COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 634
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 550
Отговориха и на въпроса ни за заболели българи зад граница  - Няма данни за такива!
Мерси, че ни четете и задавате въпросите ни! 

За кучетата не питайте, че олекват така изявленията  ; )

# 5 551
Тоя Ухан пък вече за щяло и не щяло се развява. В Ухан така, в Ухан онака, Ухан, дето се вика, вече ни е по-близък от Банкя... Едно на ръка, че натресоха на целия свят това, второ, че тепърва ще видим каква са я свършили със заключените врати. И то буквално тези дни ще видим кой крив, кой прав.
И само да напомня, че там не бяха четири месеца под пълна карантина, а два. Понеже тук много се бълнува за месеци и години под ключ...
Умните хора се учат от опита и грешките на другите. Глупавите повтарят грешките.

# 5 552
  • София
А защо в Китай не са им давали да си отварят прозорците?
Да! Защо?

Ами сигурно заради гъстотата на населението, знам ли. Все пак 12 милионен град. Две Българии на едно място. И то с пламтяща епидемия, не тлееща.

Голяма полемика покрай тия разходки. Всеки ден излизам с децата до двора на училището, там карат колела, тичат, и аз покрай тях се раздвижвам. Никой не ни киха или кашля в лицата, изобщо не се доближаваме до други хора. В училището излизат и други семейства, всички играят поединично, няма проблем - дворът е голям. А живея в голям софийски квартал, не в някое село. Къде ги виждате тия бацилобълващи тълпи от безотговорници? Ходя и до магазина (без децата, за тяхно голямо разочарование, защото пипат всичко), и пак никой не ми киха, кашля, храчи и завира в лицето. Е да, понякога някой вземе да се доближи и да ми диша въздуха, но някак овладявам истерията и не започвам да шмъркам спирт за вътрешна дезинфекция.

От самото начало твърдя, е това не е "просто грип" и че е много важно да сме отговорни, но някои хора тук определено пресоляват манджата.

# 5 553
Ванга позна. Всички българи ще се върнат.
Може да звучи грубо, но не сега е  моментът. Не знам защо така бясно се прибират.
Защото няма какво да работят вече където са - повечето нелегално. Защото нямат осигуровки и няма кой да им обърне внимание в тая лудница..
И защото няма как да се затворят границите за граждани на една държава.

# 5 554

Всичките едва ли, ще се върнат тези които са на сезонна или почасова работа, без осигуровки и т.н.

# 5 555
  • Варна
Може да звучи грубо, но не сега е  моментът. Не знам защо така бясно се прибират.
Най-вероятно са останали без работа и няма как да си плащат наемите в чужбина.

# 5 556
СЗО се отметна от предупреждението си за ибупрофена. След консултации и проучвания устанивили, че не вреди при инфекция с корона вирус.

https://www.n-tv.de/panorama/16-00-WHO-zieht-Warnung-vor-Ibuprof … icle21626512.html
Благодаря за този пост. Поредният развенчан мит. Трябва много да се внимава какви източници се четат, фалшивите новини са навсякъде. Още не мога да разубедя приятели и възрастни роднини, че това е глупост.

# 5 557
  • Далечният изток
От Фейсбук: "Няма да полудеете, ако си стоите две седмици вкъщи.
Даже одеве си говорихме по този въпрос с пералнята и готварската печка."

Днес масово по новините се коментира, че в Китай няма нито един случай на заразени днес. Което не е вярно - няма случай в Ухан, както и в провинцията /не й знам името/, но в Китай има 34 нови случая днес. Не че нещо кой знае какво, но е грешна информация.

# 5 558
, но в Китай има 34 нови случая днес. Не че нещо кой знае какво, но е грешна информация.
Казаха, че тези 34 случая са на хора влезли в страната, а не разболяли се там

Не ми е приятно да го кажа, но силно се съмнявам.

Предполагам, че се прибират хора, които нямат здравни застраховки в съответната страна.
Причините може да са и още много, но не мисля, че хора, които имат работа, здравни, дом в друга държава, ще ги оставят и хукнат към България.

# 5 559
Може да звучи грубо, но не сега е  моментът. Не знам защо така бясно се прибират.
Защото няма какво да работят вече където са - повечето нелегално. Защото нямат осигуровки и няма кой да им обърне внимание в тая лудница..
И защото няма как да се затворят границите за граждани на една държава.
Въпросът ми беше риторичен, ясно е защо. Ама нали тая скапана държава ги е  изпратила там, а сега идват тук, ако са болни да се лекуват от скапаните лекари, в скапаните болници.
Малко като паразити и гостоприемници ми изглежда цялата работа... Ама айде да не измествам темата.

# 5 560
  • София
За добро или лошо, аз съм на мнението на Мангъров - няма кой да седи три месеца вкъщи...

И аз нещо започвам да съм все повече на вълната на Мангъров. Дори и сега е ясно, че идеята е да се забави,.

Покрай новозавърналите се спират и парите, които те изпращаха на близките си.

# 5 561

Не ми е приятно да го кажа, но силно се съмнявам.

Предполагам, че се прибират хора, които нямат здравни застраховки в съответната страна.
Причините може да са и още много, но не мисля, че хора, които имат работа, здравни, дом в друга държава, ще ги оставят и хукнат към България.

Подкрепям това мнение като човек, който не живее в България от десетилетие и повече.

# 5 562

Всичките едва ли, ще се върнат тези които са на сезонна или почасова работа, без осигуровки и т.н.
Не са малко, Испания е пълна с такива. А там е много напечено. Роми гастербайтери...колко щеш.

И моряците се връщат за неопределено време. Те поне са здравноосигурени тук.

# 5 563
И Англия е пълна, а до там не знам дали ще спрат полетите скоро...

# 5 564

СИНИША МИХАЙЛОВИЧ: "Преживях две войни, бомбардировки и левкимия. Толкова ли е трудно да си стоите у дома ?"

"Не подценявам опасността от коронавируса. Жена ми Ариана изглежда като лъв в клетка. Движи се повече от определени играчи на терена. Излиза само да пазарува. Според вас, след като съм преживял две войни, бомбите, които можеха да разрушат дома ни, мислите ли, че е проблем да си остана вкъщи? На дивана, пред телевизора, да почета книги или пушачите да излязат на терасата. За мен тези предпазни мерки са лесни за следване."

"Прекарах месеци заключен в болнична стая от 9 квадратни метра, без да мога да отворя прозореца. Мислите ли, че сега ми е проблем да стоя у дома със семейството си? Казвал съм, че след болестта всичко за мен изглежда красиво. Полъх на чист въздух, хубав душ, панорамните гледки. Сега оценявам всеки един момент от живота си. Серия А ще продължи и ще довършим сезона. Това през, което преминаваме е урок. Всичко ще свърши и ще видите колко красиво ще бъде след това." 👏

Общи условия

Активация на акаунт