Днес и било скучно, ходила само "до бриголажа за теменужки"😖, после минала през Кауфланд, естествено. Вчера седели в парка с приятелки, ама те били здрави. И телевизия не гледала, само плашели хората... карантината била, за да се срине икономиката...и "в сандък" да я сложели, пак щяла да е добре, "то един път се умира", "аз ракия имам", "нашата изпята вече" и прочие народопсихология.
Далеч съм и не мога да я спра.
Идеи?
Здравейте,
Не зная на колко години е майка Ви, но от разказа Ви разбирам, че тя е доста енергична и независима. По принцип не е лошо да се излиза, да се диша въздух навън, да се поддържа активност, но трябва да се спазва тази пуста "социална дистанция". Непременно трябва да и внушите, че трябва да поддържа разстояние с общуващите около 1,5 метра.
Моите родители са също много активни, но майка ми вече ходи само до Билла с маска, като в магазина пускали по 5 човека - така ми разказа. Хора в къщи не влизат, имам предвид съседски посещения и други проявления на народна любов. Като видела някой на улицата, само му помахвала с ръка - дано да е вярно.
Иначе и кажете, че с ракията може да си разтрие само краката - нито ще и помогне за дезинфекция (защото не е минимум 60% алкохол), нито ще и помогне вътрешно, защото алкохолът отслабва имунната система, хеле пък на нейната възраст.
Ударете я на чувства, че все още Ви е необходима, че не искате да я загубите и че трябва да устиска, докато мине пика на епидемията.
Питайте още, ще помагаме да ги "озаптим тия палави пенсионери"