COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 955
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 4 890
Скрит текст:
Добър вечер. Идеи за озаптяване на пенсионерка, моята майка?
Днес и било скучно, ходила само "до бриголажа за теменужки"😖, после минала през Кауфланд, естествено. Вчера седели в парка с приятелки, ама те били здрави. И телевизия не гледала, само плашели хората... карантината била, за да се срине икономиката...и "в сандък" да я сложели, пак щяла да е добре, "то един път се умира", "аз ракия имам", "нашата изпята вече" и прочие народопсихология.
Далеч съм и не мога да я спра.
Идеи?

Здравейте,

Не зная на колко години е майка Ви, но от разказа Ви разбирам, че тя е доста енергична и независима. По принцип не е лошо да се излиза, да се диша въздух навън, да се поддържа активност, но трябва да се спазва тази пуста "социална дистанция". Непременно трябва да и внушите, че трябва да поддържа разстояние с общуващите около 1,5 метра.

Моите родители са също много активни, но майка ми вече ходи само до Билла с маска, като в магазина пускали по 5 човека - така ми разказа. Хора в къщи не влизат, имам предвид съседски посещения и други проявления на народна любов. Като видела някой на улицата, само му помахвала с ръка - дано да е вярно.

Иначе и кажете, че с ракията може да си разтрие само краката - нито ще и помогне за дезинфекция (защото не е минимум 60% алкохол), нито ще и помогне вътрешно, защото алкохолът отслабва имунната система, хеле пък на нейната възраст.

Ударете я на чувства, че все още Ви е необходима, че не искате да я загубите и че трябва да устиска, докато мине пика на епидемията.

Питайте още, ще помагаме да ги "озаптим тия палави пенсионери" Simple Smile

# 4 891
  • Варна
Днес и било скучно, ходила само "до бриголажа за теменужки"😖, после минала през Кауфланд, естествено. Вчера седели в парка с приятелки, ама те били здрави. И телевизия не гледала, само плашели хората... карантината била, за да се срине икономиката...и "в сандък" да я сложели, пак щяла да е добре, "то един път се умира", "аз ракия имам", "нашата изпята вече" и прочие народопсихология.
Идеи?
Покажете и цените на погребалните услуги. Действа.  За съжаление, на тази възраст, мнението на дружките е закон. Стаден инстинкт с кокоши мозък. Има и такива, които "разхождат" едва проходилите си деца, на студа.

# 4 892
  • на пистата
При баба  ми действа,майка плаши,че полицията чака от вън и ще я арестуват 🤣🤣🤣

# 4 893
  • Варна
Може и заплаха за удръжки на пенсията. Глоба.

# 4 894
  • Далечният изток
Роналд, на тебе пък специално вчера или онзи ден ти го дадох като отговор на въпрос по региони къде да се видят данните.
ОБОБЩЕНО
http://opendatadpc.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 3bb090ab0aa2b4892.
С повече подробности
http://www.protezionecivile.gov.it/media-comunicazione/comunicat … 28-710-i-positivi
МЗ, има и по региони в линка
http://www.salute.gov.it/portale/news/p3_2_1_1.jsp?lingua=italia … datada=2017/01/01

Те така и в Китай даваха данни, че кривата пада, пък после се оказа, че не е баш така.... Ако италианците опитват да изкарат, че кривата пада, то ще стане ясно съвсем скоро... Аз лично на италианските медии не вярвам и според мен се опитват да прикрият реалното положение. Дано да греша, ама надали...

# 4 895
Nameika,  в обкръжението ви имало ли е някой от чужбина в онези дни?

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 00:31 от Не се сърди, човече

# 4 896
Скрит текст:
Идеи?
+1. И баща ми е така. Всеки ден излиза, не мога да се разбера с него, ама то кой ли може.... А е доста възрастен и с някои заболявания, които направо отрича!
И моята майка каза, че издивява и щу си излиза където иска.Open Mouth
Старите хора единствено ги плаши бъркане в джоба, защото искат да остане за децата....та кажете им, че глобите са 1000 лв. за нарушаване на карантината и че, ако те не могат да ги платят, ще ги събират от децата им (демек от вас) и гледайте как бързичко ще им подейства заплахата. Кажете им, че полиция следи за спазване на карантината и ако ги хванат, веднага ще ги глобят. Кажете им, че карантината ще продължи известно време, през което вие ще ги навестявате и да правят списък с нещата, от които се нуждаят, за да им пазарувате. Купете им плетива, да плетат, да шият, на мъжете - вестници, шах, игри някакви да се занимават. Те са като деца...особено по-възрастните.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 00:37 от Не се сърди, човече

# 4 897
  • MI
Аида, къде точно видя падаща крива?!!! Намалява РЪСТА, пика не е стигнат вие за падащи криви ми говорите! Четете, хора, после коментирайте. При това ясно е написано, че данните за Кампания не са обновени, значи са малко повече от посочените. Утре като ги добавят и ще се почне вайкане оле оле измряха хората, леле какъв ръст.

# 4 898
  • София
По всичко личи, че още дълго ще сме в този кошмар.
А гаранция, че ще си здрав, дори и вкъщи да стоиш - няма.
Моля се да изобретят лекарство, щом тези, които има не са ОК. Бях чела прогнози, че скоро щяло да има.

# 4 899
Лекарство срещу вирус май още не е измислено. Поправете ме, ако греша.

# 4 900
  • на пистата
Nameika,  в обкръжението ви имало ли е някой от чужбина в онези дни?
Не,но брат ми работи с хора,които обиколиха тогава света(а той е през ден при нея) Майка ми пък всеки ден е в Пловдив по болниците.Не знам..но така и не разбраха от какво е,през цялото време едвам дишаше,но не е била на апарат.Странното е,че екипа извика инфекционист тогава да я прегледа.Това мисля беше 28-29 януари.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 01:12 от Не се сърди, човече

# 4 901
Хора, два пъти вече плача по телефона, с моята майка! Миналата седмица разбра, че брат ми работи от вкъщи (home office) и се юрна по София, да му готви и пазарува. 😟
Пътува си обратно до провинцията в деня, когато онзи сватбар се връщал от Италия, само че тя с автобус, но пак се спуках да се притеснявам.
Казах ѝ, че искам да я видя жива.
Че няма кой да я погребе. Смее се, "то не заровен никой не е останал". 😨
Иначе е абсолютно енергична, дори работи по морето лятото, летя сама до Англия, но пусто, подценява вируса и ситуацията, не може да се затвори вкъщи.
Как да ѝ говоря за глоби? Не е глупава,  счетоводител е по професия, цял живот с хора е работила, ходи на кафе, по празници на ресторант с бабите, на екскурзии... гледам във Фейсбук коментирала нещо относно Домусчиев... какво да я правя? Колко още инфарктни клипчета и новини да ѝ пратя?

# 4 902
  • на пистата
Турция затваря границата си за българи
https://www.google.bg/amp/s/www.middleeastmonitor.com/20200318-t … ece-bulgaria/amp/

# 4 903
Абе хора,защо ни е този "вносен" вирусолог,да не би той да лекува с поглед през телевизора!

Шведите от шведския форум с радост биха се отървали от техния епидемиолог Тенгеле, който ръководи щаба. Още сега, начаса биха го телепортирали в България. Laughing

От днес, интервю с него:

Тенгеле: Тук в Швеция имаме много добра картина колко са заразените, въпреки че от 11 март тестваме само хоспитализираните и медицинския персонал, както и служителите в старческите домове.
Репортер: Колко са тогава???
Тенгеле: Много е трудно, за да знаем това. Да не кажа невъзможно...
Joy Joy Joy

Тук уж започна трескава подготовка за затваряне на детските градини и училища. Ако до петък няма решение и не кажат, че от следващата седмица затварят училищата - еднолично от следващия понеделник спирам детето от училище. Търпението ми вече се изчерпа!

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 02:51 от Анонимен

# 4 904
  • Далечният изток
Аида, къде точно видя падаща крива?!!! Намалява РЪСТА, пика не е стигнат вие за падащи криви ми говорите! Четете, хора, после коментирайте. При това ясно е написано, че данните за Кампания не са обновени, значи са малко повече от посочените. Утре като ги добавят и ще се почне вайкане оле оле измряха хората, леле какъв ръст.

Виж сега, първо - пиши малко по-грамотно, че да разберем, или поне аз да разбера, че на мен конкретно пишеш, какво точно искаш да кажеш... Честно не те разбрах.
Второ, падащата крива я публикуваха китайците през януари, преди да си признаят колко е зле положението при тях... Еми там я видях падаща, пък се оказа, че е възходяща.

Общи условия

Активация на акаунт