COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 385
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 440
Стига сте говорили глупости! Кох казват, че световната криза заради корона вируса ще продължи две години, не извънредното положение, не карантината.

# 4 441
  • София
Институтът Кох говори за 2-годишна карантина?! И то карантина, а не извънредно положение?!

Нека не изпадаме в семантична истерия. За "това положение" говори. Всеки го е възприел с различна терминология и в различна степен. Мисля, че е ясно какво имам предвид.

А кой ще се съгласи не знам. Все пак аз също не съм съгласна с много неща, но не мисля, че има смисъл да се заблуждаваме. Ако някой си представя оптимистични варианти, които са за по-кратко време, дори да включват кацането на извънземни с дар от чудодейно лекарство, ще мие  приятно да ги прочета.

# 4 442
11 от днес, да

# 4 443
  • Пловдив
Стига сте говорили глупости! Кох казват, че световната криза заради корона вируса ще продължи две години, не извънредното положение, не карантината.
Да, това може. Твърдението за 2-годишна карантина беше безумно.
Бояна, хайде стига глупости, семантична истерия. Понятията си имат конкретни значения и има бол разлика между криза, карантина, извънредно положение, военно положение.

# 4 444
  • София
Е все пак има как да се помогне -

https://m.dir.bg/dnes/svyat/pekin-obyavi-che-yaponsko-lekarstvo- … eshtu-koronavirus

отделно и апарати, но явно тук не разполагаме с нищо подобно.Cry

# 4 445
Как си представяте една година карантина?
Опитваме се да не си я представяме. Институтът Кох говори и за 2 години, не за една.
Дотогава нали са обещали, че ще има ваксина?

Всички медикаменти, за които се пише, че помагали, ги препоръчват за ползване в ранните етапи, при усложнения не действали. Но кой ще ги приема, при положение, че трябва да си стоим вкъщи, а едва след усложнение да се обадим?

# 4 446
Нищо брутално няма да се приемат най-рисковите. Стига сте го повтаряли!

# 4 447
  • София
Да, това може. Твърдението за 2-годишна карантина беше безумно.
Бояна, хайде стига глупости, семантична истерия. Понятията си имат конкретни значения и има бол разлика между криза, карантина, извънредно положение, военно положение.

Ето в скрит текст точен цитат. В общи линии "пандемията може да продължи и две години". Цитиран институтът, източник Дойче Веле, не Блиц.

Скрит текст:
The RKI warned that the coronavirus pandemic could last two years, as pandemics tend to run their course in waves.

The duration of the pandemic also depends on the speed of vaccine production, along with how many people become infected, recover and develop immunity to SARS CoV 2, the virus that causes COVID-19.

Wieler added that – in an "extreme situation" –  some of the restrictions enacted by countries to contain the virus would also have to stay in place for this duration.

https://www.dw.com/en/germany-coronavirus-threat-raised-to-high-alert/a-52809780

# 4 448
Аз световна криза от 2 години не си представям... Т.е. ще е повече време.

# 4 449
Госпожо Беновска, тъй като малкото ни общество в тази тема е наясно, че следите какво пишем, бихте ли била така любезна следващия път да зададете следните въпроси към Генерала:
- Какво пуши или пие преди всеки брифинг, че това неговото търпение към Вас и Вашите колеги е изумително
- може ли да има брифинг с него и след 00:00
- личният му номер и настоящ адрес
Мерси! Надяваме се да ги задавате точно толкова често, колкото и въпросите за ЖК.
Според мене въпросите вчера и днес  за зачеването и ЖК ги задаваше Ива Николова, а не Беновска. Не съм я видяла, по гласа само предполагам. Не че има някакво значение, еднакво неприятни са ми и двете...

# 4 450
http://www.msn.com/nl-be/nieuws/coronavirus/zorgmedewerkers-moge … 11lmdL?ocid=ientp

Възможно е здравните работници да бъдат по-добре защитени от коронавирус след tbc-ваксина (ваксина срещу туберкулоза)

Radboud umc (Университетски медицински център в Неймeхен Nijmegen) и UMC Утрехт (Университетската болница в Утрехт, Нидерландия ) ще изследват дали здравните работници са по-добре защитени срещу коронавируса след ваксинация срещу туберкулоза. Ваксината не е директно насочена срещу Covid-19, но дава тласък на имунната система.

Все повече и повече хора се заразяват с коронавируса. Това важи и за болничния персонал, което може да доведе до проблеми в здравеопазването. Сега двете болници ще изследват дали болничният персонал може да бъде по-добре защитен.

Така наречената BCG ваксина (Bacillus Calmette-Guérin) не е пряко насочена срещу коронавируса, но дава тласък на имунната система. Този тласък може да осигури допълнителна защита срещу инфекция с коронавируса, лекарите се надяват. В резултат на това по-малко медицински служители ще страдат от вируса и инфекцията също ще бъде по-снизходителна/ще протече по-леко

Защита срещу грип

Предишни изследвания показват, че такъв тласък на имунната система с BCG дава малко повече защита срещу грип, но не е известно дали това важи и за други инфекции като корона вируса.

"Точно това е причината за това изследване", казва Mihai Netea, професор по експериментална медицина, вътрешни болести в Университетския медицински център в Radboud.  "Ако по време на тази епидемия по-малко хора от групата на ваксинирани срещу BCG отпадат поради болест, тогава това ще е окуражаващ резултат".

Изследването вече е одобрено от Комисията за преглед на медицинската етика (METC). Общо 1000 служители на Radboud Университетски медицински център, UMC Утрехт (Университетска болница в Утрехт) и други болници могат да участват. Половината от тях получават ваксината BCG, другата половина получава плацебо.

"Ако ваксината наистина дава допълнителна защита, можем да я предложим и на други служители", казва Marc Bonten, професор по молекулярна епидемиология на инфекциозните болести в UMC Утрехт.

В Белгия, Нидерландия и други страни от Западна Европа, не се включва в имунизационният календар поставяне BCG ваксина от много години. Така е и в Канада и САЩ.
Мъжът ми е роден 1973г. и не му е правена. Някъде към 1971 в Белгия спират да поставят ваксина, защото е страна с нисък риск. Ако се налага да пътуваш в страна с риск за по дълго време и да си там сред рискови групи се поставя.

Ще е интересно ако в България от Медицински Университет направят такова изследване, защото в България BCG ваксината е в задължителния календар и е поставяна масово на населението и има и задължителни реимунизации. Зависи и какъв имунитет е  изграден и за  колко дълго във времето.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3062527/

The BCG World Atlas: A Database of Global BCG Vaccination Policies and Practices
Доклад за ваксинацията срещу туберкулоза в света от 2011г.

www.scielo.br/scielo.php?pid=S0034-89102007000800009&script= … ttext&tlng=en
BCG vaccine against tuberculosis: its protective effect and vaccination policies
Доклад за защитният ефект на ваксината срещу туберкулоза и политиките за ваксинация в отделните страни

# 4 451
  • Пловдив
А забелязахте ли на репортажа като извеждаха англ.туристи от хотела, как никой от тях не беше с маска? Само наште полицаи..
Горките служители на хотела!

# 4 452
Бояна

"Ще минат години докато от коронавируса се заразят 60-70 процента от хората. Продължителността на пандемията в голяма степен ще зависи от това кога ще започне да се прилага ваксина, това може да стане през следващата година."

При все, че целият свят се състезава с времето за са изобрети ваксина мисля че нещата няма да са толкова черни, толкова дълго време.

Освен това при криза винаги се взимат предвид и се мислят най-лошите възможни сценарии. Този в случая е такъв.

# 4 453
Тъпите въпроси ги задаваше Ива Николова. Права е съфорумката.

# 4 454
Дано не вдигаме цифрата.

Общи условия

Активация на акаунт