COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 947
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 180
  • София
За депутатите намериха респираторни маски, някои са ги метнали върху банките пред тях.

# 6 181
Домусчиев сам каза в интервюто с какво се лекува.

# 6 182
# 6 183
Аз искам да попитам възможно ли е разболяване преди две седмици с дразнене в гърлото, хрема, отпадналост, главоболие и т 37 и нещо в първите дни без кашлица, но с все още продължаващо дразнене в гърлото, да е Ковид?
Човекът не боледува по принцип и всичко кара за два дена на крак за разлика от сегашния случай. Как да разберем дали не е заразен в момента с Короната, тъй като евентуално би имал контакт с възрастни?
Аз бях няколко дни така, но не мисля, че е Ковид. По-скоро е настинка заради температурните амплитуди.

# 6 184
  • София
Защо, кое ви притеснява, каква работа имате вечер? Естествено, че който е в кол център, или работи където и да е - в градски ттранспорт, на смени и пр., няма да се води "нарушител", в никакъв случай!
Притеснява ме ненужното ограничаване на свободата ми. Мога да сляза да хвърля боклука в 10.30, след като съм приспала детето примерно. Одобрявам мерките, когато те имат реален ефект, но не и самоцелното ограничаване на всякакви права и свободи без никаква идея, освен всяване на паника и прилагане на сила. Да припомня, че България все още е демократична република, а не диктатура.

# 6 185
  • софия
Лимонче, да са ти живи и здрави още дълги години! Сладури!

# 6 186
Някой замисля ли се, ако вярно всички се скрием и заключим и жив човек няма по улиците, като се възобнови живота нормално след 3 месеца примерно, и пак се появи случай, и нямаме изграден имунитет, понеже просто никой не е бил навън преди това,за да го хване - не рестартиране ли цялата ситуация отначало ? Или има някаква давност вируса и след два месеца си тръгва от Земята?
И аз си задавах същия въпрос? Нали вирусолозите казват, че трябва голям процент от населението да премине през вируса, за да изчезне.
Е идеята на карантината е да се забави пик-а на епидемията у нас, защото не сме достатъчно подготвени. Надяват се че ще има установени лекарства, които помагат....То е ясно че вируса няма да си тръгне сам, няма как карантината да бъде 100% и никой никъде да не помръдва.

# 6 187
Защо, кое ви притеснява, каква работа имате вечер? Естествено, че който е в кол център, или работи където и да е - в градски ттранспорт, на смени и пр., няма да се води "нарушител", в никакъв случай!
Притеснява ме ненужното ограничаване на свободата ми. Мога да сляза да хвърля боклука в 10.30, след като съм приспала детето примерно. Одобрявам мерките, когато те имат реален ефект, но не и самоцелното ограничаване на всякакви права и свободи без никаква идея, освен всяване на паника и прилагане на сила. Да припомня, че България все още е демократична република, а не диктатура.
Стига с тия права.
В ИЗВНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ сме...прочети какво значи то!
Аман от недоразбрали които са на принципа я па те ли ще ми кажат. Аман.

# 6 188
Някой замисля ли се, ако вярно всички се скрием и заключим и жив човек няма по улиците, като се възобнови живота нормално след 3 месеца примерно, и пак се появи случай, и нямаме изграден имунитет, понеже просто никой не е бил навън преди това,за да го хване - не рестартиране ли цялата ситуация отначало ? Или има някаква давност вируса и след два месеца си тръгва от Земята?
Първо при строга изолация няма да са нужни 3 месеца, а за 1-2 ще си замине епидемията. Второ не живееш в стерилна обстановка, у вас има достатъчно гадинки, които да ти тренират имунната система.

# 6 189
А аз започвам да мисля за разни конспиративни теории.
Ако това с вируса е само повод да се разпредели влияние, власт, пари, а на населението се хвърля прах в очите с нещо, което не се вижда?
Тримата починали у нас, можеха да умрат и от усложнения от грип или друго.
Защо успоредно с тези случаи, не съобщят колко случая на починали от грип има?
В Италия каква е била смъртността преди вируса?
Притеснява ме това, че започват да се случват неестествени за демокрацията неща. Затварят ни уж доброволно у дома, плашат ни с общ враг, гледаме само за него по ТВ... Междувременно се пробутват закони, които при други обстоятелства биха изкарали много хора на улицата...

# 6 190
Замисляме се и сме наясно, че няма да си тръгне вируса! А Вие замисляте ли се какво е да се разболеят наведнъж или постепенно хората? Защо не подпишете по една декларацийка, че се отказвате от лечение Вие и вашето семейство, за да не Ви се отнемат разходките?!

# 6 191
Скрит текст:
Аз искам да попитам възможно ли е разболяване преди две седмици с дразнене в гърлото, хрема, отпадналост, главоболие и т 37 и нещо в първите дни без кашлица, но с все още продължаващо дразнене в гърлото, да е Ковид?
Човекът не боледува по принцип и всичко кара за два дена на крак за разлика от сегашния случай. Как да разберем дали не е заразен в момента с Короната, тъй като евентуално би имал контакт с възрастни?
Аз бях няколко дни така, но не мисля, че е Ковид. По-скоро е настинка заради температурните амплитуди.
Много благодаря на всички! Човекът стои вкъщи, но е контактувал преди това с възрастни. То няма нещо притеснително засега в общото състояние, но предвид вируса в момента изведнъж се притеснихме да не е  Ковид.

# 6 192

Аз при последното ми боледуване (вирусно) започнах така, после имах и обичайна кашлица за отделяне, но доста дълго ме боля гърлото едностранно със силно подути възли. Лекарят го определи като фарингит.
А иначе десетина дни след оздравяване при лека настинка в студено време веднага ме удари пак в гърлото от същата страна. И това мина. Та може да не е нищо страшно.

# 6 193
Всичко може да е било, но едва ли ще разрешат тест....

# 6 194
  • София
Разумният подход е от медицинска гледна точка да има готовност за тези 5%, които ще се нуждаят от болнично лечение, да има къде да се настаняват. В болници да влизат хора само в животозастрашаващо състояние. Животът да продължи нормално. Ако стоим разкрачени още един или два месеца, трябва да затворим държавата. Трябва да се работи. Хората стоят вкъщи и чакат да се заразят и после да умрат. Още веднъж казвам - това няма да се случи.

https://m.fakti.bg/mnenia/456458-doc-mangarov-pred-fakti-chast-2 … zoMXmHabN-7mxgUes
Защо мислите, че другите държави не си правеха такива сметки?

И за другите държави е обяснено в интервюто. Прочетете го.

Общи условия

Активация на акаунт