COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 607
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 535
До скоро беше мен няма кой да ме спре да пътувам сега е на мен никой не ми е забранил да излизам. Това е трябва на някои хора да им се забрани иначе не проумяват.

# 5 536
Ето за изоставените домашни любимци в Ухан.
https://www.theguardian.com/world/video/2020/feb/14/catman-of-wu … us-outbreak-video

# 5 537
  • Шумен
СЗО се отметна от предупреждението си за ибупрофена. След консултации и проучвания устанивили, че не вреди при инфекция с корона вирус.

https://www.n-tv.de/panorama/16-00-WHO-zieht-Warnung-vor-Ibuprof … icle21626512.html

Ама как ще вреди - всеки втори препарат е с ибупрофен. Фармацевтичните компании няма да позволят такова нещо. Не вреди - точка!

# 5 538
  • София
Според Мутафчийски, до момента са тества общо над 4 000 теста до момента, 2800 са били "нашата" си лаборатория, вероятно има предвид националната.

# 5 539
  • Вече в моята си приказка...
А защо в Китай не са им давали да си отварят прозорците?
Да! Защо?

# 5 540
Каза и за този избягалият дето е починал от Банско.
Май каза , че имаме вече 10 деца заразени, но без симтоми от 105 общо за момента у нас. Вижда ми се много за децата процента((

Бяхте обсъждали камионите на НАТО или други са. Да, извозвали са починали с военна техника, не смогват в Италия и са италиански военни.
Тук една статия подробно, има и видео по-надолу, но е много тежко за гледане

# 5 541
А защо в Китай не са им давали да си отварят прозорците?
Кой ги знае - да не се опитват да излязат от там или пък да не се хвърлят. Не вярвам да е заради вируса. Прозорците не се затварят херметически, така че няма резон да е заради него.

# 5 542
Голямото прибиране не е започнало, очаква се. При това положение и грип Б да върлуваше пак ще грохне системата ни

# 5 543
  • София
То ще бъде икономика за чудо и приказ като всички се разболеят и почнат масово да умират.
Няма да има маси от умрели от Корона вируса. Думата "масово" знаете ли какво означава? Не се заяждам.
А ти знаеш ли какво значи да се разболее 60-70% от един средно голям град с примерно 60-80 000 души? За колко от тях, които са тежки случи ще има място в единствената болница /щото в провинциите си имат по една/?

# 5 544
Днес има и дете на 8 години с положителен тест, но без оплаквания
Контактно, баща му е с потвърден COVID.

НЕ се предвиждат нови мерки.

За момента други градове под карантина - НЕ.

Пак повториха, че е положително.

# 5 545
Генералът се чуди какъв е смисълът от карантината, ако се пуснат от Банско жителите на Разлог да се приберат, а в същото време в България влизат пълни автобуси от Испания и др. държави. На мен ли нещо ми убягва смисълът въобще?

# 5 546
Щом на хората, които попадат в затвора или са продължително време в ареста има кой да им гледа домашните любимци, защо да е проблем, ако попаднеш в болница, да си спокоен, че има кой да гледа твоето коте, куче ил каквото имаш?
Не е проблем, просто казвам да намерите хора, които да са готови да се заемат при необходимост с тази задача и да се снабдите с това което е необходимо. Аз съм се грижил за котките на приятел, но това е защото ме е помолил предварително да го направя.

# 5 547
Заради дизенфекцията по улиците, можели са да отварят само в определено време. Същото правят и сега в Казахстан четох, нощно време било забранено да се отварят защото от самолет пръскали нещо.

А случайно попаднах на това интервю от края на януари - Рискът китайския вирус да стигне България е нулев - началничката на инфекциозната клиника на ВМА
https://trud.bg/%D0%B4%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82-%D0%BE%D1%8 … 0%BB%D0%B5%D1%81/

# 5 548
red balloon значи хем те каня на кафе, хем умишлено слагам емотикони и ти пак сметна, че ти се дразня?
Да, помислих го за сарказъм, защото от 20 страници насам само се дудне как не бива да се излиза, освен ако нямаш куче и изпуших вече Sweat

# 5 549
  • София
Според Мутафчийски, до момента са тества общо над 4 000 теста до момента, 2800 са били "нашата" си лаборатория, вероятно има предвид националната.
ВМА имаше предвид Simple Smile
Да похваля общината - подлезите около нас се мият вече 2 пъти тази седмица, срещу веднъж годишно доскоро.

Общи условия

Активация на акаунт