COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 244
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 220
  • София
В Ухан няма нито един нов случай през последното денонощие.
Колко месеца трябваха на Ухан за да достигне до това да няма нови случаи вече? Някой смята ли ги?
Два месеца.
 На брифинга видяхте проф Витанов, когото познавам и ви гарантирам че разбира много от математическо моделиране в биология/ медицина/ епидемии- след три седмици добри новини у нас.  Минимален срок два и половина месеца за изчистване. Реалистично три. До средата на юни ще сме така че и в по-затегнато положение.
Тези, които апелирате хората да не излизат от къщи, готови ли сте да се заключите по апартаментите за период от 3+ месеца ? Мисля, че и на децата е ясно, че извънредното положение ще продължи много след 29 март.
Хората са били с години в окопите по време на испанския грип ...

# 5 221
Браво, хората от Мароко, отишли да си пекат зад..те по никое време, ги прибраха. А българите, затворени в Банско с мигновена блокада , кучета ги яли без подслон и без пари.
Ще ги приберат, я. Сред тях има и лекари от ВМА. Въобще ситуацията във ВМА е мътна и кървава...като навсякъде. Но това влюбените в генерала омъжени жени и майки да не го четат. 😏

# 5 222
Никоя държава засега не може да тества всички, но Германия много се стараят.

И за тестването ще им се промени политиката...САЩ и Великобритания се включиха, обещали са последните да правят по 25 000 теста дневно. Австрийците също качват двойно капацитета.

# 5 223
Нашата карантина няма да е като китайската и резултатите няма да са същите .
И след три месеца ще си циркулира вируса , вероятно ще го забавят но толкова . Без ваксина при нас няма да стане .

# 5 224
Добре, с какво лекуват леките случаи? На мен това човек да стои вкъщи докато се влоши не ми харесва. Явно пробват с някакви сериозни лекарства за малария, ебола, хив, но в България май с нищо не лекуват.
И аз това питам. Карантиниран си, нямаш витамини, защото няма в аптеките, с какво се лекуваш? С бабини рецепти? А кой ще ти ги купи съставките, примерно джинджифил! После що народа хукна по аптеки и хранителни. Ами кат се разболееш, ти е забранено да излизаш, ... какво пълноценно хранене, какви лекарства ще намериш вкъщи...

# 5 225
  • София
Нашата карантина няма да е като китайската и резултатите няма да са същите .
Нашите мерки са започнали обаче много по-рано. В Китай епидемията е почнала някъде ноември, а едва около 20 януари започват мерки.

# 5 226
Момент да повярва човек в гладолечението. Не е мислено, очевидно, за всеки според частния случай.

# 5 227
Браво, хората от Мароко, отишли да си пекат зад..те по никое време, ги прибраха. А българите, затворени в Банско с мигновена блокада , кучета ги яли без подслон и без пари.

Мароко не е под карантина. Отнсоно Банско, 2-3 часа преди затварянето се коментираше вече! Карантината значи карантина, не виждате ли, че от Банско си го карат в Македония?! Там си има огнище. Съжалявам за хората, ама като не са си седнали на гъзовете, така ще е!

# 5 228
Защо да е починала от инсулта? Изобщо какви изводи си правите, не е ясно. Хора живеят и с по 2-3 инсулта. Те, заради инсулт ли я хоспитализираха,  или заради дихателни проблеми

Зависи от инсулта, от масивен инсулт смъртността е много висока, така че не всички живеят с по 2-3 инсулта.
Ясно, ама новините ги съобщават така извъртени, че да не всяват паника, а не да всяват. Ако аз се гътна от корона, ще кажат " млада жена с хронична мигрена ...." Simple Smile

# 5 229
Здравейте, детето ми е с хронично заболяване.
Утре ни предстой кръвопреливане, разбрах че в болницата за да влезеш първо те карат да попълваш декларации и ни мерят температурата, но проблема е че се струпват много хора там.
Посъветвайте ме какви мерки да предприема за да се опазим здрави, взела съм дезинфектанти.
Имам еднократни хирургически маски, текстилни маски от 2 слоя и маски тип ffp1 с някакъв филтър, коя маска би ни опазила здрави?
Прочетох най-различни мнения по въпроса и се обърках тотално.

# 5 230
Ще ги ядат кучета, като са без мозъчни. За заразени в Банско се говори не от вчера. Отделно няма как човек без пари да се озове в Банско през зимата. Само лифт картата на ден е 70 лв, не знам включва ли и кабината. А са им предлагали настаняване в общежие някакво и дори да са без пари, няма да ги оставят да умрат от глад.

# 5 231
  • Пловдив
От Банско има пренесен вирус в Израел и Северна Македония.
Заразените в Троян и Бургас пак са били в Банско.
Въпросът е дали има заразен персонал на заведения и на хотели и колко от тях са се прибрали вече по родните си места. Тях поне могат да ги проследят. За туристите ще е доста по-сложно.
Цяла Европа пламна от италианските зимни курорти. Що пък и ние да не си разнесем малко и у нас.  

Недоволна, има и доста хора, блокирани в града, които са работели там по хотелите, а с прекратяването на сезона са освободени от работа. Накои са изхвърлени от квартирите си. Не всички са били по пистите за удоволствие.

# 5 232

272-метровият болничен кораб на ВМС „USNS Comfort“ отплава към пристанището на Ню Йорк, за да приеме пациенти на Covid-19 от американския мегаполис. Губернаторът Андрю Куомо заяви, че USNS Comfort разполага с около 1000 стаи, включително операционни зали. "Президентът и аз се договорихме вчера. Ние сме в една и съща война - и това е война - и сме в един и същи окоп", каза Куомо.

Ауч. И като почине някой в морето ..на рибите ... по Сицилиански .. Ауч.

# 5 233
Здравейте, детето ми е с хронично заболяване.
Утре ни предстой кръвопреливане, разбрах че в болницата за да влезеш първо те карат да попълваш декларации и ни мерят температурата, но проблема е че се струпват много хора там.
Посъветвайте ме какви мерки да предприема за да се опазим здрави, взела съм дезинфектанти.
Имам еднократни хирургически маски, текстилни маски от 2 слоя и маски тип ffp1 с някакъв филтър, коя маска би ни опазила здрави?
Прочетох най-различни мнения по въпроса и се обърках тотално.
за колко излизания трябва да ти стигнат маските?  Аз бих сложила отдолу хирург., отгоре платената и ръкавици, като ги сваля да дезинфекцирам.

# 5 234
  • Варна
А какъв беше този лекар който го даваха по новините в 12 по НОВА,  който излекувал за 6 дни болни от коронавирус с познати лекарства от преди 40-50 години, които нямат нужда от тестване. Като подобрението настъпило эще след първите 24 часа.
Бях в банята и не чух нито имената на лекарствата нито от къде е лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт