COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 012 906
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 6 840
В смисъл, че вижда до върха на носа си.

# 6 841
  • Там,където се събуждам щастлива.
Питаше се за Германия защо такива резултати. Изследват по около 200 000 и веднага хващат заразените без симптоми. Всъщност те са най-страшни от цялата история.

Дано Холандия се пробуди, че проблемите в лабораториите ставали доста в момента,.
Дайте линк към тази информация. Следя тук
https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus.html
И тук
https://www.rki.de/EN/Content/Institute/institute_node.html
, но не съм попаднала на подобна. Само на инф., че починалите не подлежат на тест, тъй като на тях трябва да им е поставена диагноза приживе.

https://www.nu.nl/coronavirus/6039112/intensief-tes … tsland.html 

# 6 842
  • София
Утре ще са още по-разпищолени, защото ще е още по-топло.
От неделя има захлаждане, но когато се раззеленят дърветата и трайно се затопли, не виждам как могат да удържат народа масово затворен. Единствено ако броят на жертвите силно нарасне може да има ефект, защото ще се изплашат, но такъв сценарий не се очаква тук. Просто това е болест с много ниска смъртност.

# 6 843
А ако маската има джобче отпред и там се сложи, без да има директен контакт с теб, а само въздуха преминава през там, дали ще има някакъв ефект?
Няма нужда от активен въглен в маските. Тези маски които ги рекламират, че са с активен въглен са маски за колоездачи и активния въглен е поставен за да филтрира изгорелите газове от автомобилите. Сега въздухът в градовете е по-чист от когато и да било.

# 6 844
  • Bulgaria
Аз си мисля, че правят една основна грешка. Не се лекуват хората с леки симптоми, а ги отпращат вкъщи. Чакат ги да се влошат и тогава вече не могат да спасят всички. Не е ли точно това идеята - да се лекуват точно леките случаи. Не случайно всички тези лекарства, за които се говори, че имат положителен ефект са особено ефективни ако се използват в началото.

# 6 845

В смисъл, ако например живеете на друго място, а работите в града, трябва да имате от работодател  изготвена справка,  като основание да влизате/излизате

# 6 846
Това за Арената косата ми настръхва от него. Стотици хора ще се къпят и посещават общи тоалетни. Някакъв тотален кошмар е това.

# 6 847
Заповедта

# 6 848
Благодаря McKity i Хексе-най-вероятно това ще правя..макар,че до сега гледах да не я вкарвам в магазин и изобшо да не е в близост до хора...ще пробвам да стои сама за 2-3 мин.навън.дано не ни направят проблем..на неч ,че е след 10 ,а на мен ,че съм навън..

Не бива да се притесняваш. Не са забранени разходки. Пък и дори да отидете до магазина не е нужно да влизате вътре.
Мерси-явно грешно съм разбрала,като казаха забраняват ходене по паркове,градини и излизат само собств.на кучета ,а останалите само до магазин и аптека..Не,че ходим до парк,но около мястото където живее има градинки, а и аз трябва да излеза от нас,да отида до тях на 500 м и там я взимам и разхождам...

# 6 849
  • София
Аз си мисля, че правят една основна грешка. Не се лекуват хората с леки симптоми, а ги отпращат вкъщи. Чакат ги да се влошат и тогава вече не могат да спасят всички. Не е ли точно това идеята - да се лекуват точно леките случаи. Не случайно всички тези лекарства, за които се говори, че имат положителен ефект са особено ефективни ако се използват в началото.

Не, идеята не е болниците да се задръстят с хора, които могат да си лежат и вкъщи при много по-добри битови условия. Болниците са за тежките случаи, които са с опасност за живота. За тях са и специалните лекарства. Другите, каквото и да пият - оцеляват и оздравяват, т. че няма значение какво пият и пият ли нещо. Това Мангъров многократно го обясни. Прочети му инрервютата.

# 6 850
  • тук-там
М, да! И баш в петък ли... Кога да ги направим тези служебни бележки? Областните ще опустеят.... да му мислят прилежащите села! А едно време имаше "гражданство"... М, и сега пак, де...
Обаче, за градинките и гадинките....подкрепям. Като не искате с добро, може и с лошо. Ама защо, ама как... Свърши тая.

# 6 851
Тотално и пълно безумие е тази поредна мярка със забрана за пътуване.
И малкото хора, които все още работят, да останат без работа.
А онези, които все пак се надяват да намерят някаква в по-голям областен град... Да умират от глад.
До два месеца народа ще е толкова беден, че няма да му пука за никакви мерки и ще настанят масови безредици. Повече смъртни случаи ще има от град и неподчинение, отколкото от вируса.
Тук не е нито Италия, Испания, или Франция и Германия, където на хората все пак се осигуряват някакви помощи, както и държавата предприема сериозни мерки, за да не се изпада във финансов колапс. Както на фирми, така и на населението.

# 6 852
И аз съм в шок! Не съм излизала от вкъщи вече 5 дни. Ходя веднъж, рядко 2 пъти седмично при майка ми. Възрастна е. Живее в почти безлюдно село, без магазин, население около 30 човека. Селото е на 20 км. Аз в областен град. Нося и храна и лекарства, готвя и, чистя. Тя не се среща с хора, има си коте, куче и кокошки, двор. Добре и е така. И сега се чудя какво да правя. Там е по- добре за нея. На външен човек по нямам вяра. А как да организирам хляб, лекарства. Дайте идеи.

# 6 853
ЗАБРАНЯВАТ СЕ ПОСЕЩЕНИЕ НА ПЛОЩАДКИ, ПАРКОВЕ, ПУБЛИЧНИ ОТКРИТИ МЕСТА!! Точка 1 от заповедта.
Не можете да четете ли...или не ви изнася да го прочетете.
БЕЗ разходки.

Ето...четете

# 6 854
  • Bulgaria

Не, идеята не е болниците да се задръстят с хора, които могат да си лежат и вкъщи при много по-добри битови условия. Болниците са за тежките случаи, които са с опасност за живота. За тях са и специалните лекарства. Другите, каквото и да пият - оцеляват и оздравяват, т. че няма значение какво пият и пият ли нещо. Това Мангъров многократно го обясни. Прочети му инрервютата.

Аз не мисля, че е точно така. Защото когато човек се влоши вече шансът да бъде спасен е малък. А ако му се даде лекарство в началото - вероятно няма да се влоши. Иначе човек няма как да знае дали ще се влоши или не, докато си стои вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт