COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 571
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 325
 Отвън е 17 градуса и честно казано, не виждам кой може да спре хората, освен ако наистина няма полиция (най-вероятно ще са нужни повече от 2-3 патрулиращи полицаи).

# 5 326
  • София
Детето беше на зелено училище в Банско преди месец (прибра се на 22 февруари). После беше болен, кашля дълго, аз също. Сега ММ подкашля. Не знам какво да си мисля вече, дали е възможно от месец да циркулира там нещото?

# 5 327
# 5 328
Скрит текст:
Отивам до кварталния магазин, вътре наистина само 10-15 човека, служителите с маски и ръкавици, но няколко субекта на опашката - някакъв 20 годишен квартална утрепка, 50 годишен хърбав чичак с лице олицетворение на непукизма и 80 годишна куцаща баба наврени плътно в мен на опашката въпреки свободното пространство.

Полицая, стоящ на входа направи забележка на чичака, а той вика "аз не вярвам в тия работи".
Не народ, а мърша.

И при мен така онзи ден, 5 човека на кръст и пак се скупчват бе. Имаше една шопска поговорка по този повод "И сам да съм, па че се бутам". Била съм на много места в чужбина и никъде не съм видяла хората да се бутат така и да ти навлизат в личното пространство както тук и то при много по-голям човекопоток.  А на излизане от магазина една бабичка едва не се залепи за мен на вратата "Извинете, видяхте ли дали има зеле?" Не знам какво трябва да направя, може би да излизам от вкъщи с пръчка. Който "не вярва в тези неща", "наживял се е вече", "не му се живее" и т.н. не е длъжен, но нека да бъде така добър да се отдели от останалите. Тук не става дума само за тях, а и за останалите хора, които ще станат жертви на техния "непукизъм". А някои хора имат нужда от много спешно превъзпитание, ако трябва и с малко по-груби мерки.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 14:59 от LillyM

# 5 329

За това лекарство китайците казаха още средата на февруари.

# 5 330
Може ли някой да ми посочи причина, поради която за организма е по-полезно да си затворен вкъщи, вместо да вземеш половинчасова доза слънчеви лъчи НА ОТКРИТО  , спазвайки дистанция от другите хора ?
И как аз съм по-опасен от хора, разхождащи домашни любимци или отиващи в магазина ?

# 5 331
Скрит текст:
Всички с маски, без Бойко и Дончев

Голям скандал имах днес с един безсмъртен дядка около 70-те в магазина. Не стига, че без маска, не стига че крещи по телефона, ами се навря на една педя в лицето ми да крещи, при при около 100 квадрата свободни. След като се дръпнах започна да ме подиграва - Ето ги тия с маските, за какво сте си ги сложили? Мангъров каза, че маските не пазят! И ръкавиците също - най-много да хванете гъбички!
Леле като ми кипна!!! Малко грубо и на много висок тон му разясних положението и му казах, че той ако е болен в момента е заразил сигурно всички. А той - Аз не съм болен. - Откъде знаеш? Вируса има инкубационен период? - Мълчание. И после мъдро по Ганьовски - Абе вие ще умрете от страх, а не от вируса бе! Не ги слушайте по телевизията, не е вярно! Rage

# 5 332
Сещам се за една причина САМОДИСЦИПЛИНА

# 5 333
и без корона това лекарство често липсваше на нуждаещите се в Бг

# 5 334
Може ли някой да ми посочи причина, поради която за организма е по-полезно да си затворен вкъщи, вместо да вземеш половинчасова доза слънчеви лъчи НА ОТКРИТО  , спазвайки дистанция от другите хора ?
И как аз съм по-опасен от хора, разхождащи домашни любимци или отиващи в магазина ?
Важното е да има паника. Разбира се, че не си опасен ако се разходиш из квартала за 10-15 мин колкото да глътнеш въздух. При положение, че не се срещаш с хора и че спазваш дистанция с другите, няма опасност. Просто не трябва да пътуваш с градския, да предприемаш дълги разходки, пикник или събиране с приятели.

# 5 335
Бих изолирала и някво място в затвора за такива дето бягат, очевидно не ги стряскат паричните глоби. Да ги събират там на едно място и който уцелее. Някак не е справедливо хората с акъл вечно да спасяват задниците на всякакви безотговорни едноклетъчни.

# 5 336

Ами Иване, може, но ако всеки излезе на слънце, нали знаеш, че вече няма да има смисъл.
Иначе в моя квартал всички училища, паркове и детски площадки са оградени с ленти. Може би за да направя малко джогинг и да се насладя на някое по-просторно място със зеленина трябва да отида на Витоша. Но разбираемо, даже очаквам и по-строги ограничения да бъдат въведени заради толкова много глупендери...

# 5 337
Не знам дали е коментирано (не мога да смогна да преглеждам), но четох една статия, че в Израел правили клетъчно лечение с клетки от плацента за короната..Съвместно с някаква берлинска лаборатория, можели да произведат големи количества от необходимото.

Имаше съобщение отпреди 10-ина дни, че в Китай разработват терапия със стволови клетки.  Вероятно опитите вървят и в такава посока.
http://www.xinhuanet.com/english/2020-03/05/c_138846353.htm

# 5 338
Ще взема и аз да се включа в групичката на екстремистите тука и ще кажа ако някой от щаба чете - всички задължително с маски при контакт с други хора. Това трябва да е по закон вече. Държавата да раздаде на всеки по една. При неспазване - глоба и затвор!!!

# 5 339
Важното е да има паника. Разбира се, че не си опасен ако се разходиш из квартала за 10-15 мин колкото да глътнеш въздух. При положение, че не се срещаш с хора и че спазваш дистанция с другите, няма опасност. Просто не трябва да пътуваш с градския, да предприемаш дълги разходки, пикник или събиране с приятели.

Не визирам такива неща,  а дисциплинирана 20- минутна разходка сам по тротоара до избрана точка и обратно.

Общи условия

Активация на акаунт