COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 275
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 710
  • София
https://www.repubblica.it/salute/medicina-e-ricerca/2020/03/16/n … 18-C12-P3-S2.4-T1

Изследвано е цялото население на малък италиански град. 3% от града са инфектирани. 50-75% са асимптоматични.
https://www.repubblica.it/salute/medicina-e-ricerca/2020/03/16/n … 18-C12-P3-S2.4-T1

Това потвърждава извода, че повече от 80% от инфектиранията са от асимптоматичен случай.
 https://science.sciencemag.org/content/early/2020/03/13/science.abb3221

Което означава, че ако не се тества всичко живо наред епидемията няма да бъде спряна.
Което обаче означава, че смъртността е 2 до 4 пъти по-ниска от тази на база на симптоматичните случаи.

# 4 711
Мацки, нямам време да чета, защото от няколко дена уча с петокласника!
Нещо за това дали преболедувалите създават траен имунитет?
Това е много важно!
По всяка вероятност, да!
Този въпрос го задавам от дни, но искам линк с достоверна информация.

# 4 712
  • София
Китайците сега ще поставят всеки пристигнал в страната под карантина. Ама дали са се изчистили наистина? Не ми се мисли, какво ще намерят в заключените сгради.. 
Отностно дисциплината и нас да ни гвардат военни с оръжия и ние ще слушаме. Дисциплинирани, друг път.

Имам много лошо предчувствие какво ще стане, като се разщъкат отново. Но аз не съм по предчувствията по принцип, просто споделям
Има сравнително стабилен консенсус, че вирусът тръгва от пазара за животни в Ухан, където се продават рибни, морска храна, но и прилепи, змии, гущери, които също се ядат. Изключително ме е яд, че не мога да намеря онази статия за общото ДНК между прилепите, маймуните и хората, там ставаше кристално ясно какво е станало с тоя пазар и със "странните хранителни навици".
От Китай тръгва и SARS, който отново се свързва с прилепите, този път в провинция Юнан.

# 4 713
  • Далечният изток
Това е много важно!
По всяка вероятност, да!
Всъщност последното, което чух по този въпрос от генерала е, че този вирус е прекалено нов, за да може да се каже с категоричност дали е така или не... Все още няма как да се отговори и е разбираемо. Човек, който вчера е изписан от болница като оздравял, как да знаем дали е с имунитет вече или не...

# 4 714
  • София
Скрит текст:
Из Румъния се коментира възможността телекомуникационните оператори да помагат за проследяване дали се спазва карантината по места.. в смисъл на проследяване на телефони Wink
То па щото много трудно да си оставиш тела у дома.
Ето сгоден момент да чипират  Grinning
За Китай верно ли се готвят за втора вълна и защо? Ако е вярно това, че дезинфекцираха пътища, кули, сгради, до покривите....само може някой да им го внесе.

Аз пуснах една статия онзи ден за мерките, които Китай предприема за втората вълна, ама не знам дали сега ще я намеря.
Мерки впрочем по-точно за предотватяване на втора вълна... Значи всичко е възможно...
AIDA, с 2 думи - какви са мерките за тая втора вълна?

# 4 715
  • София
Това е много важно!
По всяка вероятност, да!
Всъщност последното, което чух по този въпрос от генерала е, че този вирус е прекалено нов, за да може да се кажи с категоричност дали е така или не... Все още няма как да се отговори и е разбираемо. Човек, който вчера е изписан от болница като оздравял, как да знаем дали е с имунитет вече или не...
Изчетете назад тази и предната тема. Пускани бяха неведнъж връзки към първи резултати от тестове за антитела/антигени или както там се нарича в Сингапур и Китай. Абсолютно всички изследвани са развили имунитет. Колко е траен не се знае но за момента имат силен имунитет.

# 4 716
Първо никак не се спазва карантината в моя район. И второ,взех и аз да се замислям за след карантината, какво и кога се очаква да след края й. Ако болниците ни не се готвят през това време. Аз друг смисъл от изправяне на кривата не виждам, освен да се подготви здравната система. Готви ли се- ако обича генерал Секси да съобщи при някоя медийна изява. Или "великите" Мангъров, Кантарджиев и прочие. Щото в болницата на Мангъров съм лежала к не съм очарована. Хич.

# 4 717
  • София
Ще оставя това тук по повод "наличието" на предпазни облекла в болниците (от фб е):

" Молба за помощ от Пирогов
Здравейте, аз съм доц. Христо Шивачев, председател на борда на директорите на УМБАСМ"Н.И. ПИРОГОВ" ЕАД и Началник клиника по детска хирургия. Обръщам се към Вас със следния проблем. Вие знаете, че в момента в Пирогов се лекуват тежките случай от корона вирус. Нашите колеги реаниматори извършват всички манипулации по интубация, бронхоалвеоларен лаваж и трахеобронхоаспирация само с маска и очила. Няма фирма в България, която да ми достави предпазни щитове в следващият месец, а колегите работят сега. Моята молба към Вас е ако имате предпазни шлемове с които не работите и можете да ни ги дадете, да съберем предпазните средства за колегите, вършещи своята работа. Ще Ви бъда признателен за този жест.
тел 0887348311
Предлагам да ги съберем на едно място при колега в София който да го занесе
Или Който по куриер доц. Шивачев до '' Тотлебен 21 умбалсм Пирогов, детска гръдна хирургия.
Нека е за наша сметка пратката "

# 4 718
  • Далечният изток
Скрит текст:
Из Румъния се коментира възможността телекомуникационните оператори да помагат за проследяване дали се спазва карантината по места.. в смисъл на проследяване на телефони Wink
То па щото много трудно да си оставиш тела у дома.
Ето сгоден момент да чипират  Grinning
За Китай верно ли се готвят за втора вълна и защо? Ако е вярно това, че дезинфекцираха пътища, кули, сгради, до покривите....само може някой да им го внесе.

Аз пуснах една статия онзи ден за мерките, които Китай предприема за втората вълна, ама не знам дали сега ще я намеря.
Мерки впрочем по-точно за предотватяване на втора вълна... Значи всичко е възможно...
AIDA, с 2 думи - какви са мерките за тая втора вълна?

Намерих, ето:
https://elpais.com/sociedad/2020-03-16/china-considera-los-casos … -la-pandemia.html
Мерките, които Китай налага, за да ИЗБЕГНЕ втора вълна.

# 4 719
Според проф. Аргирова, след прекарано заболяване би трябвало да се изгражда имунитет за минимум година, гледах я по тв. Ето ТУК, общо-взето тези неща каза в интервюто при  Цветанка Ризова.

# 4 720
Сега забелязах че детската площадка пред блока е с ленти - пързалки, люлки и катерушки са опасани с ленти в бяло и червено. Приветствам.

Какво приветстваш, че ще се генерира още боклук от лентите ли?
Лентите никого няма да спрат, а и защо да спират децата да играят?
Гешев що не ходи да се гръмне, както и целия ни щаб.

Да, това захласване по генерала взе да ми идва ту мач. 
Какво наистина се случва  - къде са маските,  защитните облекла и респираторите - поне тези, които останаха непродадени от далаверите през  миналия месец? Ама било проблем на логистиката според Дончев. Ок. Къде е оборудването, което Фандъчка лъга, че ще се закупи за Втора градска? Докога ще  ми показват оная носилка - единствената за 60 бона? Докога си мислят, че можем да живеем във филм, докато влака набира скорост?
Гешев ще следи да имаме рецепти за Працетамол и витамин Д  - това ли са им мерките срещу спекулата?
Ленти сложили на катерушките - е, мерси

Цитат
За онези, дето се чудеха как така ще се ползва частна собственост за болници, например.
В Испания всички частни болници минаха под управление на държавата за срока на санитарната криза. Те също ще приемат болни за лечение. В нашата провинция има около 300 болни, над 40% са хоспитализирани в частни болници.
Всички частни складове и държавни или общински фирми, притежатели на санитарни материали , маски , гел, очила, ръкавици, дрехи и др. имаха срок от 48 часа да ги обявят в Министерството на здравеопазването и да ги предоставят на разположение на държавата. Който не спазва заповедите , е подложен на големи глоби.
Забраниха спекулата със хигиенични материали я обявиха за наказуема , дори със затвор до една година. Започнаха да конфискуват недеклариран материал, предназначен за частна търговия
А нещо подобно - кога?

# 4 721
Грип Б със суха кашлица ли е? Банско незнам дали са мълчали, но днес една аптекарка ми каза как от 15 февруари са им изкупили сиропите за суха кашлица. Повечето от това се оплаквали.
В Община Елин Пелин има два случая, семейство пътували до Сърбия, чака се резултат от третите им тестове. Има вечерен час обявен.

# 4 722
  • София
В Португалия е починал шефа на една от големите банки. Толкоз за богопомазаните...

# 4 723
  • София
В Португалия е починал шефа на една от големите банки. Толкоз за богопомазаните...
На колко години? Че моят вика и президента на Реал Мадрид бил зле, ама бил на 80?

# 4 724
Какви "богопомазани"?!??? Смешно е да се мисли, че в подобна ситуация има такива!

Общи условия

Активация на акаунт