COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 961
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 340
  • тук-там

Сега, ако се окаже и, че се лекува с лекарство за 5лв.....

# 5 341

И при мен така онзи ден, 5 човека на кръст и пак се скупчват бе. Имаше една шопска поговорка по този повод "И сам да съм, па че се бутам". Била съм на много места в чужбина и никъде не съм видяла хората да се бутат така и да ти навлизат в личното пространство както тук и то при много по-голям човекопоток.

При испанците и италианците няма никаква дистанция. Те постоянно са ти в личното пространство.

# 5 342
Скрит текст:
Скрит текст:
Всички с маски, без Бойко и Дончев

Голям скандал имах днес с един безсмъртен дядка около 70-те в магазина. Не стига, че без маска, не стига че крещи по телефона, ами се навря на една педя в лицето ми да крещи, при при около 100 квадрата свободни. След като се дръпнах започна да ме подиграва - Ето ги тия с маските, за какво сте си ги сложили? Мангъров каза, че маските не пазят! И ръкавиците също - най-много да хванете гъбички!
Леле като ми кипна!!! Малко грубо и на много висок тон му разясних положението и му казах, че той ако е болен в момента е заразил сигурно всички. А той - Аз не съм болен. - Откъде знаеш? Вируса има инкубационен период? - Мълчание. И после мъдро по Ганьовски - Абе вие ще умрете от страх, а не от вируса бе! Не ги слушайте по телевизията, не е вярно! Rage

Ти що не му каза, че и без корона, тиара  или жезъл вирус мястото му не е на разстояние достатъчно близко за да ти преброи пломбите в устата  и космите в носа?

# 5 343
  • София
И аз днес слушах коментар на една продавачка за маските, ръкавиците и гъбичките...

# 5 344
  • у дома...
Скрит текст:
Скрит текст:
Всички с маски, без Бойко и Дончев

Голям скандал имах днес с един безсмъртен дядка около 70-те в магазина. Не стига, че без маска, не стига че крещи по телефона, ами се навря на една педя в лицето ми да крещи, при при около 100 квадрата свободни. След като се дръпнах започна да ме подиграва - Ето ги тия с маските, за какво сте си ги сложили? Мангъров каза, че маските не пазят! И ръкавиците също - най-много да хванете гъбички!
Леле като ми кипна!!! Малко грубо и на много висок тон му разясних положението и му казах, че той ако е болен в момента е заразил сигурно всички. А той - Аз не съм болен. - Откъде знаеш? Вируса има инкубационен период? - Мълчание. И после мъдро по Ганьовски - Абе вие ще умрете от страх, а не от вируса бе! Не ги слушайте по телевизията, не е вярно! Rage
Клиентка днес "Идвам да си платя данъците". Обяснявам надълго и широко, че ще може да се плаща с отстъпка най-вероятно до края на юни. Че може и да плати онлайн. Отговорът беше "Е да де, ама ние, щото сега не съм на работа и да се разходим малко до село... Та викам си да платя, че сега нали няма опашки... Ама да знаете, аз не съм болна!"... Не искам да коментирам, че ще имам бан после.

# 5 345
Може ли някой да ми посочи причина, поради която за организма е по-полезно да си затворен вкъщи, вместо да вземеш половинчасова доза слънчеви лъчи НА ОТКРИТО  , спазвайки дистанция от другите хора ?
И как аз съм по-опасен от хора, разхождащи домашни любимци или отиващи в магазина ?
Важното е да има паника. Разбира се, че не си опасен ако се разходиш из квартала за 10-15 мин колкото да глътнеш въздух. При положение, че не се срещаш с хора и че спазваш дистанция с другите, няма опасност. Просто не трябва да пътуваш с градския, да предприемаш дълги разходки, пикник или събиране с приятели.

Не визирам такива неща,  а дисциплинирана 20- минутна разходка сам по тротоара до избрана точка и обратно.
На нас в Австрия това е разрешено, нищо че сме под карантина. ВСЕ ПАК и психическото здраве е важно. Просто не трябва да се образуват струпвания на хора, затова и детските площадки, както и спортните такива са заградени с ленти. Можеш да излизаш сам или с хората, с които така или иначе живееш в квартала, който обитаваш. Пък и логично. Дали ще си навън за 10 мин за пазар или 10 мин да си проветриш главата, е все тая.

# 5 346
При испанците и италианците няма никаква дистанция. Те постоянно са ти в личното пространство.

Така е.
Испанците постоянно целуват и прегръщат непознати - нещо, което винаги съм смятал за неприемливо. Гнусна работа.

# 5 347
  • Пловдив
Скрит текст:
Може ли някой да ми посочи причина, поради която за организма е по-полезно да си затворен вкъщи, вместо да вземеш половинчасова доза слънчеви лъчи НА ОТКРИТО  , спазвайки дистанция от другите хора ?
И как аз съм по-опасен от хора, разхождащи домашни любимци или отиващи в магазина ?
Важното е да има паника. Разбира се, че не си опасен ако се разходиш из квартала за 10-15 мин колкото да глътнеш въздух. При положение, че не се срещаш с хора и че спазваш дистанция с другите, няма опасност. Просто не трябва да пътуваш с градския, да предприемаш дълги разходки, пикник или събиране с приятели.

Не визирам такива неща,  а дисциплинирана 20- минутна разходка сам по тротоара до избрана точка и обратно.
Тук съм съгласна с теб. Макар че съм паника Simple Smile Аз обичам да стоя у дома, но даже и аз лудвах като минат 2 дни затворена.
Мисля, че поне засега не е навсякъде бъкано с вируса. Ама ще дойде и този момент сигурно Sad

# 5 348
Сега както повечето хора са си в къщи и всеки тръгне на разходка какво ли ще стане? Дали ще бъде толкова безлюдно? Дали на нас не ни се иска глътка въздух и Мако слънце? Утре пак ще се реве, че някой ни е виновен.
Ела да ги видиш испанците дали сега се целуват.

# 5 349

Аз съм срещу служебния вход на Панаира, до Пожарната. Навън хората са съвсем малко. Зад блока има детска площадка и обикновено е пълно с майки с деца, днес няма никой. И по магазините срещу входа не се мярка народ, иначе вечно се трупат един през друг влизат. Дано се забави малко да се подготвят с предпазни материали за болниците поне.
Маски продават повечето фирми, които шият облекла, но са скъпи. Данини ги продава по 6лв парчето, а Про Маск по 15 лв със сребърни йони и сменяеми филтри. Все пак който иска, може да купи оттам. Не знам дали има еднократни ръкавици по аптеките още....Някой знае ли, купувал ли е скоро?

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 20:34 от bubanka

# 5 350
Ще взема и аз да се включа в групичката на екстремистите тука и ще кажа ако някой от щаба чете - всички задължително с маски при контакт с други хора. Това трябва да е по закон вече. Държавата да раздаде на всеки по една. При неспазване - глоба и затвор!!!

Това хубава, но откъде да се набавят тия маски и да са на някаква нормална цена, която няма да е непосилна например за въпросните пенсионери.
И как да стане след като довчера пееха по медиите маските не пазят и им го втълпиха, защото така им изнася и сега изведнъж носете маски, сори, ама са скъпи.
Този пенсионер от скандала как си го представяш да си отделя от пенсията - 30-40 лв седмично за маски, ако излиза всеки ден. При 1-2 излизания седмично му трябват около 10 лв за маски.
А каква файда, ако не се ползват правилно маските, купи си една от 2 лв и си ходи постоянно само с нея. Все едно е без маска.

# 5 351
  • Точно където трябва
Може ли някой да ми посочи причина, поради която за организма е по-полезно да си затворен вкъщи, вместо да вземеш половинчасова доза слънчеви лъчи НА ОТКРИТО  , спазвайки дистанция от другите хора ?
Не си опасен, ама ако така решат и всички 7583 съкварталци, какво става? Или ти имаш право, ама другите- не. Или си правите график? Ще ти се падне днес и после на 14 юни.

# 5 352
Ами взимайте си дозата слънце на терасата, на прозореца...

# 5 353
  • София
Плакинил, вярно е струва 2.50 евра у нас е познато като Резохин , но тъй като му е прекалено ниска цената е спряно от производство, купува се от Гърция , без рецепта е.  Не е доказано, че лекува, правят опити, но все още несигурни опити. С Плакинил се лекуват артрити. Тъй като имам артрит на малките кости на ръката съм го взимала в продължение на месеци, купувах си го от Гърция, вярно е това , че спира развитието на артрита, но дали лекува К-19 изобщо не е доказано.

# 5 354

Това лекарство съвсем не е безобидно.

Общи условия

Активация на акаунт