COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 024
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 270
Но действително е така психологически - след първоначалния шок следва примирение - едни амбицират и готвят за борба, други - окапват.
Стоене вкъщи и време за всичко онова, за което все нямаше време, време за близките, за равносметка, за пренареждане на приоритетите, време да се опознаем - защото се оказва, че понякога не се познаваме, заети в надпреварата едни с друг. Може да има много полезни резултати в едно стоене вкъщи, стига да искаш да ги постигнеш.

# 6 271
Вечерният час има идея да прибира младите по пейките в парковете, а не да Ви забранява нещо. Боклука може да станете сутринта и да си го хвърлите, какъв зор да си хвърляме боклука след 22 часа. Сега изведнъж се присетихте, че имате неотложна работа тогава и видиш ли държавата Ви пречи.

Ахааа - фактът, че и през деня няма никакъв контрол на струпванията по пейките и парковете не ви тревожи, а се притеснихте за през ноща ...ОК. Много е смислено. 
Много по-разумно е да си изхвърля боклука в малките часове, защото е и по-малък шансът да се сблъскам с някой съсед в  асансьора, не ли?
Преди няколко дни споделиха в туитър за опит за грабеж на сама жена в близост до банкомат на улица в София - посред бял ден. Наобиколили я няколко  младежи /да не уточнявам етноса/ и човекът, който сподели се е намесил и ги е разгонил, после я е придружил. Та внимавайте - вечерния час не е гаранция за нищо.

# 6 272
  • София
Аз мисля, че сега на първо място трябва да започне да се внася / произвежда лекарство у нас. След като Франция е излязла с комбинация, която дава добри резултати. Та, дори и този резохин. Това е най-важното. А междувременно могат да забранят излизането и свободното движение, за да може всичко да се забави до колкото е възможно, докато има адекватно лечение поне.

Азитромицин има много, дори и на български производител.
Другото ако наистина действа ще измислят как да се снабди, производство във фармацията не става днес за утре, преди да се освободи първа партида се наблюдават няколко месеца стабилност.

А като чуете някой да казва това е със същата съставка, но по-пречистено да знаете, че понятие си няма от лекарства Wink
Липсата на много лекарства от нашия пазар са благодарение на законодателството ни за ценообразуване и механизма на работа на НЗОК. Ако решите да вдигате бунт срещу тях - бройте ме.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 11:42 от Не се сърди, човече

# 6 273
Икономическият срив на Европа и САЩ е в интерес на Китай.

Ами не е точно така. Ако САЩ и Европа се сринат икономически, тогава кой ще им купува китайските дрънкулки? Всичко е свързано, в една глобална икономика всеки има сметка и другите да са добре, за да може да върви търговията и обратното, срив на едно място, може да повлече и останалите. Това сега е едно  непредвидено събитие, едно мащабно природно бедствие, на което ние не реагирахме по най-добрия начин.

# 6 274
Някой дето следи информация от света може ли да ми отговори какъв е процента, бройката или в каквито може числа има ли продишали сами след интубиране? Има ли екстубирани?

# 6 275
Следя случая за медиците в Пловдив.
"Всичко, което сме казали, беше отразяване на истината". Историята на д-р Цветан Деведжиев и д-р Румен Стоилов и делото за всяване на паника. Разказва Борис Митов.
https://www.facebook.com/1977240255906003/posts/2271009686529057/
и цирка в парламента
https://clubz.bg/95953-deputati_v_skafandri_zasedanie_v_izvynred … _polojenie_snimki

# 6 276
В Италия от колко дни всички са по домовете си ,а новите случаи непрекъснато растат.
Версията ми е следната:
Като се има предвид колко социални са  и как това  е цяла една култура на поведение -вероятно си ходят на гости по комшийски,необезпокоявани и не проследявани от никой.Нямам други обяснение.

Да, това и моят мъж го каза. Южните народи са с такава култура, хората все са заедно. Неговото обяснение защо почти всички случаи на заразени са в Осло и предградията, е големия брой чужденци там, които не правят това, което трябва да се направи. И моята приятелка от Осло го потвърди, както описах в преден пост какво става в центъра на Осло. Иначе първите 10-тина регистрирани заразени са норвежки туристи, върнали се от ски ваканция в Италия и 1 иранец, който е бил на сватба в Иран. От там вирусът вече е тръгнал навсякъде и към момента има почти 1800 регистрирани.

# 6 277
Аз пак апелирам, всички, на които им е скучно да лежат вкъщи на дивана - болниците търсят доброволци. Хем няма да скучаят, хем ще са полезни за обществото.

# 6 278
  • Варна
Някой дето следи информация от света може ли да ми отговори какъв е процента, бройката или в каквито може числа има ли продишали сами след интубиране? Има ли екстубирани?
Да. Сещам се за италианския пациент 1. Като процент едва ли има статистика. Мисля че не са много.

# 6 279
Нина подкрепям апела ти!
Аз съм от доволните на този етап от ситуацията със стоене вкъщи. Имам достатъчно работа и занимания.
Хората губят живота си, близките си, някой се оплакват от скука...
Грехота е!

# 6 280
  • Варна
Аз пак апелирам, всички, на които им е скучно да лежат вкъщи на дивана - болниците търсят доброволци. Хем няма да скучаят, хем ще са полезни за обществото.
Какви доброволци търсят?

# 6 281
Браво на Марешки! Хайде сега всите депутати, политици, министри и сие с хамзат костюми! После да настане революция  като писне целия народ как те са си осигурили предпазни облекла, а за лекарите дедовия.
Умно, умно...

# 6 282
Липсата на много лекарства от нашия пазар са благодарение на законодателството ни за ценообразуване и механизма на работа на НЗОК. Ако решите да вдигате бунт срещу тях - бройте ме.
Абсолютно, на всичко отгоре се предлагат заместители, които са много по скъпи, а и не са по ефективни.
И аз съм с бунтарите.

# 6 283
  • София
Ето това много ме изненадва. Как така някой ще е зараен със смъртоносен вирус, но няма да има оплаквания и след това се е изчистил от него??
E какво му е чудното- полиомиелита е бил със страшни последици, но 95% са го прекарвали без симптоми. Останалите 5% са били достатъчно за да е страшно.
 Вируса на Западнонилската треска (у нас се разнася от тигрови комари) в 80% от случаите не води до симптоми, в 1% менингит и енцефалит ...
 Абсолютно нормално явно, а и в случая 50% от тия без симптоми пишеше, че на снимка имат изменения в белите дробове, просто не са им създавали никакъв дискомфорт. Баба ми така я откриха случайно че е с вирусна пневмония при преглед по друг повод.
Имаше публикации от китайци- по-малко от 1/3 от интубираните оцеляват. Има значи все пак достатъчно преживели това. Целта на лекарите обаче си мисля, че е пациентите да не стигат до такъв етап.

# 6 284
Седя и си мисля, в тази тема, основно се жалват разни хора, че искали да излязат, не можело така си стоят вкъщи и  олелемайко ужас как 2 седмици ще си стоят по домовете. Как един не се похвали, че му е приятно вкъщи със семейството? Толкова ли няма какво да правите 2 седмици? Време за околните у вас? Време за пролетно почистване? Време за повече игри с децата? Филми? Извършване на задачи, които са в графа "когато имам време"?  и т.н. и т.н.?
А какво да кажат хората, които искат да си останат в къщи със семейството, но не могат защото трябва да работят?

Общи условия

Активация на акаунт