COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 979 518
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 510
В 3,15 изявление на щаба по Тв.

Хм, не звучи добре. Да видим сега какво ще ни сервират и колко е спешно, че не изчакаха редовния брифинг в 17.

# 6 511
  • София
Имам питане към хората, работещи от вкъщи. Успявате ли да постигнете ефективност на работата, имам предвид дали всички колеги реагират онлайн или все едно са в отпуска?
При нас не се получава, в момента е най-натовареният период за годината и се чудя дали само ние сме прецедент или е често срещано. До момента нямахме право на хоум офис, въведе се в началото на седмицата заради извънредната ситуация.

# 6 512
  • постоянно
Нещо позитивно :  Китай втори ден са БЕЗ нови случаи.

Искаш да кажеш Ухан. Иначе в Китай има 39 нови.
И все пак самият факт на нула случая в Ухан ако продължи две седмици, ще означава че вирусът може да бъде напълно елиминиран в регион с 60 милиона жители. Което значи, че няма пречка да бъде напълно елиминиран навсякъде по света, а не да се тръби за групов имунитет, който може и да не свърши никаква работа.
Raptor,
 то принципно е възможно, ето Китайците го доказаха, но с цената на какво и колко усилия. В Европа няма такава дисциплина и организираност , а и средтсва да се постигне.
Колко ги критикуваха Китайците за затворените граници , и въоръжените им пазители . Правата на човека бла бла. Китай знаеше, че това е единствения начин да не позволят на вируса да " запали" цялата страна - 1,5 млрд ли са ?????? Ако това се беше случиле , представете си магнитута на заразените и починали пациенти.
Ние в Европа може ли да построим нещо за 10 дни , камо ли болница за 2000 легла. Колкото и да е била примитивна - говорим за 10 дни и 2000 легла !!!!!
Че тук в Англия ще са им нужни 10 дни само да съберат 5о багера на едно място , и сигурно пак няма да се справят !
Истината е ПИК ще има , трябва да го направим възможно най-полегат .
Мийте си ръцете и спазвайте наложените забрани и правила !
Simple Smile

# 6 513
  • София - Рим и обратно

Естествено, че ако всеки е блокиран,  в един момент ще свършат случаите. Въпросът е какво правим после, когато възобновим предишния ритъм на живот и отнякъде влезе заразен ? Или ще сме със затворени граници години наред ?
Няма хора - няма случаи.
А после ....ми после ще мрем от обикновена хрема даже, щото сме живяли под капак, с маска, ръкавици и дезинфекцирани.

# 6 514
Имам питане към хората, работещи от вкъщи. Успявате ли да постигнете ефективност на работата, имам предвид дали всички колеги реагират онлайн или все едно са в отпуска?
При нас не се получава, в момента е най-натовареният период за годината и се чудя дали само ние сме прецедент или е често срещано. До момента нямахме право на хоум офис, въведе се в началото на седмицата заради извънредната ситуация.
Всички си работим нормално - дали сме в офиса или онлайн няма много разлика при нас. Някои си реагират все едно са в отпуска ежедневно Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 6 515
https://m.dnevnik.bg/analizi/2020/03/20/4043681_durjavata_moje_d … vsichko_no_kakuv/
Много точно интервю на Мангъров, но жалко че ще остане неразбран. Винаги съм се чудела от къде това спокойствие. Истината е в края на статията.
Аз съм от тези, които не го разбират.  Защо след като е прав не убеди, щаба, СЗО, а и целия ЕС, че това, което правят е безсмислено.
Според мен доцента го избива повече на политика, отколкото на медицина. Спокойствието му вероятно идва от факта, че не е вътре в щаба и никой не го притиска за нищо.

# 6 516
  • София - Рим и обратно

Не е лично, но съм с впечатлението, че мога да ти задам въпрос без да стане скандал, та затова да попитам: да не би някой от сервиращите новини или предположения да иска такова нещо? Защото все се скача на нож сякаш наистина някой иска ситуацията да е такава. Мисля, че никой нормален човек без обсесивно-компусливно разстройство не е готов да живее така, но пък и трябва да бъдем реалисти. И как ще живеем...еми, явно няма да е лесно, но не е защото някой го е пожелал. Случват се всякакви неща в живота, няма какво да нервничим като малки деца. Поне не виждам полза, иначе е меко казано неприятно всичко това. На всички.
Аз също не лично, но наистина ме вълнува тоя въпрос - как виждате бъдещето СЛЕДкарантинно. Наистина ли смятате, че в един прекрасен ден и определен час някой ще ви даде вълшебното хапче и всичко ще приключи? И как ще излезете след това в нормалния свят, без маска, ръкавици и защитен дезинфекциран шлем? Ще се гътнете от най-обикновена инфекция.

# 6 517
  • София
Мисля, че някои хора вече толкова са потънали в дивана, че дори и не обмислят излизане оттам. Месец, два, пет, десет карантина - дюшеш. Оправдание да не напускаш.
"Привнесени" винаги ще има, ВИНАГИ. Ако няма ваксина, този вирус във всяка една минута може някой да го привнесе и всичко започва отново. А ние не можем да седим затворени до откриването на ваксина, защото ваксина - най-рано есента.
И седенето по домовете никак не гарантира, че в някакъв момент като се върнем към нормалния начин на живот няма да стигнем онзи пик с претъпканите болници. Междувременно, както казах, седенето по домовете със седмици ще докара и други случаи като за болница.

# 6 518
Мисля, че някои хора вече толкова са потънали в дивана, че дори и не обмислят излизане оттам. Месец, два, пет, десет карантина - дюшеш. Оправдание да не напускаш.
"Привнесени" винаги ще има, ВИНАГИ. Ако няма ваксина, този вирус във всяка една минута може някой да го привнесе и всичко започва отново. А ние не можем да седим затворени до откриването на ваксина, защото ваксина - най-рано есента.
И седенето по домовете никак не гарантира, че в някакъв момент като се върнем към нормалния начин на живот няма да стигнем онзи пик с претъпканите болници. Междувременно, както казах, седенето по домовете със седмици ще докара и други случаи като за болница.

Абсолютно. Аз затова попитах някой чул ли е ДЪЛГОСРОЧНА стратегия за справяне с вируса , понеже всичко досега ми изглежда на отлагане на неизбежното  и не намирам нито една причина защо няма да пламнем след 3 месеца или когато паднат ограниченията , ако както иска Гешев  въведем вечерен час и забраним на хората да излизат.
Най-малко трагичният вариант ми изглежда умерено движение на хора , предимно млади , и постепенно изграждане на групов имунитет., а не шокова заключване на всички, и после шоково пускане отново на всички. така пак ще тръгне заразата ударно, само сме я отложили.

# 6 519
  • София
Всички си работим нормално - дали сме в офиса или онлайн няма много разлика при нас. Някои си реагират все едно са в отпуска ежедневно Simple Smile Simple Smile Simple Smile
При нас това се постигна с уговорката в рамките на работното време да сме налични - по телефон и Вайбър, които са ни основните канали за комуникация и по мейл - ако се налага (имаме инсталиран на телефоните). В реалността търся колеги с часове, пиша, реакция нулева. И се чудех дали сме изключение, защото до момента не е имало такава практика, или сме селектирали най-големите непукисти.

# 6 520
Срещу грипа като има ваксина, та какво е станало. Пак си го карат хората, щото никой не се ваксинира

# 6 521
И без ваксина, ако се докараме до там да имаме единични случаи и наличие на тестове, пак ще се справим. Истината е, че просто изтървахме работата и го вкарахме в експоненциално разпространение.
Повече работа би свършило изнамирането на лечение, а не на ваксина.

# 6 522
Как психически се справяте със седенето вкъщи. Аз и мъжът ми в момента работим от вкъщи, детето на 7 години все повтаря колко е скучно, то аз не издържам, а какво остава за децата. Аз лично Мангъров му харесвам интервютата, малко спокойствие...До кога ще сме така изолирани? Април, май....

# 6 523
И как ще излезете след това в нормалния свят, без маска, ръкавици и защитен дезинфекциран шлем? Ще се гътнете от най-обикновена инфекция.
Днес даваха българин, женен за китайка, който е изкарал двата месеца карантина там.
Вероятно някой може да му е трудно да приеме, но момчето и жена му бяха усмихнати, разхождали се из града, не личи да се гътват от настинка.
Двумесечната изолация не е нещо невиждано. И сега има заболявания, състояния и причини, каращи хората да не напускат дома си. Например, тежки бременности са изкарвани и със 7 месеца, не само стоене вкъщи, но и на легло. И странно, но тези жени излизат в живота с цялата си енергия, и не вярвам да съжаляват и за един ден от принудителното си пазене на легло.

# 6 524
Дългосрочна стратегия може да има за предвидими неща. В конкретната ситуация целия свят се учим в движение и решенията се взимат от днес за вчера.

Ясно, че карантината и извънредното положение няма да се вдигнат от изведнъж. Всичко ще стане плавно и поетапно, но след като овладеем пикът на пандемията. Всички усилия към днешна дата са насочени и съсредоточени само и единствено към това.

Когато той отмине мерките, които ще се вземат тепърва ще са съобразени с това какво е останало от здравните системи, от наличието на способен персонал в тях (жив и не карантиран) , състоянието на икономиката, минусът в бюджетите на държавите и още рой други неща.

Общи условия

Активация на акаунт