COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 371
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 590
  • София
Тук са обяснили:   ITALY: Italian media are reporting the change in active cases (a lower number) rather than the change in total cases (a higher number), representing it as "newly infected" when, in fact, it represents the "change in active cases." Newly infected, meaning the number of people who have tested positive to the virus in the last day, is the number shown on the table above, which corresponds to the change in total cases in accordance with the international standards set by the WHO and followed by all countries. The change in active cases (what Italian media label as "newly infected") is the result of the following formula: (newly infected) - (new deaths) - (new recoveries). All data, including total cases ("casi totali") is available on Italy's Dipartimento della Protezione Civile official repository

съжалявам- новите са над 4000 ...

# 4 591
  • София
Не вярвайте на откровени глупости от 1 г. карантина. и 2 г. пандемия.
То дори не е смешно.

# 4 592
Скрит текст:
Ще е интересно ако в България от Медицински Университет направят такова изследване, защото в България BCG ваксината е в задължителния календар и е поставяна масово на населението и има и задължителни реимунизации. Зависи и какъв имунитет е  изграден и за  колко дълго във времето.

В Китай също слагат БЦЖ при раждането. Реимунизациите при нас са само при отрицателна проба манту. Недейте лежа на тая кълка с БЦЖ-то. То ако беше така тук грип нямаше да ни лови, както тези казват, че и за грип действала.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3062527/
Countries that have ceased booster BCG vaccinations (n = 33).
Country  Current BCG Vaccination  Currently Recommend a Booster BCG   Booster BCG given in past?  Timing of old BCG boosters  Year Booster BCG stopped
China Yes No Yes Unknown Unknown
В таблица 1 има данни по страни за реимунизациите по държави. За Китай в момента не се прави реимунизация, в миналото да, няма данни кога са спрели да правят.

За България са правени реимунизации. Може да се провери до коя година. Не е отдавна.

Ще видим какви ще са им резултатите в Нидерландия от изследването.
Аз знам, че реимунизация се слага само след отрицателно манту. За задължителна реимунизация не съм чувала, но може и така да е - не споря. Малко ми е обаче странна идеята да ги ваксинират посред пандемия, ако че ваксината стимулирала имунитета, което дали е така... дано да има резултат все пак.

# 4 593
Извинявам се, че питам всеки ден, но кои са първите карантинирани градчета? Да ги наблюдаваме, а не все да досаждам с въпроси дали в тях има нови случаи. Че то това е най-важното.
Иначе стискаме палци да започне рязък спад.

# 4 594
Скрит текст:
Цитат
4207 в Италия днес,475 починали
Знам, че цитирате от пресата, но малко грешно ги съобщават номерата.
Новите позитивни от днес са 2.648, което е по-малко с 341 от вчера.
Казвам го само, понеже 4 хил+ наистина звучи като двойно влошаване спрямо вчера.
А това голямо число, което цитирате, включва в себе си и случаите на починали днес хора, както и на тези изписани днес като излекувани. Днес имаме 1.084 излекувани.
Ееее, това ако е така е чудесна новина. Но в статистиката стоят като new cases.
Т.е. - с думи прости (като за мен) искате да кажете, че ако утре в дадена държава има 3 нови с вирус, 3 оздравели и 1 починал, под Ню кейсис ще пише +7?!??!?!
И всъщност в Италия няма по 3500-4000 на ден нови случая??
Т.е. - така и за Франция, Испания, германия... ние големи философи се оказахме тук, да? Умни глави, математици, айде аз нищо не разбирам от математика, ама...
Вместо да мислиш 3+3, помисли за "5 минути напред". Ще е по-полезно.

# 4 595
raptor, Не, аз не го разбирам така и сравнявам данните. Утре ще проверя в друг сайт, в който предполагам, че днес не са нанесени графиките. Объркващо е наистина, но имам надежда да не си прав/а

# 4 596
Не знам аз Вие коя математика ползвате. Днес има 4207 нови потвърдени заболели, 475 починали и малко над 1000 оздравели. Нищо не намаля. Просто от активните случаи вчера, са извадени починалите и оздравелите и са добавени новите случаи! В момента в Италия има 28710, а общите им случаи са 35713.

# 4 597
  • Варна
Незнам какво излезе в крайна сметка за Италия. Но според мен ако имаше нов пиков момент щяха да го съобщят по новините.
Пика от 368 починали го повториха поне няколко пъти, май беше в неделя.

# 4 598

Естествено,че всички наши граждани Работещи,хванати от карантината навън ще се прибират при семействата си-така и трябва и трябва да им се оказва съдейсвие..Не знам защо противното разбрахте.Само,че не се казва нищо подобно за този кораб,а че е от Венеция ,италиански,с италиански екипаж..И възмущението ми беше за туристите,а не за всички работещи и товарни-не трябва да се спира икономиката и товарите.А не като ония италианци избягали на 13.от карантината за да купонясват и обикалят града колко дни вече без да спазват карантина.. и да сеят рани неща евентуално...защото за тях може,а за нас -не...И да видя как ще ги глобят или затворят-ето това искам да знам.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 15:10 от bubanka

# 4 599
Не разбирам да е така. Под New cases, всички разбират "нови хора, диагностицирани с вируса"...
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Съгласна съм, че е нормално така да се разбира. Затова се занимавам да обяснявам, че е малко подвеждащо.
Понеже този сайт по-горе цитира за източник GitHub-a на Protezione Civile, който е основен официален източник, увери се сам, погледни графа "nuovi_attualmente_positivi" (нови позитивни към момента).
https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/blob/master/dati-andamento-n … nto-nazionale.csv

Скрит текст:
Или от линка, който дадох по-горе с графичната карта:

# 4 600
  • София
Не вярвайте на откровени глупости от 1 г. карантина. и 2 г. пандемия.
То дори не е смешно.

Що, назад един господин каза, че е готов за една година карантина, даже се нахока на хората, дето нямали спестявания за толкова време.
Каква година, какви пет лева, нали се сещате, че трябва да изпълзим сравнително нормални от това положение. Иначе кел файда, че сме треперили толкова.

# 4 601
  • София
Аз явно съм глупава или пък грам не разбирам от математика, обаче в горните твърдения не намирам никаква логика.
А тук си има и ясно обособени колонки.
https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

# 4 602
All data, including total cases ("casi totali") is available on Italy's Dipartimento della Protezione Civile official repository

...
съжалявам- новите са над 4000 ...

Последното не е вярно, но иначе беше ценно упътване. Ето го официалният сайт на гражданска отбрана.
http://www1.protezionecivile.gov.it/web/guest/media-comunicazion … comunicati-stampa

14 март - 17 750 позитивни
15 март - 20603
16 март - 23 073
17 март - 26062
18 март - 28710

Това е броят на позитивните към дадена дата. Като се добавят към тях починалите и оздравелите става общият брой на случаите.

# 4 603
Не знам аз Вие коя математика ползвате. Днес има 4207 нови потвърдени заболели, 475 починали и малко над 1000 оздравели. Нищо не намаля. Просто от активните случаи вчера, са извадени починалите и оздравелите и са добавени новите случаи! В момента в Италия има 28710, а общите им случаи са 35713.

Аз  ползвам калкулатор и данни за два дни. Математиката не ми е силна страна.
Италия 17 и 18.03.
  общо случаи:  31506/35713 -  + 4207

новозаразени  26062/28710 - + 2648

починали 2503/2978- + 475

възстановени 4025/2941 - +1084

# 4 604
Според мен, грешката е станала като в сайта са попълвали данните за Италия без да са знаели за извънредната логика, която ползват италианците.

Общи условия

Активация на акаунт