COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 448
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 6 720
Много почвам да се тревожа, защото нещата са на път да излязат от контрол тотално и да настане полицейски произвол...

В Испания и Италия произвол ли е ?
От къде да знам, не живея там в момента, за да знам какво е. Не ми се обяснява какво може да означава всичко това, ще го разберем дружно всички в един момент...

# 6 721
Скрит текст:
Не разбрах, от София до близко село може ли да се ходи или напълно са ни закрепостили?
Не може. Какъв е смисълът иначе...
По уважителни причини само, а не да отидете за уикенда.

И аз се чудя какво е това масово възхищение от генерала, или всява паника, или ни се кара.

Е, Борисов 10 години като ни успокояваше как всичко в държавата е точно да не са почнали да припадат от любов по него?

# 6 722
Относно https://www.worldometers.info/coronavirus/

Не знам дали следите статистиките с оглед на %, но ми прави впечатление, че броят на критичните случаи пада като % поради факта, че се откриват все повече и повече болни.

Според мен наистина вируса е адски заразен, но не толкова смъртоносен.

В един клип, който бях споделил - интервю на германски учен/лекар - човека казва много правилно нещо: Статистиките са такива, каквито искате да бъдат - ако тествате само хора, стигнали до болницата, то неминуемо % тежко болни и умрели ще е висок. Ако тествате всички, ще откриете много болни, но без симптоми, което пък ще покаже колко малко всъщност са тежко болните и умрелите.
чакай сега, статистика за смъртността може да се прави след %-та оздравели, нали така? Сега всеки говори грешно - процент смъртност на фона на заразените, ама никой не знае от тези общо заразени колко всъщност ще оздравеят Thinking. Тогава може да се говори какъв е % смъртност на този вирус

# 6 723
От областен град до близко село може ли? Не разбрах
И мен точно това живо ме интересува. Ние сме в областен град, а родителите ни са на село. Смятах утре да ги посетя да им отнеса провизии. Ние спазваме дистанция с тях от около 10 метра.

За сега нямало проблем , ние това питахме познат ,при промяна ще ни информира,  ако искате ще пиша
Не би трябвало да е проблем. В повечето села около областните градове няма и аптеки. Но примерно ако живееш в София не можеш да пътуваш към Бургас.

# 6 724
Колкото и добро да е здравеопазването в Германия, хората са си хора и са с хронични заболявания, с нисък имунитет някои. Те бележат голям скок на заразените почти , като Испания.
Разликата обаче в починалите е необяснима , като ги съпоставим.
Испанските лекари все пак не са събрани от лозето си мисля, не са германските толкова златоръки. Нещо не ми харесва това и ми е съмнително силно.
Но...гледам позитивно. Меркел аресва наш Бойко и ние дет се вика сме си...сватове . На нас, ако не помогне и не подшушне на уше , на кой тогава. Ставам оптимист вече))

# 6 725
Гешев бил подкрепял мерките. Ма не разбирам защо този човек се изказва бе?? Кой го пита него какво подкрепя и защо го пита него точно???!!!!
Защото идеята на тези мерки не е да се спре вируса, а да ни превърнат в крепостни селяни. Пробват да видят до кога ще има търпимост.

П.п. Покрай блока има 5-6 бездомни кучета. Те са големички и малко диви, но обмислям да си доведа едно вкъщи, просто за да ходя по парковете с извинението, че го разхождам.
Да ви лайкна, че кохинор е продал много гуми за триене. Ли Уенлианг трябва по-често да бъде споменаван.

# 6 726
  • sofia
Може за се слагат по две маски купени от две различни места.Все ще уцелиш материята

# 6 727
чакай сега, статистика за смъртността може да се прави след %-та оздравели, нали така? Сега всеки говори грешно - процент смъртност на фона на заразените, ама никой не знае от тези общо заразени колко всъщност ще оздравеят Thinking. Тогава може да се говори какъв е % смъртност на този вирус

Така е, да, но с падането на % критични пациенти би следвало и % на починали да пада - все пак шанса да почине някой НЕ критичен е доста под минималния (мисля?).

# 6 728
През контролно-пропускателните пунктове ще се пропуска преминаването на лица в случаи на неотложно пътуване, обосновано от доказана потребност от трудово естество, здравословни причини, завръщане в собствения настоящ адрес, дом или постоянен адрес.

# 6 729
За първи път откакто има извънредно положение леко се притесних. Онова характерното присвиване в стомаха.
По принцип съм дисциплиниран и отговорен човек и за седем дни, съм излязла наистина точно 3 пъти и то с конкретна цел и за не повече от 15-20 мин.
Обаче, когато ми се налага забрана, имам някакво вътрешно съпротивление, което не ми харесва като усещане.
Явно трябва да свиквам. Само наистина се моля, да е за кратко и да има ефекта който се търси.

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 18:27 от Sysly

# 6 730
Каква забрана - отвън е пълно с народ! Утре отивам в парка да тествам забраната - дали ще ме арестуват?

# 6 731
И даже ще те глобят

# 6 732
Колкото и добро да е здравеопазването в Германия, хората са си хора и са с хронични заболявания, с нисък имунитет някои. Те бележат голям скок на заразените почти , като Испания.
Разликата обаче в починалите е необяснима , като ги съпоставим.
Испанските лекари все пак не са събрани от лозето си мисля, не са германските толкова златоръки. Нещо не ми харесва това и ми е съмнително силно.
Но...гледам позитивно. Меркел аресва наш Бойко и ние дет се вика сме си...сватове . На нас, ако не помогне и не подшушне на уше , на кой тогава. Ставам оптимист вече))
А дали би имало разлика, ако в Испания са заразени по-голям процент хора на възраст 70+?
Дали би имало значение ако Германия тества по-широк кръг хора, а Испания само тези, които вкарва в болница?

# 6 733
Каква забрана - отвън е пълно с народ! Утре отивам в парка да тествам забраната - дали ще ме арестуват?

Дали чухте,че забраната влиза в сила от 00:01 на 21.03?
Очакваме инфо. Ако искате и до ВМА отидете - пак да тествате какво ще се случи.

# 6 734
Много почвам да се тревожа, защото нещата са на път да излязат от контрол тотално и да настане полицейски произвол...
И аз баш от това се безпокоя.

аз това го изфантазирах още в първите дни когато сформираха извънредния щаб ...........сега вече ,претръпнах......на моменти пак ме обхващат вълни на ужас...
някои хора сега се сещат, че може да стане такова нещо.....

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 19:48 от (Sana)

Общи условия

Активация на акаунт