COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 981 814
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 825
  • Там,където се събуждам щастлива.
Питаше се за Германия защо такива резултати. Изследват по около 200 000 и веднага хващат заразените без симптоми. Всъщност те са най-страшни от цялата история.

Дано Холандия се пробуди, че проблемите в лабораториите ставали доста в момента,.

# 6 826
Мисълта ми е, че майката ще трябва да стои сама отвън, стига да я държат краката.

# 6 827
  • Пловдив

Честито, Пловдив е блокиран.
В какъв смисъл?

# 6 828
Не съм ви чела от сутринта. Не знам и новините.

Цялата страна ще е блокирана от полунощ.

# 6 829
  • на пистата
Не съм ви чела от сутринта. Не знам и новините.
Как така блокиран,може ли да обясните.Сина ми живеев в Пловдив а работи в Карлово,шефа му обаче живее в Гърция за момента.Много интересно...

# 6 830
  • София
ДО 30 март подготвят петстотин легла в арена армеец, щом го съобщават, вероятно ще има сериозно покачване на случаите още днес или близките дни:
https://dnes.dir.bg/politika/sutreshen-koridor-za-vazrastni-v-ma … rizona-do-30-mart
Казаха, че са само за хора под карантина. Няма как в тези условия да лекуват.

А кой може да живее в такива условия? Нали ще избухнат бунтове, може и да се стигне до убийства.
Аз няма да изтърпя дори за миг да ме набутат в арена армеец под карантина. Предпочитам да умра.

# 6 831
Новите мерки! Хиляди в Пловдив без регистрация, не могат да се върнат, ако излязат от града

https://trafficnews.bg/obshtestvo/novite-merki-hiliadi-plovdiv-b … -mogat-da-172810/

# 6 832
Питаше се за Германия защо такива резултати. Изследват по около 200 000 и веднага хващат заразените без симптоми. Всъщност те са най-страшни от цялата история.

Дано Холандия се пробуди, че проблемите в лабораториите ставали доста в момента,.
Дайте линк към тази информация. Следя тук
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus.html
И тук
https://www.rki.de/EN/Content/Institute/institute_node.html
, но не съм попаднала на подобна. Само на инф., че починалите не подлежат на тест, тъй като на тях трябва да им е поставена диагноза приживе.

# 6 833
Новите мерки! Хиляди в Пловдив без регистрация, не могат да се върнат, ако излязат от града

https://trafficnews.bg/obshtestvo/novite-merki-hiliadi-plovdiv-b … -mogat-da-172810/

Еми нали идеята е да не излизат.

# 6 834
Благодаря McKitty i Хексе-най-вероятно това ще правя..макар,че до сега гледах да не я вкарвам в магазин и изобшо да не е в близост до хора...ще пробвам да стои сама за 2-3 мин.навън.дано не ни направят проблем..на неч ,че е след 10 ,а на мен ,че съм навън..

Последна редакция: пт, 20 мар 2020, 18:43 от reninel

# 6 835
Незнам дали карантината е една и съща за всички, но ще споделя каквото знам, най-вече за да избегнете глоби.
Разходките са забранени освен ако извеждате домашен любимец набързо и наблизо спазвайки разстояние с други хора. До магазина ходи един член от семейството. На работа само със специална лицензия ( разрешение). В една кола не могат да пътуват 2 и повече човека.

# 6 836
Хора, колкото повече затягат мерките, в квартала в който живея във Варна все повече хората се "разпищолват", днес до обед беше тихо, но следобед квартала се оживи, младежи играят, събират се на групички на едната площадка. Ходят да си купуват семки и ядки, ядат ги по улицата с неизмити ръце и плюят шлюпки. Само един от тях беше с маска и ръкавици. Хората се разщъкаха, колите вървят насам натам. И това точно като обявиха по строгите мерки, та не знам, не я виждам тая работа с мерките да проработи, ако оставим всичко на хорското самосъзнание и отговорност.
Мерките влизат в сила утре, явно за това тези идиоти се радват на хубавото време.
Аз лично вече съм в шок.

# 6 837
Да разбирам, че след като всички видяха какво се случва в другите държави и че всъщност дам - всички те взимат такива мерки и след като цяла седмица се повтаря абсолютно нормално хората да се спрат малко, да си седят по домовете, даже с уточнение, че ако не се - ще трябва да бъдат затегнати мерките, вие пак сте свръх изненадани и ядосани, че това се случва? Океееей. Ми логично беше.

# 6 838
Незнам дали карантината е една и съща за всички, но ще споделя каквото знам, най-вече за да избегнете глоби.
Разходките са забранени освен ако извеждате домашен любимец набързо и наблизо спазвайки разстояние с други хора. До магазина ходи един член от семейството. На работа само със специална лицензия ( разрешение). В една кола не могат да пътуват 2 и повече човека.

Чакай малко бе човек, тук не е обявена карантина. Просто са сложени КППта на областните градове - ограничава се пътуването.

# 6 839
Благодаря McKity i Хексе-най-вероятно това ще правя..макар,че до сега гледах да не я вкарвам в магазин и изобшо да не е в близост до хора...ще пробвам да стои сама за 2-3 мин.навън.дано не ни направят проблем..на неч ,че е след 10 ,а на мен ,че съм навън..

Не бива да се притесняваш. Не са забранени разходки. Пък и дори да отидете до магазина не е нужно да влизате вътре.

Общи условия

Активация на акаунт