COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 980 072
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 705
Има много работещи пенсионери и то по държавни учреждения.. с тях какво правим?

# 6 706
  • София
35 000 дози казаха, че имаме, което означавало за пълен курс на лечение на 35 хил.човека.

# 6 707
Не разбрах, от София до близко село може ли да се ходи или напълно са ни закрепостили?
Не може. Какъв е смисълът иначе...
По уважителни причини само, а не да отидете за уикенда.

И аз се чудя какво е това масово възхищение от генерала, или всява паника, или ни се кара.

# 6 708
Много почвам да се тревожа, защото нещата са на път да излязат от контрол тотално и да настане полицейски произвол...

# 6 709
Скрит текст:
От областен град до близко село може ли? Не разбрах
И мен точно това живо ме интересува. Ние сме в областен град, а родителите ни са на село. Смятах утре да ги посетя да им отнеса провизии. Ние спазваме дистанция с тях от около 10 метра.

За сега нямало проблем , ние това питахме познат ,при промяна ще ни информира,  ако искате ще пиша

Тинти Минти, това засега до довечера в полунощ ли е? И ние сме от тези, дето всяка седмица снабдяват с провизии възрастни близки хора, на 50 км са от нас. Освен утре да пробваме, пък на КПП-то ще се разбере.

# 6 710
  • София
Моят мъж има болен баща в друг град, кой и как ще определи основателността на причината да отиде при него? Ако се разчита на полицаи или военни, то има вероятност от превишаване на правата им и да има пълно неразбиране от тяхна страна. Това трябва изрично да се определи, за да няма злоупотреба с положение, да не говорим пък, че е предпоставка за изнудване и корупция.
Специално казаха, че може за такива случаи.
Много хубаво постъпиха с хората над 60 като не им забраниха нищо, а забраниха на останалите. Правилно не ги ядосват.

За другото – бивша тоталитарна страна сме и всички са в ужас от мерките, но да ви кажа, в другите страни не реагират по-различно. Съвсем като всички останали сме.
Много е неприятно всичко това, но пък не сме малки деца, ще изтраем.

# 6 711
Сега ще настъпи такъв хаос и такива глоби, че кой ли ще посмее... Ако мога малко да помогна от това, което знам (от Испания) е да не пътувате в една кола няколко човека. И предполагам ако носите лекарства или рецепта от лекар няма да има проблем.

# 6 712
35 000 дози казаха, че имаме, което означавало за пълен курс на лечение на 35 хил.човека.

+ суровина да се произведе още, както и че се водят преговори да се купи още. Сътрудниците на Домусчиев, каквото успеели да купят, щяло да бъде дарено за лечение на български граждани, дарили и още 5000 теста.

# 6 713
Много почвам да се тревожа, защото нещата са на път да излязат от контрол тотално и да настане полицейски произвол...

В Испания и Италия произвол ли е ?

# 6 714

Чак пък полицейски произвол! Какво мислиш, че ще ти направят полицаите? Ще вземат да те пребият без причина?

# 6 715
Германия си пукат хлорокина или там както се казваше и не казват на света.....Байер работи за тях

спокойно и ние ще имаме хлорохин,казаха че имаме 35 или 350 000 дози не запомних точно и ресурс да почнем да си произвеждаме

Имаме аналгин хинин. Не знам него дали няма да го пробват, но сега водят преговори за доставка на хлорохин или за доставка на необходимите вещества за производството му.

дозата в аналгин хина е много малка

# 6 716
  • Bulgaria

Имаме, но е аналгин хинин, а не хлорохин.

# 6 717
Тези мерки ги взимат щото скапаната им здравна система няма да издържи и 1000 болни, не че им пука особено за хората. Е, пука им доколкото да не им крашне и мизерната икономика.

# 6 718
Не разбрах, от София до близко село може ли да се ходи или напълно са ни закрепостили?
Не може. Какъв е смисълът иначе...
По уважителни причини само, а не да отидете за уикенда.

И аз се чудя какво е това масово възхищение от генерала, или всява паника, или ни се кара.
Българина обича явно такива личности. Това му е робската природа. Стокхолмски синдром. Само ако няой го мачка може да го харесва! Аз лично му се дразня на генерала, защото вместо да мислят за реални мерки се държат като едни диктатори, които излизат всеки ден да се поскарат на раята...и да й обяснят, че още ще й затягат примката ако не слушка. А иначе какво става с лекарствата, с предпазните средства, с оборудването на отделения с кислородни апарати и дума не идва.

# 6 719
И аз баш от това се безпокоя.

Общи условия

Активация на акаунт