COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 999
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 605
  • На топло
За тези, които се интересуват от Франция
Скрит текст:
За 24 часа има + 89 починали

Общо стават: 264 починали
Стават общо заразени към днешна дата: 9134
Днес са направени 4000 теста.
931 болни са в тежко състояние.
50% са под 60г.

За България, съветвам ако имате възможност да не излизате! При вас епидемията още не е набрала скорост. Ограничете ходенето навън, първо защото така предпазвате себе си.
И второ ако карате вируса без симптоми, можете да заразите много хора.
Това е само съвет, всеки сам си решава.

# 4 606
  • София
Изгледах част от следобедния брифинг.

"Тия от Парламента няма ли да спрат да се събират, да плюят на 4 микрофона?"
Joy Joy Joy Joy

# 4 607
Пак ще го напиша, явно не ме разбрахте.

От вчерашните активни случаи вадите днешните починали и излекувани и добавяте 4207.

17.03
26062 - 475 - 1084 = 24503
24503 + 4207 = 28710

# 4 608
Според мен, грешката е станала като в сайта са попълвали данните за Италия без да са знаели за извънредната логика, която ползват италианците.

Което може би значи, че всяка страна има собствена специфика в броенето, с която трябва да се съобразяват тези, които вкарват данните.

# 4 609
Значи новите са 2648
17.03 - 2989
16.03 - 2470
15.03 - 2853
14.03 - 2795
13.03 - 2116

Това са реалните цифри .
Все пак има някакъв спад.

Източник: https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/blob/master/dati-andamento-n … nto-nazionale.csv
Гледайте колона nuovi_attualmente_positivi

# 4 610
  • София
Според мен, грешката е станала като в сайта са попълвали данните за Италия без да са знаели за извънредната логика, която ползват италианците.
Знаят я- вчера общия брой случаи беше 31000 днес е 35000- новите са 4000. Не виждам защо се дискутира  толкова.

# 4 611
Здравейте,

на който му е интересно - Бил Гейтс отговаря на въпроси свързани с COVID-19 в reddit :

https://twitter.com/BillGates/status/1240319616980643840

https://www.reddit.com/r/Coronavirus/comments/fksnbf/im_bill_gat … ll_melinda_gates/

# 4 612
Знаят я- вчера общия брой случаи беше 31000 днес е 35000- новите са 4000. Не виждам защо се дискутира  толкова.
Хубавото е, че има спад, а не покачване.  Това е важно и затова се обсъжда.

# 4 613
Здравейте,
Братовчедка ми ми каза за нейния син в Англия, който е на 29г. бил е с коронавирус, но преди това е пил много неща за подсилване на имунитета след, което случайно покрай негови колеги му го откриват, но казал че нямал никакви симптоми нито темперетура, кашлица, липса на въздух! Само 3-4дни е бил отпаднал и вече от 2седмици му няма нищо и е излекуван! Даже не влизал в болница а само домашна изолация, тъй като нямал симптоми!

Добре де, аз на това се чудя. Има заразени без симптоми и го прекарват безсимптомно?! Аз в момента имам една приятелка, която има гърлобол, няма температура и кашлица и личната й лекарка й казала да пие чай и да яде плодове ако искала да пие и доксициклин, без дори да и спомене за корона. Когато приятелката ми я попитала, тя казала, че не й приличало на това, много се панирала и да си стои вкъщи. А те вкъщи са-тя, мъжът й и две деца. Което според мен е меко казано безотговорно. А тук във форума, като гледам в темата за съвети колко хора са писали подобни оплаквания (възможно е да е настинка де) че имат.

# 4 614
Холандският министър на здравеопазването припада в парламента по време на дебати за коронавируса.
Видео

Dutch Healthcare Minister Bruno Bruins has collapsed in parliament during a debate about coronavirus

https://twitter.com/BNODesk/status/1240349753852006401?s=19

# 4 615
  • Петрич
March 18 (GMT)
 4207 new cases and 475 new deaths in Italy. 1084 new recoveries were also reported today [source] [video]

COVID-19 has infected 2,629 health workers, or 8.3% of the total (more than twice the percentage in China), as of yesterday March 17 [source]
In Bergamo (Lombardy region), 118 out of about 600 family doctors (20%) have been infected, and a 65-year-old doctor has died [source]
Today, a 57-year-old doctor has died: he was the secretary of the Federation of General Practitioners of Lodi [source]
A week ago, a 67-year-old family doctor, president of the Varese Medical Association, had died [source
не са нови болни а общо наистина/това го пише като обяснение - отдолу на таблицата,за всяка страна по отделно.
да този сайт става въпрос-най-отдолу-
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 4 616
  • София
Мацки, нямам време да чета, защото от няколко дена уча с петокласника!
Нещо за това дали преболедувалите създават траен имунитет?
Това е много важно!

# 4 617
Днес в София видях само една баба с маска. Безстрашни възрастни хора щъкат напред-назад в центъра, без маски. Може би децата им са в чужбина и са тръгнали да пазаруват, иначе нямам обяснение защо са навън.

# 4 618
Имаше нужда някой да им нарита "манерката"
"Политически зоопарк": Мишоци, оставете ни на мира с вашите милиционерски методи"
https://www.actualno.com/politics/politicheski-zoopark-mishoci-o … utm_content=03_18

# 4 619
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
4207 в Италия днес,475 починали
Знам, че цитирате от пресата, но малко грешно ги съобщават номерата.
Новите позитивни от днес са 2.648, което е по-малко с 341 от вчера.
Казвам го само, понеже 4 хил+ наистина звучи като двойно влошаване спрямо вчера.
А това голямо число, което цитирате, включва в себе си и случаите на починали днес хора, както и на тези изписани днес като излекувани. Днес имаме 1.084 излекувани.
Ееее, това ако е така е чудесна новина. Но в статистиката стоят като new cases.
Т.е. - с думи прости (като за мен) искате да кажете, че ако утре в дадена държава има 3 нови с вирус, 3 оздравели и 1 починал, под Ню кейсис ще пише +7?!??!?!
И всъщност в Италия няма по 3500-4000 на ден нови случая??
Т.е. - така и за Франция, Испания, германия... ние големи философи се оказахме тук, да? Умни глави, математици, айде аз нищо не разбирам от математика, ама...
[/quote]
Вместо да мислиш 3+3, помисли за "5 минути напред". Ще е по-полезно.
[/quote]
Моля? Какво точно имате предвид под 5 минути напред?
Апропо, оня с неговото броене се оказа фейк, не че звучеше лошо, но...ню кейсис, са си ню кейсис

Общи условия

Активация на акаунт