COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 987
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 255
Относно непукистите, смятам, че имат право да са непукисти и да приемат нещата по-оптимистично, но в момент като този са длъжни да са част от общата картина и изпълняват стриктно мерките заради околните, ако не заради тях самите. Аз се водя /все още/ спокойна, макар, че усещам натиска на ситуацията и не е нормално изобщо да не изпитвам притеснение, като цяло все още вярвам, че някак ще ни се размине и няма да се сбъднат най-черните прогнози, вярвам и в чудеса. Но намирам, че трябва всички да допринесем за измъкването от ситуацията. Да правим каквото трябва с оптимизъм, но дисциплина!

# 6 256
  • София
Добре, де, нужна ли е такава словесна (за момента) агресия към всеки дръзнал да напише нещо различно от “останете по домовете си до...второ нареждане”, “не виждаш ли труповете в Италия”, “в Китай ги зазиждаха в блоковете и се справиха”. Утре, ако случайно някой от вашия блок, село, месторабота се зарази, ще го линчувате ли, емпатите?
Ами явно е нужно, защото не осъзнавате обема и същността на проблема! Хората ви казват стойте си вкъщи за да спасите животи, да не оставяте деца сираци и т.н., а вий се жалвате "ама как така беееее, някой ше ми казвЪ кво да праа и да стоя вкъщи?!?!" Поне гледайте чуждестранни новини и сайтове, в които хората в разгара на ужаса ви снимат направо клипове от техния ад, щом толкова не вярвате на генерала и на всички останали! Утре ако някои някои около мен се зарази ще е по 2 причини: безрасъдно и нехайно поведение на заразения или по-вероятно на безрасъдно и нехайно поведение не някой друг не спазвал социална дистанция и раздусал заразата където му скимне, щото нали то само грип и кво толко.

# 6 257
Скрит текст:
Някой замисля ли се, ако вярно всички се скрием и заключим и жив човек няма по улиците, като се възобнови живота нормално след 3 месеца примерно

След 3 месеца пълно заключване няма как да продължи нормално живота, нито някой ще е останал нормален след подобна изолация. За ескалиране на домашното насилие и дума няма да отварям.
И това на базата на какво го констатирахте? Имам познати в малките градчета около Бургас - ами те от години си живеят така. 5-6 месеца сезон, зимата безработни вкъщи. Не ми е известно да се избиват един друг от скука. При мен също има известна сезонност в работата. Понякога по 2-3 месеца не работя, след това се струпва наведнъж. Не е толкова страшно да се стои вкъщи. Има интернет, целия свят е на един клик разстояние. А ако в някои семейства близкият контакт доведе до домашно насилие, значи там изначално е имало проблем. Какво ще излезе, че досега са се изтрайвали, само защото са можели да се дистанцират? Дали пък това не е обяснението за ръста на разводите след карантината в Китай? Ако е така - чудесно. Животът навреме им е показал, че са направили грешен избор на партньор и ще имат шанс да започнат отново. На стари години така или иначе ще останеш със същия този човек в нещо като изолация. По-добре да се разделиш с него навреме.

# 6 258
Скрит текст:
Чехия - 694 заразени, 0 починали, 3 излекувани
Сингапур - 345 заразени, 0 починали, 124 излекувани
Тайланд - 322 заразени, 1 починал, 43 излекувани
Малайзия - 900 заразени, 2 починали, 75 излекувани
Румъния - 277 заразени, 0 починали, 25 излекувани
Пакистан - 454 заразени, 2 починали, 13 излекувани
"Диамантената принцеса" - 712 заразени, 8 починали, 551 излекувани (вкл. 410 заразени, но непоказали симптоми)

Ама само Италия по репортажите ....

Ето това много ме изненадва. Как така някой ще е зараен със смъртоносен вирус, но няма да има оплаквания и след това се е изчистил от него??

Много просто - вирусът не е смъртоносен. Усложнения и евентуална смърт от него се получава само при хора, които по принцип са тежко увредени от други заболявания, каквито са старите хора и хора с хронични болести.

Според СиДиСи - 38% от заразените са под 54г. Имунитет се предполага, че изграждаш, но може и да не правиш имунитет. В Китай опитваха да лекуват с плазма от оздравели. Ако беше толкова успешно изграждането на имунитет щяха да се похвалят с това, щеше Италианците да дават масово кръв, ама не.

А за Италия се тръби навсякъде, защото при 41 хил заразени имат 3400 починали, при 60мил жители. За сравнение - Китай са 1.3 милиарда жители, 81 хил заразени и само 3300 починали (по официални данни)

https://m.youtube.com/watch?v=B1IHjZBP7IQ

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 11:11 от Не се сърди, човече

# 6 259
Аз продължавам да се чудя, как великите САЩ и Европа позволиха да се стигне до тази катастрофа, няма лекарство, няма ваксина и не се взеха никакви навременни мерки за изолация. От алчност ли, от високомерие ли....Третият свят защо не е пламнал, а ние сме в епицентъра?

# 6 260
  • София
Не подкрепям особено вечерен час, поне за София.
В колцентрове и подобни се работи на смени, т.е. има хора, които излизат или се прибират късно вечер и рано сутрин. Значи те ще трябва да нарушават тоя вечерен час по някакви правила.

Тийновете щели да излизат вечер и да се събират, ами имат си родители, да ги спират.

Криминалният контингент няма да се скрие при вечерен час, гарантирано.

те могат да получат бележка или да се провери, че работят там. И денем трябва да има полицаи. Контингетът няма да се скрие изцяло, но поне няма да се подава толкова много и нагло. Не подценявай  полицията, много добре може да действа.

Улиците са почти празни, опашките пред хипермаркетите не са чак толкова големи, ако човек е готов да почака малко. Обаче някои допускат струпване на две-три каси от опашки, макар да искат следващият клиент да застава на края на касата, другите се нагъчкват. Преполагам, че е заради петъка, хората товарят по много, за да забягнат по прованса. Личи си включително по алкохола.
ГТ дори в центъра е по 3-4 човека на тролей. Май ще се окаже, че там е най-спокойно.  Обаче пак виждам много хора без нищо, включително в магазина, и по голи ръце също, гледам ги по разни нещо като будки купуват кафе, а този, който е правил кафето колко пъти е пипал нещо друго не знам. В общи линии като не му дреме на човек, дори да е видимо нормален, не някой изпаднал, не му дреме, не зная на кого какво се опитват да доказват.

# 6 261
  • София
Много просто - вирусът не е смъртоносен. Усложнения и евентуална смърт от него се получава само при хора, които по принцип са тежко увредени от други заболявания, каквито са старите хора и хора с хронични болести.
Изобщо не  е вярно! Вирусната пневмония, от какъвто и вирус да е причинена си е много опасна. А това, че само възрастни хора с други заболявания "клякали" пред короната се опроверга вече, но като цяло млад и здрав организъм има по-силен имунитет от изтощен - факт.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 11:24 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 6 262
Аз продължавам да се чудя, как великите САЩ и Европа позволиха да се стигне до тази катастрофа, няма лекарство, няма ваксина и не се взеха никакви навременни мерки за изолация. От алчност ли, от високомерие ли....Третият свят защо не е пламнал, а ние сме в епицентъра?

А аз изобщо не се чудя. Продължавам да допускам мисълта, че икономическия срив на Европа е  в интерес именно на "великите сили", кои точно - може някой ден да разберем. Периодично светът е бил изправян пред масови катастрофи, доста време имаше затишие.

# 6 263
Добре, де, нужна ли е такава словесна (за момента) агресия към всеки дръзнал да напише нещо различно от “останете по домовете си до...второ нареждане”, “не виждаш ли труповете в Италия”, “в Китай ги зазиждаха в блоковете и се справиха”. Утре, ако случайно някой от вашия блок, село, месторабота се зарази, ще го линчувате ли, емпатите?

Ако е щъкал и махал небрежно с ръка на призивите да ограничи контактите - да, няма да му съчувствам. Намерил ще е това, което е търсил.

Ако си е стоял вкъщи пък, бих "линчувала" щъкащия който го е заразил.

# 6 264
  • Там,където се събуждам щастлива.
Ясно е, Че възрастните и хроничноболните у нас се приемат за втора ръка хора в нашето общество. Ясно е, че ще стават жертвения агнец поради пълна неадекватност на нашите управляващи не във време на криза, а извън нея, когато невежеството и лакомията властват. Ясно е, че за много хора е просто грип.

Това, което не е ясно какви ще са последствията за онези 50% млади хора, които са били или ще бъдат в интензовното и в какво състояние ще са дробовете след момент на пълен колапс. Трябва да се почне да се мисли (в световен мащаб, защото и в Холандия липсва) за развитие и подкрепа на местата, където лекуват белодробни проблеми.

# 6 265
Скрит текст:
Чехия - 694 заразени, 0 починали, 3 излекувани
Сингапур - 345 заразени, 0 починали, 124 излекувани
Тайланд - 322 заразени, 1 починал, 43 излекувани
Малайзия - 900 заразени, 2 починали, 75 излекувани
Румъния - 277 заразени, 0 починали, 25 излекувани
Пакистан - 454 заразени, 2 починали, 13 излекувани
"Диамантената принцеса" - 712 заразени, 8 починали, 551 излекувани (вкл. 410 заразени, но непоказали симптоми)

Ама само Италия по репортажите ....

Ето това много ме изненадва. Как така някой ще е зараен със смъртоносен вирус, но няма да има оплаквания и след това се е изчистил от него??

Мили хора,
В Испания, Германия и Франция до преди седмица заразените също бяха под 1000 и те приемаха като вас мерките, че са пресилени.
В изброените от вас държави има също предприети сериозни мерки, но броят заразени расте. Мине ли 1000  започват да нарастват на ден със стотици/хиляди
В един момент ситуацията излиза извън контрол и се стига до сериозния проблем.

Не си мислете, че само възрастните хора имат нужда от болнично лечение.
При карантина и постепенно заразяване болниците ще бъдат в състояние да помогнат и излекуват хора, но ако настане бум на заболелите (ако не се спазват мерките за карантина), то болниците няма да могат да поемат тежките случаи и ще догоним Италия.
И няма недосегаеми, независимо от възрастта.

# 6 266
Марешки в народното събрание на живо.
Критикуват го заради облеклото му. Този Жаблянов какъв е смешник. Трябвало депутатите да бъдат с " униформа" официален костюм, а не с предпазно облекло...

# 6 267
  • София
Седя и си мисля, в тази тема, основно се жалват разни хора, че искали да излязат, не можело така си стоят вкъщи и  олелемайко ужас как 2 седмици ще си стоят по домовете. Как един не се похвали, че му е приятно вкъщи със семейството? Толкова ли няма какво да правите 2 седмици? Време за околните у вас? Време за пролетно почистване? Време за повече игри с децата? Филми? Извършване на задачи, които са в графа "когато имам време"?  и т.н. и т.н.?

# 6 268
А аз изобщо не се чудя. Продължавам да допускам мисълта, че икономическия срив на Европа е  в интерес именно на "великите сили", кои точно - може някой ден да разберем. Периодично светът е бил изправян пред масови катастрофи, доста време имаше затишие.
Икономическият срив на Европа и САЩ е в интерес на Китай.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 11:12 от Не се сърди, човече

# 6 269
Седя и си мисля, в тази тема, основно се жалват разни хора, че искали да излязат, не можело така си стоят вкъщи и  олелемайко ужас как 2 седмици ще си стоят по домовете. Как един не се похвали, че му е приятно вкъщи със семейството?
На мен ми е много хубаво в къщи. От миналия петък съм ходила два пъти до магазин. Не ми е скучно, напротив, имам един куп неща за вършене /много време ми губи нета, опитвам да го огранича/. Децата са при мен, само ММ ходи на работа, което определено ме притеснява.
За хората на обратното мнение ще кажа, че нямат въображение или просто имат нужда някой да ги води - много силен стаден инстинкт.

Общи условия

Активация на акаунт