COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 696
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 195
А аз започвам да мисля за разни конспиративни теории.
Ако това с вируса е само повод да се разпредели влияние, власт, пари, а на населението се хвърля прах в очите с нещо, което не се вижда?
Тримата починали у нас, можеха да умрат и от усложнения от грип или друго.
Защо успоредно с тези случаи, не съобщят колко случая на починали от грип има?
В Италия каква е била смъртността преди вируса?
Притеснява ме това, че започват да се случват неестествени за демокрацията неща. Затварят ни уж доброволно у дома, плашат ни с общ враг, гледаме само за него по ТВ... Междувременно се пробутват закони, които при други обстоятелства биха изкарали много хора на улицата...
И какво печелят власт имащите от това, че ние си седим вкъщи? Какво ще спечелят ако доведат до фалит икономиката в държавата, която управляват? Кои конкретно са тези закони, които при други обстоятелства биха изкарали много хора на улицата? И лекарите в Италия ли са част от тази конспирация?
Тези въпроси задавате ли си ги? Или логичното мислене не е важно, важното е филм да има...

# 6 196
  • Пловдив
Защо, кое ви притеснява, каква работа имате вечер? Естествено, че който е в кол център, или работи където и да е - в градски ттранспорт, на смени и пр., няма да се води "нарушител", в никакъв случай!
Притеснява ме ненужното ограничаване на свободата ми. Мога да сляза да хвърля боклука в 10.30, след като съм приспала детето примерно. Одобрявам мерките, когато те имат реален ефект, но не и самоцелното ограничаване на всякакви права и свободи без никаква идея, освен всяване на паника и прилагане на сила. Да припомня, че България все още е демократична република, а не диктатура.

Всъщност извънредното положение е точно това, да ти нарушат правата като това да отидеш да изхвърлиш боклука в 22,30. Всъщност това не е право, това е лиготия от типа те щи ми кажат на мен аз какво да правя, щото аз искам в 22,30 да се разходя до казана.

# 6 197
Защо, кое ви притеснява, каква работа имате вечер? Естествено, че който е в кол център, или работи където и да е - в градски ттранспорт, на смени и пр., няма да се води "нарушител", в никакъв случай!
Притеснява ме ненужното ограничаване на свободата ми. Мога да сляза да хвърля боклука в 10.30, след като съм приспала детето примерно. Одобрявам мерките, когато те имат реален ефект, но не и самоцелното ограничаване на всякакви права и свободи без никаква идея, освен всяване на паника и прилагане на сила. Да припомня, че България все още е демократична република, а не диктатура.

Стотици хиляди хора, наши близки, могат да си отидат без време, в ужасни мъки, вие пишете за правото да си хвърляте боклука когато искате..Сериозно ли ?!

# 6 198
А аз започвам да мисля за разни конспиративни теории.
Ако това с вируса е само повод да се разпредели влияние, власт, пари, а на населението се хвърля прах в очите с нещо, което не се вижда?
Тримата починали у нас, можеха да умрат и от усложнения от грип или друго.
Защо успоредно с тези случаи, не съобщят колко случая на починали от грип има?
В Италия каква е била смъртността преди вируса?
Притеснява ме това, че започват да се случват неестествени за демокрацията неща. Затварят ни уж доброволно у дома, плашат ни с общ враг, гледаме само за него по ТВ... Междувременно се пробутват закони, които при други обстоятелства биха изкарали много хора на улицата...

Целият свят по едно и също време? Се е сетил да ни хвърля прах в очите ли...сериозно го мислиш ????

# 6 199
Замисляме се и сме наясно, че няма да си тръгне вируса! А Вие замисляте ли се какво е да се разболеят наведнъж или постепенно хората? Защо не подпишете по една декларацийка, че се отказвате от лечение Вие и вашето семейство, за да не Ви се отнемат разходките?!
От такава декларация би имало смисъл само ако не ставаше дума за заразна болест. Няма как с една декларация да му се разреши да застрашава живота на околните.

# 6 200
Човекът е търсил и си е намерил медикамент, който в Бг отдавна не се внася. Него не го мислете!

Да, каза, че го лекуват с хлорохинофосфат, който не се внася у нас.
Как го намериха толкова бързо и само за него ли го внесоха? Другите с какво ги лекуват?

Понеже майка ми има артрит и се е лекувала със същия препарат. Само, че преди време се сещам (трябва да я питам със сигурност коя година е било) казаха, че е неефективен, евтин и не знам си какъв и вече спряха да й го изписват, а започнаха някакви други лекарства най-евтиното от които е около 20 лева.

Ето го препарата-евтин, само за 3 лева 100 хапчета, но го няма. А що се отнася до Киро Милярдчиев, как няма да е със специални грижи, нали с БоЕко са авери, крепят се.....въпреки, че времето показа, че "аверите" му Баневи, Арабаджиеви, Божкови и т.н. в даден момент, когато се оказаха неудобни ги сполетя нещо, което не са очаквали Simple Smile (сори за оффтопика, но не се сдържах)

https://apteka.framar.bg/30061164/резохин-табл-250-мг-10

# 6 201
Някой замисля ли се, ако вярно всички се скрием и заключим и жив човек няма по улиците, като се възобнови живота нормално след 3 месеца примерно, и пак се появи случай, и нямаме изграден имунитет, понеже просто никой не е бил навън преди това,за да го хване - не рестартиране ли цялата ситуация отначало ? Или има някаква давност вируса и след два месеца си тръгва от Земята?
И аз си задавах същия въпрос? Нали вирусолозите казват, че трябва голям процент от населението да премине през вируса, за да изчезне.
Е идеята на карантината е да се забави пик-а на епидемията у нас, защото не сме достатъчно подготвени. Надяват се че ще има установени лекарства, които помагат....То е ясно че вируса няма да си тръгне сам, няма как карантината да бъде 100% и никой никъде да не помръдва.

Освен това вирусът има нужда от жив гостоприемник, за да съществува. При неналичие на такъв, изчезва Simple Smile

# 6 202
В Испания лекарите са на края на силите си. Липсват материали,хора и т.н.Има починал полицай на 37години и вчера медицински служител на 52 години. Хотели се преустрояват на болници. Собствениците им  са ги предоставили .  Воените помагат на полицията със всичко. Хората са изпълнителни.
 Вчера журналист в САЩ каза ,че там вируса действа различно близо 50% от заразените са на възраст от някъде 20до 50 години. Някой ако може да каже какво се случва там за да послужи на българите който искат разходки и т.н.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 09:55 от candela

# 6 203
  • София
Някой замисля ли се, ако вярно всички се скрием и заключим и жив човек няма по улиците, като се възобнови живота нормално след 3 месеца примерно, и пак се появи случай, и нямаме изграден имунитет, понеже просто никой не е бил навън преди това,за да го хване - не рестартиране ли цялата ситуация отначало ? Или има някаква давност вируса и след два месеца си тръгва от Земята?
1. Дори при пълен локдаун има професии, които не могат да спрат - все пак всички искаме, ток, вода, парно, газ, храна и стоки от първа необходимост, лекарско лечение (не само за корона, а по принцип) и т.н. - тези хора няма как да за заключени. Ама Пенана и Гана да ми се разхождат, щото им е непосилно да лежат 2 седмици на дивана е смешно!!!
2. Предполага се да разработят лекарство срещу вируса и ваксина, та колко по-късно се заразят масово хората, толко по-голям е шанса вече да има лечение.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 13:49 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 6 204
  • Варна
Ronald, демокрация в България никога не е имало. Корупция и анархия, с комунистическа конституция и политика.
Адмирирам спазващите нормите. Но маргиналите се увеличават и не са само малцинствата. В подобно положение егоизма трябва да се тушира.
Коя институция е адекватна и законосъобразна в Б-я ?
Инфекциозното отделение във Варна е с обща тоалетна на етаж.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 09:53 от Viviana91

# 6 205
Замисляме се и сме наясно, че няма да си тръгне вируса! А Вие замисляте ли се какво е да се разболеят наведнъж или постепенно хората? Защо не подпишете по една декларацийка, че се отказвате от лечение Вие и вашето семейство, за да не Ви се отнемат разходките?!

Всички повтаряте като роботи наизустени отговори. Ок, скриваме се всички сега . А после , като отвори всичко , нали пак наведнъж ще се разболеем всички, а не постепенно? Именно защото искаме да е постепенно, не трябва да се затягат мерките до крайности, както искали от лекарския съюз , да не се излиза от вкъщи.

# 6 206
  • на пистата
С този Резохин черния ни дроб ще стане на пихтия.Ето ви Марешки

# 6 207
  • Бургас
За чуденките дали си болен:
Други вирусчета също си циркулират. Надявам се да не изперкаме с притеснения. Аз втори ден се боря с херма, много силно парене в едната ноздра и сълзене на очите. Нали съм с алергия за сега считам, че е това, но не мърдам от къщи. За мен хрема /може би алергия/ за друг бронхит.
В края на Януари карах страшна гад. За първи път от 10 години имах секрет в дбора, но не се чуваха хрипове. Как изобщо е възможно идея нямам. Стартира с ниска Т 37,1-37.3, канска болка в носа и гърлото. И мина в суха кашлица. Не да подкашляш ами хване и не пуска. 15 броя кашлици съм изброила на един път. Чак ме беше страх да не ми се ходи по малка нужда когато ме лепне кашлъчен пристъп, защото ...дам. Седмица зазлявах докато не започнах да усещам секрет в дробовете, който не иска да излиза. След якото кашляне ми се виеше свят. Докато правих вентолин инхалер пак ми се виеше свят. После до към две седмици се оправях. Теста ми за грип беше отрицателен. Та предполагам друго респираторно ще да е било. Изключвам Януари да съм била с Ковид. Значи си циркулират много мимици на това чудо и ако нон стоп се вглеждаме в симптоми ще полудеем.
Или ако тръгнем по болници с друг вирус, пък налепим и короната. Това не ми изглежда добра комбинация. От тази гледна точка разбирам напълно призивите да си седим по къщите.

Предполагам, че ако ни затворят, за да имат време да се подготвят или да дочакат терапия, ще ни пуснат поетапно. Няма да кажат "Хайде всички по улиците". Както се прави и в Китай.

# 6 208
  • Bulgaria
Аз мисля, че сега на първо място трябва да започне да се внася / произвежда лекарство у нас. След като Франция е излязла с комбинация, която дава добри резултати. Та, дори и този резохин. Това е най-важното. А междувременно могат да забранят излизането и свободното движение, за да може всичко да се забави до колкото е възможно, докато има адекватно лечение поне.

# 6 209
Скрит текст:
Разумният подход е от медицинска гледна точка да има готовност за тези 5%, които ще се нуждаят от болнично лечение, да има къде да се настаняват. В болници да влизат хора само в животозастрашаващо състояние. Животът да продължи нормално. Ако стоим разкрачени още един или два месеца, трябва да затворим държавата. Трябва да се работи. Хората стоят вкъщи и чакат да се заразят и после да умрат. Още веднъж казвам - това няма да се случи.

https://m.fakti.bg/mnenia/456458-doc-mangarov-pred-fakti-chast-2 … zoMXmHabN-7mxgUes
Защо мислите, че другите държави не си правеха такива сметки?
И за другите държави е обяснено в интервюто. Прочетете го.
Цитат
- Доц. Мангъров, в предишния разговор казахте, че 70% от населението у нас трябва да преболедува, за да утихне епидемията от коронавирус. Давате за пример Китай. Населението само на град Ухан обаче е над 11 милиона души, а официалните случаи в цял Китай са близо 81 000. Така представени сметките не излизат.

- Официалните случаи. Не са изследвани всички. Другите са го изкарали безсимптомно. Фактът, че нещата затихват, говори за това. От изследваните и доказани случаи отделно имаме едни 80%, които преминават леко през коронавируса. Когато добавим и вече споменатата голяма група хора, която изкарва вируса безсимптомно, смъртността в световен мащаб пада още повече.
Има ли смисъл да го четем цялото като още първият му отговор е обратен на реалността? Китайците тестваха наред и продължават да тестват наред, това е причината да хващат всички разсейки и приемат сериозно а симптоматичните преносители, за разлика от професора.
Скрит текст:
Цитат
- Леките случаи навсякъде остават вкъщи и няма нужда да задръстват болниците, както призовахте и Вие, и ген. Мутафчийски.
- Леките случаи няма какво да правят в болница. В момента у нас принципно няма нищо по-лесно от това човек да бъде вкаран в болница. Няма нужда обаче. И без това за това заболяване на практика етиологично, дефинитивно лечение няма. Каквото и да приеме човек, в 97% от случаите оздравява.
Този човек откровено си говори глупости, няма статистика изнасяна където и да е, която да поддържа такова твърдение.

Общи условия

Активация на акаунт