COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 488
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 620
На много места и то от лекари.
Е на този вирус явно не му пука за мнението на лекарите.

# 4 621
  • Mediterraneo
За онези, дето се чудеха как така ще се ползва частна собственост за болници, например.

В Испания всички частни болници минаха под управление на държавата за срока на санитарната криза. Те също ще приемат болни за лечение. В нашата провинция има около 300 болни, над 40% са хоспитализирани в частни болници.
Всички частни складове и държавни или общински фирми, притежатели на санитарни материали , маски , гел, очила, ръкавици, дрехи и др. имаха срок от 48 часа да ги обявят в Министерството на здравеопазването и да ги предоставят на разположение на държавата. Който не спазва заповедите , е подложен на големи глоби.
Забраниха спекулата със хигиенични материали я обявиха за наказуема , дори със затвор до една година. Започнаха да конфискуват недеклариран материал, предназначен за частна търговия.

# 4 622
  • София
Което може би значи, че всяка страна има собствена специфика в броенето.
Да, примерно, България. Тества само тия, които си плюят дробовете на парчета и са с 39 градуса, връщащи се от Италия. И пак българинът изглежда, че го е прескочило. Също като радиационният облак, духнат на другата страна от ветровете и прескочил уж наша България.

# 4 623
Днес в София видях само една баба с маска. Безстрашни възрастни хора щъкат напред-назад в центъра, без маски. Може би децата им са в чужбина и са тръгнали да пазаруват, иначе нямам обяснение защо са навън.
Странно е, че най-възрастните най-трудно се поддават на внушение, че точно за тях е добре да са си вкъщи. Баба ми е възмутена и обидена на света, че трябва да си седи вкъщи. На нея поне има кой да ѝ пазарува, но има и такива, които и избор нямат, но сякаш и не им пука особено.

# 4 624
Холандците също ще търсят групов имунитет Simple Smile
Днес ших маски за мен и детето.Таткото не иска.Днес ми се обади моят лекар,тъй като имах контролна среща с него от преди 6 м,но ми я отмениха,заради вируса.Обясних за симтомите ми/вече седмица,след като се върнах от бг съм самоизолирана с подобни на вируса симптоми.Изпих над 2 пакета антигрипин и невъзможни количества вит Ц.Един ден съм ОК,следващия не/ Каза,че според него не са търсените симтоми
Оставам си в къщи,без паники и се лекувам.Навън почти не се срещат хора,магазините са обрани,но всично е спокойно.
Притеснявам се само за майка ми в БГ.сама е и е от тези,които ако се разболеят ще бъде фатално.Цяла зима и казвах да излиза,опъваше се.Сега ми разправя как неистово и се излизало навън и било притеснено.За това съм съгласна,че май възрастните хора не разбират сериозността на ситуацията.

# 4 625
Хора намаля броя на активните случаи, не броя на новите заразени !

a.violeta 2629 са заразените здравни работници. Аз не видях, нещо друго да пише.

# 4 626
Мацки, нямам време да чета, защото от няколко дена уча с петокласника!
Нещо за това дали преболедувалите създават траен имунитет?
Това е много важно!

Все още не е съвсем ясно. Някъде бях прочела, но не ме карай сега да търся къде беше, че към т.н. настинки от групата коронавируси изграждаме имунитет за около година. Но пък срещу САРС имунитетът е бил по-траен. За този все още не е ясно какво точно е положението, защото той е прекалено нов.

# 4 627
  • Далечният изток
Незнам какво излезе в крайна сметка за Италия. Но според мен ако имаше нов пиков момент щяха да го съобщят по новините.
Пика от 368 починали го повториха поне няколко пъти, май беше в неделя.

Не го съобщиха, защото преди малко излязоха данните им за деня.
Но е отчайващо, че на брифинга в 17 ч. общия брой за света беше 200 000, към момента са над 215 500...

# 4 628
March 18 (GMT)
 4207 new cases and 475 new deaths in Italy. 1084 new recoveries were also reported today [source] [video]

Това наистина е много странно - пишат 4207 нови случая с линк към данни, според които има 2648 нови случая. Явно объркването е в самия сайт worldometers.

# 4 629
Е колко ECMO има в България? Сигурно се броят на пръстите на едната ръка.
А за Италия според мен още няколко дни ще има увеличение. Пък и те все пак не са спрели изцяло, или бъркам?
Ако не се лъжа май са доста малко, или поне сравнително малко.. в Сити на околовръстното, Токуда, Св. Екатерина, Варна ... И май това са. Sad
Някой да се обади на Ивайло Пенчев да закупи поне една дузина. Само да не си ги държи и тях в офиса.

Раптор обаче е прав - и да има, файда няма. Това чудо няма да го използват за Сульо и Пульо.

# 4 630
  • София
Според мен, грешката е станала като в сайта са попълвали данните за Италия без да са знаели за извънредната логика, която ползват италианците.
Знаят я- вчера общия брой случаи беше 31000 днес е 35000- новите са 4000. Не виждам защо се дискутира  толкова.
ПО тази логика в Китай трябва всеки ден в този сайт да пише +500 кейсис, а ние след математически уравнения да достигаме до извода, че 489 са оздравели от тези +500 кейсис??
https://www.worldometers.info/coronavirus/

# 4 631
Браво на доброволците!
"Медицинска компания заплашва да съди доброволците, че 3D-отпечатани клапи за животоспасяващи коронавирусни лечения
72
Клапанът обикновено струва около 11 000 долара - доброволците ги направиха за около 1 долар"

https://www.theverge.com/2020/3/17/21184308/coronavirus-italy-me … valves-treatments

# 4 632
  • София
Така малко взе да ми идва в повече прехвърлянето на  отговорността изцяло върху хората. Ясно е, седим си вкъщи и си мием ръцете.
Но маски- няма, лекарствата, които отговорни източници обявяват за ефективни се отхвърлят под предлог че не са доказани и са набедени и стрували много пари?!?!??!
Ако се заразим да не се самолекуваме, но пък да си стоим вкъщи.
Аз нямам никакви проблеми да съм си  вкъщи.
Не си представям обаче как страната ще е в ступор повече от месец.

# 4 633
  • София
Сега забелязах че детската площадка пред блока е с ленти - пързалки, люлки и катерушки са опасани с ленти в бяло и червено. Приветствам.

Какво приветстваш, че ще се генерира още боклук от лентите ли?
Лентите никого няма да спрат, а и защо да спират децата да играят?
Гешев що не ходи да се гръмне, както и целия ни щаб.

# 4 634
March 18 (GMT)
 4207 new cases and 475 new deaths in Italy. 1084 new recoveries were also reported today [source] [video]

Това наистина е много странно - пишат 4207 нови случая с линк към данни, според които има 2648 нови случая. Явно объркването е в самия сайт worldometers.

Да, тази цифра наистина се получава като се извати днешния тотал от вчерашния.

Общи условия

Активация на акаунт