COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 982 196
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 355
Ами взимайте си дозата слънце на терасата, на прозореца...
На дъщеря ми съм направила учебен кът на терасата Simple Smile Там се препичат с кучето Simple Smile Simple Smile
Аз си взимам 5  минутното слънце по време на кучешката разходка на обед Simple Smile
Добре, че е кучето...

# 5 356
zari65, ми да раздаде държавата на тия без възможности от маските със сменяем филтър. Каза се много пъти, че един филтър ще послужи за няколко употреби. Не е чак пък толкова невъзможно нали. Не може само да мъмриш, брат... както казваше Камен Донев. Като измислят само някви глоби какво? Ще ми борят вирус с глоби. Да почват да раздават маски безплатно. Точка!

# 5 357
Изгледах клипа от Иран. Нямам думи! Толкова ярост се надигна в мен. Ако някога се установи, че някой някъде е пуснал този вирус,  и съм жива, с удоволствие ще го излежа. Това е абсулютна война. Това е зверство.

# 5 358
  • София
Аз да питам, балкони нямате ли, там слънце въздух, ако живеете в къщо още по-добре?
И по повод разходките, излизам само до магазина за необходими продукти и се боря с тийн, на която трябва да обяснявам, защо еди кой съученик-чка може да излиза.

# 5 359
Голям скандал имах днес с един безсмъртен дядка около 70-те в магазина. Не стига, че без маска, не стига че крещи по телефона, ами се навря на една педя в лицето ми да крещи, при при около 100 квадрата свободни. След като се дръпнах започна да ме подиграва - Ето ги тия с маските, за какво сте си ги сложили? Мангъров каза, че маските не пазят! И ръкавиците също - най-много да хванете гъбички!
Леле като ми кипна!!! Малко грубо и на много висок тон му разясних положението и му казах, че той ако е болен в момента е заразил сигурно всички. А той - Аз не съм болен. - Откъде знаеш? Вируса има инкубационен период? - Мълчание. И после мъдро по Ганьовски - Абе вие ще умрете от страх, а не от вируса бе! Не ги слушайте по телевизията, не е вярно! Rage
А Мангъров той откъде го е чул?

# 5 360
Може ли някой да ми посочи причина, поради която за организма е по-полезно да си затворен вкъщи, вместо да вземеш половинчасова доза слънчеви лъчи НА ОТКРИТО  , спазвайки дистанция от другите хора ?
И как аз съм по-опасен от хора, разхождащи домашни любимци или отиващи в магазина ?
Важното е да има паника. Разбира се, че не си опасен ако се разходиш из квартала за 10-15 мин колкото да глътнеш въздух. При положение, че не се срещаш с хора и че спазваш дистанция с другите, няма опасност. Просто не трябва да пътуваш с градския, да предприемаш дълги разходки, пикник или събиране с приятели.
Не си опасен, ама ако така решат и всички 7583 съкварталци, какво става? Или ти имаш право, ама другите- не. Или си правите график? Ще ти се падне днес и после на 14 юни.
На нас ни е казано да излезем в случай на психическа преумора от стоенето вкъщи за 10 - 15 мин, но без струпване на хора, спазване на 3 метра разстояние един от друг и така.

# 5 361
https://akcent.bg/?i=48366

В русенското село Пиргово днес е починал 60 годишен мъж, който вчера на обяд се е върнал от Банско, където е работил като шофьор на автобус.
Мъжът е контактувал с хора от селото, ходил е в селския магазин.
В Пиргово са много притеснени от случващото се.
От болницата са казали, че ще му направят аутопсия.

# 5 362
Да почват да раздават маски безплатно. Точка!
Е, този вирус ще докара комунизъм. Grinning

# 5 363
  • София
Аз живея в едностаен апартамент без балкон. Много ми се ще да изляза за кратко, но ме е страх, че така мога да застраша някого, макар и да съм здрава. Правилно ли постъпвам?

# 5 364
  • София
Хипохондрията взима ненормални размери вече.
Естествено, че трябва да се разходиш по малко, дори не мога да си представя да се задава такъв въпрос. Ще станете по сто кила и само не ми казвайте, че правите упражнения с клипчета от YouTube. Артритът и ревматизмът да ги споменавам ли? Високото кръвно?
Почвам да имам чувството, че много хора смятат, че короната е единственото заболяване, което могат да хванат в момента, другите са си взели почивка.

# 5 365
Може ли някой да ми посочи причина, поради която за организма е по-полезно да си затворен вкъщи, вместо да вземеш половинчасова доза слънчеви лъчи НА ОТКРИТО  , спазвайки дистанция от другите хора ?
И как аз съм по-опасен от хора, разхождащи домашни любимци или отиващи в магазина ?
Значи хем искаш карантината да не продължава дълго, хем искаш да я обезсмисляш нарушавайки я.

# 5 366
  • София
Точно това ме тревожи. Работя в магазин и съм по цял ден в движение, а сега като съм си вкъщи се чувствам кофти заради цялото това обездвижване. Упражненията вкъщи са много по-различни от 8 часа активно движение.

# 5 367
Аз също съм 'за' излизането около блока, парк ако има наблизо, без да се навираш в хора. То по-добре в парка, отколкото в хранителен магазин. Иначе ще полудея, наистина.
Ако от щаба генералът каже "не, няма да излизаш никъде", ще го послушам.

# 5 368
Аз моето дете не го изкарвам. Днес с голямо мрънкане реших 15-20 минути и много съжалявам даже. Сега пак ще треперя дали нещо няма да стане, макар че не сме имали контакт с никой! Мен ме е страх да ходя до магазина, ходя със шапки, очила, маски и какво ли не. Хората ме гледат странно, на мен обаче не ми дреме!
Днес моя приятелка ми разказа за техни познати в Иран(приятелят и е иранец и живеят в Германия). Цялото семейство се е разболяло, бащата починал на 30 години. Така, че и младите не са застраховани.

# 5 369
И аз към екстремистите се присъединявам...Толкова цял свят под някакъв вид карантина може-ние не и рев до бога!Ами се чудя на тези от щаба как не им омръзна не на брифинга в 8 и 17 ами в останалите участия да обясняват защо трябва.Тези в Банско -предупредиха по-рано и дадоха време достъчно да се изнесат..иначе тяхната идея е ясна на всички-ще стоят в колите докато клекнат и ги пуснат...Иначе дали не са стегнали багажа да ходят там по -бързо отколкото да го съберат за да си отидат..А тази госпожа 3-4 часа ли си е прибирала оборота и нали не мислите ,че го е прибирала толкова време за цял сезон...И защо сега да разнасят в цяла България ???А за тия дето бягат и нарушават карантина-наистина са си за затвор.Хахахаха-ей в такива моменти вярно ми се приисква карантина -ама военните да затворят всичко...за да се научат на ред и обществена отговорност.
 И за сведение-да ако човек има желание упражнения и гимнастики се правят и в къщи...даже групово по скайп.По същия начин приятелка си продължават йогата...Който иска-може-другото са оправдания...
И аз имах преди време лекарство което се употребяваше преди лягане и после се вървеше по 30 мин.задължително.Да ви кажа ли как 30 дни се обикаля по половин час апартамента в 23. посреднощ...не е никак приятно,но трябва-значи се прави... Simple Smile
П.с.За маските съм съгласна с Ловли.Една съседка пенсионерка имала 1 еднократна маска и каза-"отивам до магазина/не всеки ден/,като се прибера и напръсквам хубаво със спирт и я оставям на слънце на тераса до другия ден...какво да правя,че няма ,а и да има не мога с тази пенсия да купувам"А за това ,че не пазели.. дрън-защото няма...В другите държави само болнили ги носят както виждате по телевизията..или тази глупост само в БГ трябва да минава.Това е един от начините да се спре разпространението...защото ако при  болен спира предаването ,при здравия дава доп.сигурност да не прихваща..

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 15:24 от reninel

Общи условия

Активация на акаунт