А тук, поне във Варна ми се струва, че по улиците няма промяна, дори сутринта попаднах в задръстване, хората активно си ходят на работа. Явно много работодатели не са предложили модел на работа от вкъщи. Различното е, че се работи на график - една част от хората един ден/седмица, друга част друг/а. И при нас е така. Така се прави опит да се избягва струпването на хора в едно помещение.
Някой по-горе беше писал, че всички заболели, включително и децата имат интерстициални промени в дробовете. Много моля да уточни откъде има тази информация, защото това е сериозно твърдение. Интерстициалните промени са равни на особена, нечуваща се със слушалка пневмония, което противоречи на ширещото се твърдение, че само една част от болните развиват пневмония, да се твърди, че това се случва при всички е доста отговорно и плашещо и искам източник.
Това се базира на изследване(не ми се търси във момента, пускала съм поне 2 пъти линк), че 50% от асимптоматичните развиват изменения в белия дроб.
Бяха разпределени така:
20% развиват симптоми по-късно
50% развиват изменения без симптоми
30% не развиват симптоми и изменения.
Тези последните са със средна възраст 14 год. Т.е. децата нямат проблеми.
Ще потърся дали са публикувани нови изследвания за щетите, макар че е много рано да се каже колко продължава.