт породена от безпаричието.
Толкова хора бяха предупредени, че създават паника, а ти точно какво мислиш, че правиш с този постинг? Е, дано се гордееш със себе си. Един месец без работа и вече ги остави да умират от глад и мизерия.. Добре, че не сме във война, тогава направо самоубилите ще са сигурно милион. Не се давал бил българинът, бил корав.. Аха, добре.

ПП За седем часа в Австрия има плюс от 176 случая, общо са 1646 и толкова мрънкане за затворения магазин не съм видяла нито реално, нито онлайн. И нашият бизнес ще падне, но поне не сме такива черногледци и депресари. Всеки ден ме предупреждават, че не знаем какво става другата седмица, така е в криза, голям праз.

За съжаление жертвата днес е жена на 27 години. Имала е заболяване, не зная дали е в статистиката на вируса. Министерството засега я е причислило, но може утре пак да спорят. В Щирия са починали двама мъже на 80, още не са вписани в статистиката, въпреки позитивни тестове. Пиша го, за да отговоря на въпроса преди това за статистиката на жертвите. За възрастните например казват, че имат други болести. Точка.

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 16:53 от Анонимен

# 4 293
Какви молове, какви празни хотели, какви са тези щуротии! Все едно някой във вашия апартамент да настани болни!  Все още частната собственост е неприкосновена, а ние не сме във война.
В Испания хотели даряват легла и дюшеци на болниците. Имаше повдигнат въпрос да се използват хотелите за работници изложени на риск да могат да преспиват там без да се прибират в къщи. Незнам дали е правилно, но биха могли да бъдат използвни.

# 4 294
  • Другата България
............................
Аз знам от колега, който работи в пулмология, че отпращат всички за домашно лечение и не тестват леки случаи. И не беше чул да имат някакви специални лечения, само симптоматично. Беше възмутен, че не се подготвят по никакъв начин, дори не го обсъждали ръководството на болницата. Не е голяма болница и вероятно на другите места не е така.
.............................
Да, много хора са на домашно лечение, без да им е правен никакъв тест, за да се разбере корона ли е или не.
Аз от понеделник съм в карантина, исках да се тествам, прозвъних десетки телефони, щях да ходя до болницата, докато личната ми лекарка не ми обясни, че там никой няма да ми обърне внимание и ще ме пратят вкъщи.
.................
Стана ми ясно колко е прецизна "статистиката" им за брой заболели и починали!
Тук е същото засега. Всички с леки симптоми се насочват да си стоят в къщи и да се самонаблюдават. И ОПл-тата ги насочват към къщи, и от СП ако се обадите също, да идеш лично в болница в този момент поне за мен е доста неразумно, след като и там ще ти кажат същото и ще те отпратят за у дома. Тестове по желание не се правят, дори и ако си бил контактен също се самонабюдаваш първоначално, никой няма да те тества.

# 4 295
Кой собственик на мол е луд да позволи такова нещо? Китайците си построиха болница в Ухан и там си прибраха хората. то и така трябва да се прави, ако ще се прави.
В Италия "вдигат" нова болница в Милано за 10 дни. Оборудват я за 400 спешни легла. Използват павилионите на Световния панаир (Expo).

Това имах предвид и аз като дадох пример именно с новите болници в Милано и Бергамо, направени с дарения от "сгради" с друг статут. Но тук е България и нещата стоят по друг начин и коментарите го потвърждават.

# 4 296
  • София
Даряват, но не им ги вземат. Трябва разрешение от собственика.

# 4 297
# 4 298
Оригиналната (може би?) статия в Гардиън, в стил: има нещо, може би, но ще се разреши през май да се прилага, но при по-леки случаи, ала-бала.
Нашите медии са преписали само първите един-два абзаца.

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/japanese-flu-drug- … avirus-says-china

Точно, за което говорех и аз. Лечението е експериментално.

Favipiravir would need government approval for full-scale use on Covid-19 patients, since it was originally intended to treat flu.

A health official told the Mainichi the drug could be approved as early as May. “But if the results of clinical research are delayed, approval could also be delayed.”

Има едно лекарство, което западния свят не приема, но в Русия и Китай се използва масово. Става въпрос за Arbidol (Umifenovir).. ето какво пише за него..

Цитат
... Umifenovir prevents contact between the virus and target host cells. Fusion between the viral envelope (surrounding the viral capsid) and the cell membrane of the target cell is inhibited. This prevents viral entry to the target cell, and therefore protects it from infection..

Some evidence suggests that the drug's actions are more effective at preventing infections from RNA viruses than infections from DNA viruses.

As well as specific antiviral action against both influenza A and influenza B viruses, umifenovir exhibits modulatory effects on the immune system. The drug stimulates a humoral immune response, induces interferon-production, and stimulates the phagocytic function of macrophages..

На мен ми изглежда като обнадеждаваща опция.. научни проучвания има достатъчно, а в момента върви и такова за въздействието му при COVID-19. очакваме резултати..

# 4 299
Въпросът е много ясно написан - какво правим, ако се получи "обратен ефект" - карантината свършва, на улицата отново се изсипват хиляди хора и се заразяват още по-масово, защото някой е бил преносител или защото контролът по границите отслабва?
Това е много хубав въпрос, но едва ли някой може да отговори. Ако започнат поетапно да свалят извънредното положение /не сме под карантина все пак/ може би ще стане ясно. Може да започнат в някой по малък град, та ако се наложи да го локаут - нат.

Другото да открия и произведат ваксина за това време, което не знам дали е възможно.

# 4 300
А как стои въпроса със замръзяване на ипотеки, наеми, ток и вода? Така и не разбрах Макрон само за фирми ли каза, че се отнася или за всички. Има ли такова в България. В Испания така и не разбрах. А и след този шок чия ли икономика по напред ще спасява ЕС.

# 4 301
  • София
Всъщност сега джипитата тук в Бг не работят. Нали не греша? Дори и на децата?

# 4 302
Отивам при счетоводителя ми, отваря вратата облечен в нещо като скафандър подава отдалече кутия в която да пусна документите, дърпа я обратно с въже и затваря. Получих писмо, че ще обработи документите след едноседмичната им карантина. Параноя отвсякъде. Ако и аз бях отишъл с всички защити които притежавам вероятно нямаше и да ми отвори.

И аз така, само че не давам да влизат до офиса, излизам навън, взимам ги с ръкавици, оставям ги и ги обработвам след няколко дена, поне 4, ако има спешно на пощата сканирани. Смятах първо с ръкавици да работя, ама се отказах, че трябва всичко останало постоянно да дезинфекцирам.

# 4 303
  • Другата България
Това ако е вярно, този е за затвора.
Поредният ром, който си е дошъл от странство, не е спазвал карантина, обикалял е града наред, самият той няма симптоми, но на колко хора е възможно да го е предал.....не знам какво да кажа.
Всъщност знам, но ще си замълча.
Не спирам да повтарям, че това е проблема - завърналите се малоумници, които не спазват карантина, заразяват наред, самите те са без симптоматика, защото са млади. И ще го изкарат на крак. После пак се възмущавайте за "Ганьо"......

# 4 304
Всъщност сега джипитата тук в Бг не работят. Нали не греша? Дори и на децата?
Работят

Общи условия

Активация на акаунт