COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 980
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 5 835
  • София
О, ако това продължи повече от месец-два, аз сигурно ще имам сериозен проблем със сметките.
Не знам как го мислят, но ако се стигне до там, едва ли много хора ще са способни да си стоят послушно вкъщи.

П.п София не е България. Плевенските болни ги излекуваха, тамошните са зле и се увеличават.
А тези "работливци" като се изпонатръшкат болни на легло повече пари ли ще изкарат за да си платят сметките, че ми убягва логката?! Или някои се смятате за супер-дупер здрави и вас не може да ви повали??

# 5 836
За какви пари ми говориш? Като как предлагаш да се живее без ток?

# 5 837
  • София
Днес и на двата най-големи руски ТВ канала обсъждаха короната. в най-гледаното време, обаче на мен не ми се слушаше.

# 5 838
Не мисля, че германците лъжат за причините за смърта.
Те и рак лекуват по-успешно от други държави.

# 5 839
  • София
О, ако това продължи повече от месец-два, аз сигурно ще имам сериозен проблем със сметките.
Не знам как го мислят, но ако се стигне до там, едва ли много хора ще са способни да си стоят послушно вкъщи.
Съжалявам но всеки е длъжен да има спестявания с които да изкара шест месеца без доходи. И преди да има такива неприкосновени спестявания не трябва да купува нищо освен най-необходимото. Много хора в България си накупиха жилища които не са им по джоба, коли, екскурзии и почивки които не са им по джоба. Съжалявам- тези които са били разумни и са си осигурили такава сума не са длъжни с нищо на тези които са били лекомислени.

А ако хората не си стоят в къщи дори да няма достатъчно полицаи, такива като мен дето сме били войници ще ни вземат запас и тия хора ще се връщат в къщи под дулото на автомат ... храна, ток и вода ще им осигурят. Обаче не и преди да са изчерпали собствените си пари.

# 5 840

П.п София не е България. Плевенските болни ги излекуваха, тамошните са зле и се увеличават.
А тези "работливци" като се изпонатръшкат болни на легло повече пари ли ще изкарат за да си платят сметките, че ми убягва логката?! Или някои се смятате за супер-дупер здрави и вас не може да ви повали??

От 10 март съм home office, плащам си данъците и сметките и ще продължа да го правя.

# 5 841
  • София
За какви пари ми говориш? Като как предлагаш да се живее без ток?
Тока може да го сложат на разсрочено плащане, даже не помня вече какво гласуваха да се разсрочи. Удължиха се една камара срокове и т.н. Това е цел да си стоите вкъщи и да се ограничи разпространяването! Всички ползват ток, но ако всички се юрнат да работят колко ще се вдигне % на заболеваемост и смъртност поред теб? Китайците как си платиха тока, като бяха доста над 2 семици пълен локдаун? В Италия и Франция, където също с пълен локдаун как ще си го платят?

# 5 842
  • София
Длъжен? Ти сериозно ли? В някаква паралелна вселена ли живееш? Вече прекаляваш с високомерието!

Удължиха срока за сметките с двайсет дни май. Обаче след още 20 може и тези дни да не стигнат.

# 5 843
Скрит текст:
И още нещо от предаването при Хекимян. Мутафчийски каза, че са направили от бързите тестове на 10 доказано заразени човека. При 6 от тях бързият тест показал отрицателен резултат. И големият риск според него е, че тези 6 човека като не разберат че са заразени, ще се успокоят и ще продължат да разнасят болестта. Но аз си мисля друго. В Рамус положителните тестове след това всички се потвърдиха. А там се изследваха хора, които нямаха необходимите симптоми за да ги изпратят на официален тест (не познавам всеки един от хората, но ако едно нещо можеш да го получиш безплатно, едва ли ще ходиш да даваш 120 лв). Така че не съвпада контингента на тестваните от официалните лаборатории, обявени от щаба, и хората, които ще решат доброволно да си платят за тест. В този случай аз бих казала, че да, ще имаме 6 лъжливо спокойни човека, но иначе пък бихме имали 10.
В Рамус до колкото ми е известно не работят с бърз тест, а с нормален.

И така да е, но да допълня и друго. Какво значи, че ще се успокои някой и ще продължи да заразява? Да не би някой да отменя мерките за хора с отрицателен тест? Говоря за бързи тестове, които могат да се пуснат в лабораториите и хората да се изследват срещу заплащане и по желание. Не при тежка симптоматика, както е в момента. Различни групи хора са и не виждам как може да стане по-зле, ако се изследват хора, които в момента не подлежат на изследване. А така или иначе всички взимаме мерки. Никой не е хукнал да ходи по барове и молове като си развява отрицателния тест. Ми, просто барове и молове няма. Единственото, което ще се промени в случая, е че ще лъснат хора без симптоми и ще хукнат по болниците. И тук стигаме до казуса, който обсъждахме наскоро. Като отидеш здрав - защо идваш? Като отидеш с усложнения - досега защо не дойде?

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 22:01 от bubanka

# 5 844
Както скоро гледах интервю с една 40-годишна италианка, която е диагностицирана с корона вирус, има и болезнена симптоматика, обаче лекарите й казват да си стои вкъщи, като абсолютно нищо не й е предписано за прием! Две седмици след диагнозата, тя е вече много по-добре, т.е. имунната система сама се е преборила с вируса.

Може и това да е причината за високата смъртност в Италия. В онова филмче "Живот под Карантина" дето вчера се пусна тук, се видя как момичето в Китай, което нямаше симптоми го изпратиха в къщи с една камара лекарства вкл. противовирусно - Оселтамивир (Тамифлу). Симптомите ги разви по-късно. Беше под домашна карантина, но я викаха периодично в болницата на изследвания и въпреки, че се чуствала много по-добре на края на втората седмица, на томографията се оказа, че всъщност дробът е много по-зле и се наложи да я хоспитализират.
 Ако ни  зарежат само на имунна система, без периодични изследвания и без никакви лекарства мисля, че ще видим голям зор. Ние за едни настинки и грип пием сумати хапчета, пък камо ли за това говедо!

# 5 845
Финансовата страна не е никак за подценяване. Колко хора могат да издържат месеци наред "блокада", били работещи/неработещи или работодатели. Няма да умрем от глад, но задълженията ще стават все повече. Това е може би най-голямата причина да се мобилизираме за месец и да се надяваме, че ще  успеем.

И тук пак ми идва беса за екскурзиантите. Днес прочетох, че резервации за тази година могат да бъдат прехвърляни/предоговаряни за 2021 година.

# 5 846
Вече са 110 случая.

# 5 847
  • София
От 10 март съм home office, плащам си данъците и сметките и ще продължа да го правя.
Нямам предидвит тези, които си работят от тях. Визирах тези, които напъват да си отворят рестораните, магазините, туристическите фирмичи и подобни и работещите в такива места, които не могат да работят от тях.
С хоум офис и си у Stuck Out Tongue Winking Eyeвас.

# 5 848
Бързите тестове не са надеждни каза Мутафчийски. Не си давайте парите излишно.

# 5 849
Скрит текст:
Хлоро-нещо-си-там не е одобрено от FDA за употреба срещу COVID-19..

Цитат

Chloroquine, the malaria drug trumpeted by US president as a readily available potential cure for coronavirus, has not been approved by the FDA, Bloomberg reports.

“It’s been around for a long time, so we know that if things don’t go as planned it’s not going to kill anybody,” Trump said of the drug, as he suggested it could be quickly rolled out to patients in the country.

However, an FDA spokesman told Bloomberg it had not been approved for use in patients with the coronavirus.

Съжалявам ги американските пациенти тогава. Лекарствата, които действат са Резохин (антималария)/Шведско, Калетра (антиспин) и Авиган (антивирусно) /Япония.

Тръмп от шовинизъм ще си затрие нацията.

Бих ти препоръчал да се запознаеш с историята и свойствата на Арбидол (Arbidol, Umifenovir). Лично аз възлагам повече надежди на него. Използва се масово в Русия и Китай, но не и на Запад..

https://www.youtube.com/watch?v=bD8xkKRlnHQ
https://www.youtube.com/watch?v=UdQdzCs5s1I
https://www.youtube.com/watch?v=zwkw4uZEmmI

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 20:55 от bobby_me

Общи условия

Активация на акаунт