COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 536
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 210
Всички повтаряте като роботи наизустени отговори. Ок, скриваме се всички сега . А после , като отвори всичко , нали пак наведнъж ще се разболеем всички, а не постепенно? Именно защото искаме да е постепенно, не трябва да се затягат мерките до крайности, както искали от лекарския съюз , да не се излиза от вкъщи.
От какво ще се разболеем? Той да не се крие зад уличните стълбове?

# 6 211
Не гледате ли какво става по света?  Ганьо все не му се вярва...яяяяя, няма такова нещо..няма бе....те гледат само как да ме прецакат. Я пък...няма да ме цакат....

# 6 212
Всички повтаряте като роботи наизустени отговори. Ок, скриваме се всички сега . А после , като отвори всичко , нали пак наведнъж ще се разболеем всички, а не постепенно? Именно защото искаме да е постепенно, не трябва да се затягат мерките до крайности, както искали от лекарския съюз , да не се излиза от вкъщи.
От какво ще се разболеем? Той да не се крие зад уличните стълбове?

Ами нали в един момент ще възобновим нормалния ритъм на живот, с полети, командировки, почивки и тн ? Веднага ще се внесе случай отвън, дори при нас да сме излекувани всички, и се рестартира. Или ще чакаме да няма нито един случай в целия свят, за да спрем карантините ? Е това вече ще е лудост.

# 6 213
Е излага се Марешки. Какъв е тоя костюм? Аз очаквах бизнесмен от неговия ранг да може да си позволи поне една мобилна барокамера. И да го пренасят с нея, както персите пренасяха Ксеркс във филма 300.

# 6 214
Ами нали в един момент ще възобновим нормалния ритъм на живот, с полети, командировки, почивки и тн ? Веднага ще се внесе случай отвън, дори при нас да сме излекувани всички, и се рестартира. Или ще чакаме да няма нито един случай в целия свят, за да спрем карантините ? Е това вече ще е лудост.
Ами да, за да се изчисти вируса, карантината трябва да е глобална. Ако ли пък не, след като се изчистим всеки който влиза в страната 14 дни карантина. Както правят Китай в момента.

# 6 215
С този Резохин черния ни дроб ще стане на пихтия.Ето ви Марешки...
То и от ракия става на пихтия.Blush
За Марешки "гроздето е зелено", ами да предложи нещо друго, щадящо и ефикасно.

# 6 216
И аз мисля, че ЕС с тези права и свободи е голям трън в очите на диктаторите.

Трите най-големи пазари в света са Китай, ЕС, САЩ. Ако бях от тези с конспиративните теории щях да кажа, че една по-слаба САЩ, която я спряха да обяви война от глупост се разправя с икономическите си опоненти по неморален начин.

Байерн защо не подари 2мил резохина на ЕС, а на Щатите, а?

Относно горящият ЕС - това за мен е тест. Как ще се справим като свободни европейци без да се стига до драконови мерки като... изпратете ги болните на кораб .. да ги лекуват там, или ... заварете ги болните у тях, така че да не излизат въобще.

# 6 217
"Кирил Домусчиев очевидно няма общо с това, търси слава. Задействана е процедура преди дни за доставка на Chloroquine  и е разговаряно с фирми за производство, на които е възложено да търсят суровина. В момента, знаете, има проблем със суровините за много медикаменти, защото идват предимно от Китай и Индия."

Допреди две години Chloroquine, с търговско название Резохин се внася в България, после фирмата производител го спира от производство. Със същата активна съставка, но по-пречистени са и  Quensyl и Plaquenil, които не се внасят в България. След спирането на Резохина, Организацията на пациентите с ревматологични заболявания две години прави непрекъснати опити да накара институциите да започнат внос на Plaquenil. Препарата е противомалариен, но се използва и в лечението на пациенти с Лупус и Ревматоиден артрит, за тях е животоподържащ и докато е имало Резохин е отпускан по здравна каса. После всеки е оставян да се спасява сам. Plaquenil има в Гърция, Турция, Румъния, няма само в България. А е можело да започне да се внася още преди две години и сега да има някакви наличности.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 12:45 от Анонимен

# 6 218

Относно горящият ЕС - това за мен е тест. Как ще се справим като свободни европейци без да се стига до драконови мерки като... изпратете ги болните на кораб .. да ги лекуват там, или ... заварете ги болните у тях, така че да не излизат въобще.

Кой ги прави тези тестове? Ако подозрението е към "едни богати хора", не са те, първо защото те сега стават много по-малко богати и второ, че без шерпи не могат. Остава да са някакви зелени джуджета, които ни наблюдават от летяща чиния, докато ръсят прашец.

# 6 219
Вечерният час има идея да прибира младите по пейките в парковете, а не да Ви забранява нещо. Боклука може да станете сутринта и да си го хвърлите, какъв зор да си хвърляме боклука след 22 часа. Сега изведнъж се присетихте, че имате неотложна работа тогава и видиш ли държавата Ви пречи.
Грипа отдавна го обсъдихме, проблемът не е че Ковид заболява повече хора, а че голяма част от тези хора имат нужда от хоспитализация и здравната ни система ще издъхне много бързо. Грипа колко човека на 1000 вкарва в болница, да питам? Милион пъти се обясни, че тази болест е с по висока смъртност и ако болниците се напълнят, този процент ще се вдигне още повече. Ама нали Вие сте над нещата и сте безсмъртни.

# 6 220
  • София
Притеснява ме ненужното ограничаване на свободата ми. Мога да сляза да хвърля боклука в 10.30, след като съм приспала детето примерно. Одобрявам мерките, когато те имат реален ефект, но не и самоцелното ограничаване на всякакви права и свободи без никаква идея, освен всяване на паника и прилагане на сила. Да припомня, че България все още е демократична република, а не диктатура.
Не те притеснява, че вируса може да е пагубен за някои хора, а те притеснява, че не може да излезеш да зи изхвърлиш боклука, когато на теб ти е кеф?!?! Можеш да си изхвърлиш боклука и през деня, след като си приспала детето, нали? Аааа, да, няма да е когато ти искаш, а когато можеш. Световен проблем.

# 6 221
  • София
Абе, стига с тоя грип. Кога сте видели от грип да лежат болни по хотели и църкви,защото болниците са претъпкани. Да умират толкова хора, че да ги извозват с военни камиони, да превръщат болниците в инфекциозни отделения. Защо продължава това сравнение, нищо общо няма.

# 6 222
Защо, кое ви притеснява, каква работа имате вечер? Естествено, че който е в кол център, или работи където и да е - в градски ттранспорт, на смени и пр., няма да се води "нарушител", в никакъв случай!
Притеснява ме ненужното ограничаване на свободата ми. Мога да сляза да хвърля боклука в 10.30, след като съм приспала детето примерно. Одобрявам мерките, когато те имат реален ефект, но не и самоцелното ограничаване на всякакви права и свободи без никаква идея, освен всяване на паника и прилагане на сила. Да припомня, че България все още е демократична република, а не диктатура.
Само искам да кажа че, вируса има нужда от точно такива свободолюбиви хора, като теб.

# 6 223
Стойте си по домовете, за да не стигаме до пълна карантина - Фандъкова
Тя отправя и молба към всички, родители и млади хора да не посещават детските и спортни площадки в парковете и градините.
Възможно ли е някой да умре, ако две седмици не посещава спортна или детска площадка! От кога лигавщината е живототворящо нещо!

# 6 224
Чехия - 694 заразени, 0 починали, 3 излекувани
Сингапур - 345 заразени, 0 починали, 124 излекувани
Тайланд - 322 заразени, 1 починал, 43 излекувани
Малайзия - 900 заразени, 2 починали, 75 излекувани
Румъния - 277 заразени, 0 починали, 25 излекувани
Пакистан - 454 заразени, 2 починали, 13 излекувани
"Диамантената принцеса" - 712 заразени, 8 починали, 551 излекувани (вкл. 410 заразени, но непоказали симптоми)

Ама само Италия по репортажите ....

Общи условия

Активация на акаунт