COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 043
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 625
СЗО се отметна от предупреждението си за ибупрофена. След консултации и проучвания устанивили, че не вреди при инфекция с корона вирус.

https://www.n-tv.de/panorama/16-00-WHO-zieht-Warnung-vor-Ibuprof … icle21626512.html
В новините вчера споменаха, че Европейската агенция по лекарствата (нещо такова беше, но със сигурност лекарствата присъстваше в наименованието) отрича, с мотива, че няма доказателства. Доказателства като знам колко време и с какви проучвания се набавят, предпочитам засега да се доверя на изследователите, чиято хипотеза беше публикувана. Можем да минем и без нурофен известно време. Според мен проблемът беше друг с публикуваните данни, а именно това, че в проучването се говореше и за други групи лекарства, изписвани на болни от сърдечно съдови заболявания. И можеше да стане страшно ако решат на своя глава да си спрат лекарствата. За всеки случай радвам се, че тази информация успя да стигне до нас. Проучването си е реално, не е фейк нюз, и дали някой ще реши да има едно на ум или ще чака допълнителни проучвания, си е въпрос на избор.

# 5 626
  • Пловдив
Кантарджиев на живо по БНТ1...

# 5 627
Известен турски генерал почина от коронавирус. Това е бившият главнокомандващ сухопътните сили на Турция, генералът от резерва Айтач Ялман, на 80 години.

# 5 628
Май отвън искат да ни върнат доброзорно още от "другите етнически групи" и са предупредили нашите да си ги очакват.

# 5 629
Кантарджиев на живо по БНТ1...

Какво казва?

# 5 630
  • Mediterraneo
Последните десетина страници доказват, че по двама полицаи на глава от населението да сложат, работата е неспасяема. Нито карантина, нито военно положение ще ни спасят. Докато разходката на въздух е по- важна от всичко останало, зарежи всякакви призиви за обществено самосъзнание и съвест.

# 5 631
Към момента смъртността е вече 10%. Още не са излезли италианските данни. Моля се за спад.

# 5 632
Ами аз искам достоверни източници, че в Италия и Испания са ангажирали военните да бдят над площадки и градинки, както и за тези 48 камиона, които са извозвали трупове.
Реалист съм. Вирусът никой няма да го пребори, той ще си се разпространява. Но и никой няма да обявява военно положение заради един вирус. По скоро ще се преосмисли глобализацията, икономиката и здр система.

# 5 633
  • София
Към момента смъртността е вече 10%. Още не са излезли италианските данни. Моля се за спад.
Смъртността и преди и сега и в бъдеще ще си е все около 0.5% .... в претварена здравна система до 1%

# 5 634
Я да ги заплашат със спиране на помощите, ще седят вкъщи не, ами...

# 5 635
Известен турски генерал почина от коронавирус. Това е бившият главнокомандващ сухопътните сили на Турция, генералът от резерва Айтач Ялман, на 80 години.

Тея преди два дни регистрираха първия случай, днес вече генерал починал... как да не им вярваш на статистиките!

# 5 636
  • София
FDA одобри по спешност лекарство за вируса. Тръмп потвърди скорошно пускане в продажби:

FDA Hasn’t Approved Chloroquine for Covid-19, Spokesperson Says By Phone

Trump Says Malaria Drug Approved to Treat Coronavirus

https://www.bloomberg.com/news/live-blog/2020-03-19/white-house- … nd=premium-europe

# 5 637
Ами аз искам достоверни източници, че в Италия и Испания са ангажирали военните да бдят над площадки и градинки, както и за тези 48 камиона, които са извозвали трупове.
Реалист съм. Вирусът никой няма да го пребори, той ще си се разпространява. Но и никой няма да обявява военно положение заради един вирус. По скоро ще се преосмисли глобализацията, икономиката и здр система.
Повтарям не са военни, а просто полицейски патрулки. И повярвай навсякъде са.

# 5 638
  • в страната на чудесата
Не всявахте паника! 10% но спрямо активните случаи. Спрямо общо положителните е двойно по-ниска. Да, може да нарасне, но това ще се рекапитулира накрая.

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 19:30 от Leika_moja

# 5 639
  • Bulgaria

Вероятно наистина има някакъв %, който го кара леко и не влиза в статистиката, но какъв ли е този %? Може би децата. Има ли някаква статистика някъде какъв % от децата имат нужда от болнично лечение?

Общи условия

Активация на акаунт