COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 574
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 725
  • София
Достоверна информация няма, повечето неща са догадки. Много искаме нещата да не са толкова кофти, колкото изглеждат, ама са си кофти. Да се надяваме да го преживеем и това.  
От числа вече свят ми се завива. При толкова упорит вирус, който всякак оцелява, дали изобщо си заслужава многото тестване, освен за целите на откриване на огнища - ако човек се влоши, той ще се влоши дотолкова, че работата вече отива на много зле. В същото време доста хора го карат без особени поражения, сигурно поне от месец го има и по нашенско, само на ден в София са влизали средно по 30 хиляди души, така че със сигурност е имало доста носители.
А китайците че си ядат всякакви неща и всякак за тях може да не е проблем, те са свикнали и всички последни сериозни грипави истории тръгнаха  от Азия, как пък, напоследък баш там се прескача видовата бариера!
Сори, изказвам си мислите на глас, ама отсега взе да ми писва с това пазене и хигиена, десетки хиляди хора се връщат и всичко се разбутва, защото не си идва основно красивите и успешните, а доста хора с проблемни навици и минало. Вече и вечерният час ми изглежда смислена идея, да се гледа движението из града. Уф!

# 4 726
  • София
Имунитет има дори на базата на обикновените случаи. Не е необходимо непременно да е потвърдено от учените.
Ако нямаше светът щеше да е пламнал много по-страшно отколкото е сега. Мерките щяха да са много по-сурови и бързи, защото това щеше вече да е реална заплаха за човешката популация. Т.е. имали са инфо от Китай. И забележете - излекуваните хора щяха да се разболяват отново и да споделят в социалните мрежи и да стане страшна олелия. В 21 век не може да се крие подобна истина, на практика е невъзможно.
Това не значи, че имунитетът ще е завинаги, по-скоро ще е за този щам. Но така или иначе догодина ще имаме ваксина, в това съм убеден. Въпросът е да добутаме до Май/Юни, когато да се появи някой илач, който ако не друго поне да предотвратява тежките случаи, т.е. да го караме по-леко. По-добре ще е ако развием леки симптоми и за 3-7 дена се оправим с помощта на имунната ни система да не го пием, но ако нещата се усетят, че излизат извън контрол да се пие този препарат, който да предотврати пневмонията. Аз реално така ги виждам нещата и това ще ни е достатъчно да се вдигнат бариерите. Още повече че до лятото ситуацията няма да е толкова трагична колкото сега. Пикът ще е масово Април месец. Някъде и през Май. Ето сега това японско лекарство, което ще го узаконяват в Китай нямало да стане по-рано от началото на Май. А докато дойде и в Европа... Бавно стават тези неща, но заради безпрецедентните щети, които този бич нанесе на целия свят мисля, че и доктори и организации се задействат по-бързо и потъпкват и някои си техни харти. Медицината, поне в модерната и история не е била подлагана на такова изпитание. И аз вярвам, че ще се справи и е въпрос на време. Иначе язък за толкова напредналата ни наука.

# 4 727
Не само, че има имунитет, но той изглежда е доста силен. Знам за единичните случаи на повторно заразяване, но те не са показателни за изграждането на имунитет, а може и да са недоизлекувани или просто грешно отчетени. С такова трескаво публикуване на статии, не на всичко може да се има доверие.

# 4 728
  • София
В Португалия е починал шефа на една от големите банки. Толкоз за богопомазаните...
На колко години? Че моят вика и президента на Реал Мадрид бил зле, ама бил на 80?
73

# 4 729
Грип Б със суха кашлица ли е? Банско незнам дали са мълчали, но днес една аптекарка ми каза как от 15 февруари са им изкупили сиропите за суха кашлица. Повечето от това се оплаквали.
В Община Елин Пелин има два случая, семейство пътували до Сърбия, чака се резултат от третите им тестове. Има вечерен час обявен.

Короната била със суха кашлица. Карат си я хората, тихо и спокойно. Но какво от това? Генералът каза да си лежим у дома.

Ново 20 в П-в. Щели да издирват всички, пребивавали в Банско, Пампорово и Смолян в последния месец и при показатели за нещо си, щели да ги поставят под карантина. Прокуратурата щяла да праща писмена честитка да ти напомни каква отговорност носиш, ако я нарушиш. При показания за хоспитализация, щели да те взимат...
Само не е ясно как РЗИ ще установи симптоми, на честна дума ли, по домовете на хората ли ще тръгне, от 18ти февруари досега това са хиляди...

# 4 730
jhbd
Вчера  излезе заповед на здравния министър Ананиев, че карантината се отнася както за завърналите се от рискови държави, така и за семействата им.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-0000-chasa-na … ila-zabrana-za-v/

https://www.lovech.bg/bg/novini/vavezhda-se-zadalzhitelna-karant … 6-riskovi-strani/

Последна редакция: ср, 18 мар 2020, 22:35 от Dessy_if

# 4 731
  • София
В Португалия е починал шефа на една от големите банки. Толкоз за богопомазаните...
Какви "богопомазани"?!??? Смешно е да се мисли, че в подобна ситуация има такива!
Къде живеете? Сериозно ли питате какви богопомазани? Дано не се налага в БГ да разбираме кой ще се лекува на тия 20 легла с апаратура. Sad

# 4 732
Никой да не си прави илюзии, че преди Август-Септември ще се е разминало. Сега е ясно какво е, после ще го удължат малко, ще разпуснат за момент и ние по БГ разбирания ще се омажем до ушите от ядене, пиене и тия три неща, и пак ще пламнем. Чаканото лекарство или ваксина му трябват поне 6 месеца да стигне до нас (година де, ама нека съм оптимист). Налягайте си парцалите и приемете, ще стария ред приключи, нещата са много сериозни.

# 4 733
jhbd
Вчера следобед, около 15.30 часа излезе заповед на здравния министър Ананиев, че карантината се отнася както за завърналите се от рискови държави, така и за семействата им.
Дали всичкото мангал са чули за тази заповед?!

# 4 734
  • София
Дали всичкото мангал са чули за тази заповед?!
Не мислА.

# 4 735
Не знам дали сте го побликували.И кубинците имат нещо предвид.Успешно са се справяли с други епидемии.Имат много сериозни медици.Някога доста от тях завършиха медицина в България.
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/lekarite-o … ronavirus-6107073
Слушам Тити Папазов.Осемнайсетгодишният му племенник е носител на вируса.
Как да разбирам,че издирват всички почивали след 18.02 в Банско,Боровец и Пампорово?Не са ли регистрирани в хотелите?Би трябвало да има данни за тях.Аз познавам семейство,което е било в един от курортите.

# 4 736
  • на пистата
Първо никак не се спазва карантината в моя район. И второ,взех и аз да се замислям за след карантината, какво и кога се очаква да след края й. Ако болниците ни не се готвят през това време. Аз друг смисъл от изправяне на кривата не виждам, освен да се подготви здравната система. Готви ли се- ако обича генерал Секси да съобщи при някоя медийна изява. Или "великите" Мангъров, Кантарджиев и прочие. Щото в болницата на Мангъров съм лежала к не съм очарована. Хич.
Между другото Инфекциозна болница в София няма нито един настанен с Ковид.Държат я за другите инфекциозни болести

# 4 737
  • София
Георги, за ваксина да, за временен доказано превантивен лек не. Има голяма разлика между едното и другото.

# 4 738
И да пуснат ваксина, аз не бих си сложила, както не си слагам и за сезонния грип, както не си слага и семейството ми, а имаме възрастна баба.
До месец ще ни пуснат, икономиката няма да издържи и ще жертват няколко пенсионери, колкото и гадно да звучи. Ама е така, няма какво да се залъгваме. Иначе няма да остане какво да се краде в нашата държава, а много хора са на хранилката.

# 4 739
Не само, че има имунитет, но той изглежда е доста силен. Знам за единичните случаи на повторно заразяване, но те не са показателни за изграждането на имунитет, а може и да са недоизлекувани или просто грешно отчетени. С такова трескаво публикуване на статии, не на всичко може да се има доверие.

Ако е така, това ще е най-хубавото, което съм прочела от началото на всичко. 
Дано.

Общи условия

Активация на акаунт