COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 983 194
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 055
Сега по БТВ председателката на хлебарите и сладкарите каза, че получават индикации от щаба да са готови за 3 месечно извънредно положение. Иначе успокои за пореден път, че има храна.

Е , нормално. Аз очаквам поне до 1 юни да важи. Затова трябва да се намери някакъв максимално безопасен баланс , за да изкараме максимално време с тези мерки, а не да се апелира да изчакаме още 10 дена до 29ти и да не си подаваме носа навън. Нищо няма да стане на 29ти, продължаваме си по същия начин минимум 3-4 месеца.
Трябва да сесъгласуват нещата така , че всеки член от семейството да има поне едни 20 минути на ден на въздух, вие представяте ли си  организиъм , затворен между 4 стени 3 месеца,  на какъв стрес е подложен , които могат да доведат до един куп други болести.

# 5 056
  • софия
Инициатива на домоуправителя е!

На няколк пъти вече във фейса опадам на разични самоорганизирали се хора, които правят това за входа/блока си!
Спокойно! Хубава превантивна акция е!

# 5 057
Точно и на мен така ми се струват нещата. Явно никой нищо не знае, но социалният феномен е факт. И се сещам за китайската поговорка "Ако дърво падне в гората и никой не види, това въобще случило ли се е?".

Съвременният й вариант е:
- Ако айсберг се стопи в Антарктика и никой не го види, това случило ли се е? ... И да не го видиш, цял свят след това е с промени в нивото на водата, в темературите...

- Ако пермафрост се стопи в Сибир и никой не го види, това случило ли се е? ... И да не го видиш, вируси, които са били замръзнали с милиони години изведнъж стават размръзнати и който е наблизо ги прихваща ... прици, животни ... като се изсекат някоя и друга гора и хора ... и накрая ковид..

- Ако от 5Г над НДК умрат 100 гълъба за един ден, това случило ли се е? ... И да не се отразят гълъбите, всички който стоят около НДК ще започнат да имат също такива здравословни проблеми.

- Ако по новините кажат, че това е само грип, и болните ще намалеят до нула за една седмица (цитат на Тръмп), заразяването с вируса случва ли се? ...Мда, вируса не го интересува политикут какво е казал за пред медиите.

Та, смисълът на този таоиски коан (удебелен в цитата) е, че и да не го чуят падналото дърво това, което се случва в една част на света се отразява навсякъде.

# 5 058
Аз продължавам да недоумявам как в Пловдив /втория по големина град/ няма нито един диагностициран. Далече съм от мисълта, че няма болен там.
Много просто. Със сигурност има болни в Пловдив, но явно не са в тежко състояние и си го карат на крак. Ако някой се влоши и влезе в болница, тогава ще разберат.

# 5 059
Аз продължавам да недоумявам как в Пловдив /втория по големина град/ няма нито един диагностициран. Далече съм от мисълта, че няма болен там.

По области, София град с най-много  а след нея Монтана с 11, другите са с по 1-2-ма. А за Пловдив и аз се чудя. Но може да е имало и да са озкарали вируса, без и да са разбрали. Аз си мисля, че този вирус е тук много преди 8-ми март. Имало е хора, които са го минали и изобщо не са се замисляли за корона и са се излекували. Мое мнение Simple Smile

# 5 060

На няколк пъти вече във фейса опадам на разични самоорганизирали се хора, които правят това за входа/блока си!

И какво правят? Щото нашите освен, че не дезинфекцират, освен че се опитват да всяват паника, единственото което за "направили" е да предложат да им се обадиш да ти купят лекарства, така че да си попълнят часовете в тайм хироуз. Аман от фалшиви хироуз.

# 5 061
  • София
За добро или лошо, аз съм на мнението на Мангъров - няма кой да седи три месеца вкъщи...

# 5 062
А може ли да се стопира процесът в човешкия организъм, преди на настъпят усложнения, ако бъде установен рано?

# 5 063
  • Пловдив
Скрит текст:
Първи блок на частна болница Каспела в Пловдив е подготвен за инфекциозно.Имат готовност!Сигурен източник(снаха ми работи там).
Мерси много за тази информация! А знае ли се неофициално колко са заразените вече в Пловдив, които са по болници?
И още нещо ме учудва, дали семействата на тези, които са под карантина у дома, също са под карантина, или те си щъкат свободно навън и ходят на работа?

В Пловдив официално няма регистриран случай.
И с Света Каридад уж щели да имат 8 легла, но имат само 4 дихателни апарата и тотално неподготвен персонал.

# 5 064
На майка ми входа е дезинфекциран преди няколко дни.Никъде не чух и не прочетох да информират,че ще правят такова нещо. Може пък да съм пропуснала.
...

Като гледам името на фирмата, да не са пръскали срещу гризачи, хлебарки....
Мисля си че живеещите във входа трябва да са осведомени от домоуправителя за какво иде реч...често препаратите предизвикват и алергии...

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:24 от bubanka

# 5 065
Идвам да ви разведря малко.Преди около месец публикувах обява,че продавам автомобил.На 10.03 ми се обади един човек и каза,че иска да го купи.Говорихме дълго,.каза че е от Велико търново.На края на разговора ми вика" Ааа вие имате коронавирус,няма да дойда сега.Ако трябва ще ви изпратя капаро и ще дойда след 20 дена." Сутринта ми звъни,.че и те имат коронавирус и вече може да дойде.Е,.отказах му засега,пък ще видим по нататък

# 5 066

272-метровият болничен кораб на ВМС „USNS Comfort“ отплава към пристанището на Ню Йорк, за да приеме пациенти на Covid-19 от американския мегаполис. Губернаторът Андрю Куомо заяви, че USNS Comfort разполага с около 1000 стаи, включително операционни зали. "Президентът и аз се договорихме вчера. Ние сме в една и съща война - и това е война - и сме в един и същи окоп", каза Куомо.

# 5 067
  • софия

И какво правят? Щото нашите освен, че не дезинфекцират, освен че се опитват да всяват паника, единственото което за "направили" е да предложат да им се обадиш да ти купят лекарства, така че да си попълнят часовете в тайм хироуз. Аман от фалшиви хироуз.

С нещо дезинфекциращо (препарати бол) минават дръжки на врати, парапети, асансьорни дръжки, копчета....И така през няколко часа.

освен това някъде бях мернала, че е препоръка към домоуправителите, но немога да цитирам източник, защото не се задълбочих много!

# 5 068
Коронавирус в Иран: гробищата се разрастват, жертвите може да достигнат 3,5 милиона

https://www.dw.com/bg/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0%B2 … %D0%B0/a-52825645

# 5 069
Тези дезинфекции по входовете си ги правим редовно срещу вредители. Никога не съм чувала вирусите да са сред вредителите, срещу които обработват, никоя фирма няма такива претенции, освен ако не са разширили "асортимента".

Общи условия

Активация на акаунт