COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 699
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 275
Трима станаха излекуваните в България:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/trima-izlekuvani-ot-koronavirus-v-balgariya

# 7 276
  • София
Leila,
Вярвам, че до края на Май в повечето европейски държави най-лошото ще е минало и кривата ще пада надолу, да сме живи и здрави и ще видим. И все още твърдя, че Италия ще е първата изчистила се европейска държава. Жалко за цената която плащат обаче... Относно България имах предвид само за нас си, не да се отварят масово границите. Рано е още за това. Според мен докато не изчезне вируса или не се ваксинираме (или едното или другото) хората няма да пътуват, ще има ограничения. И според мен всеки новопристигащ трябва да стои 14 дена карантина, което както разбираш ще убие туризъм и бизнес ангажименти. Освен ако не идва от държава, която също се е изчистила. Абе не знам, сложно ще е. Но Европа сама си е виновна (не ние, ние страдаме заради неадекватните решения на властта), че не взе сериозно случващото се в Китай.

# 7 277
Memento, дано по принуда не й се наложи на твоята приятелка и да се моли да е където и да е, но под лекарско наблюдение. Явно е в добро общо състояние и затова си позволява да подбира.  Надявам се поне спазва домашна карантина.

# 7 278
  • на пистата
Момичета,не съм чела последните страници,но видях че Филип Плейн си е пуснал,че си е купил тест.Имате ли.идея това от китовете тук ли е или от бързите.

# 7 279
Направи ми впечатление че Чехия няма заразени??Странно ...за чехите нищо не се пише...
Как да нямат чехите, имат - до момента са 833, от днес139. И ограничителен режим въведоха.

# 7 280
Седяхме и си обсъждахме вкъщи какво ще рече това „Мерките дотук не дават резултат„. Какъв резултат се очаква?

Да се спазва това, за което призовават. Ако видят, че не се спазва достатъчно, ще преминат към други мерки  по-рестриктивни. Ананиев мисля, че спомена за декларациите, което се практикува в други държави.

Здравната система още не се задъхва, ние още сме всамото начало, те няма да чакат да се срине и тогава да въвеждат мерки, тогава ще е късно. Целта е точно да се избегне всичко това и италианския сценарий.

# 7 281
В Чехия писаха, че вече е задължително носенето на маски!!! Кога най-сетне и тук ще им дойде акъла и ще го въведат това? Наложително е да го направят. Аз мога 10 дена носа си да не показвам навън и като отида един път за 10 мин в магазина някой идиот без маска да ме зарази. И цялото криене отива по дяволите. Писна ми да слушам как не предпазвали. Кажи му на българина веднъж няква глупост от телевизора и край, повтаря я като всемирен закон! И не е оправдание, че няма маски. Поне да си ушият някакви!

# 7 282
Момичета,не съм чела последните страници,но видях че Филип Плейн си е пуснал,че си е купил тест.Имате ли.идея това от китовете тук ли е или от бързите
Скрит текст:
.
Май е от бързите. Предполагам купен от Германия.
Но човек с неговите възможности, предполагам, може да си позволи да му доставят такива тестове в домашни условия.
Скрит текст:
Язък му за парите и възможностите. Видях няколко негови поста, че затваря бутиците си, прави си тестове.. но за дарение - нищо.
И не - не е задължително да даряваш, щом имаш пари. Но смятам, че е много по-смислено и човешко, от колкото да даряваш силиконови импланти и да си снимаш именията и ултра скъпите коли, когато света е пламнал.

# 7 283
  • Вестерос
Тези тестове не били много надеждни.

# 7 284
Diavolo, като на киноман ще ти го напиша. Аз лично съм спокойна. Положението действително не е Resident Evil, Walking Dead или дори Outbreak. Това, което ме тревожи, а виждам и други се безпокоят, е да не попаднем във филми като The Experiment. Ама ще изчакам да видя как ще работят тези КПП-та, дето толкова смътни обяснения имаше за "уважителните причини" за пропусквателния режим, и в крайна сметка ни обясниха, че полицаите ще решават кое е и кое не е уважително. Вече се сблъсках веднъж с неадекватно държане и видимо превишаване на правомощията на един охранител в супермаркет, вероятно военен или МВР пенсионер. Нашенци свалят англичани от самолети, по новините мернах нещо за някакви граждански брожения пред дома на хора, завърнали се от Банско и изобщо имам от самото начало някои опасения, че извънредното положение малко може да се обърка. Покрай сухото може и мокрото да изгори.

# 7 285

Аз си мисля, че много хора, виждайки залата или състоянието на болниците, няма да отидат да се изследват, следователно няма и да спазват карантина.

Аз съм на същото мнение. Освен това - пословичното недоверие на българина в лекарите и здравната система в България. Мнозина са си патили, или са получавали неадекватно отношение и лечение.
Сега обаче Домусчо като осигури тестовете, ще почне масово тестване и ще изскочат още положителни проби. Може би първо ще тестват в махалите, аз съм съгласна.

Но честно да ви кажа, кой би искал да го сложат на походно легло с други болни?

# 7 286
  • на пистата
Момичета,не съм чела последните страници,но видях че Филип Плейн си е пуснал,че си е купил тест.Имате ли.идея това от китовете тук ли е или от бързите
Скрит текст:
.
Май е от бързите. Предполагам купен от Германия.
Но човек с неговите възможности, предполагам, може да си позволи да му доставят такива тестове в домашни условия.
Скрит текст:
Язък му за парите и възможностите. Видях няколко негови поста, че затваря бутиците си, прави си тестове.. но за дарение - нищо.
И не - не е задължително да даряваш, щом имаш пари. Но смятам, че е много по-смислено и човешко, от колкото да даряваш силиконови импланти и да си снимаш именията и ултра скъпите коли, когато света е пламнал.
Въобще не коментирам снобарщината му.Просто исках да разбера какъв е теста.При нас няма ли да има такива.

# 7 287
Ако има някой сред вас, който има представа как може да се случи пътуването между областните градове в случай, че човекът има квартира, но няма адресна регистрация, моля да сподели. Simple Smile Също така има собствена дейност и фирма, тоест сам си е шеф, та в такъв случай, при пътуване по работа, как според вас трябва да се декларира?

# 7 288
Ако има някой сред вас, който има представа как може да се случи пътуването между областните градове в случай, че човекът има квартира, но няма адресна регистрация, моля да сподели. Simple Smile Също така има собствена дейност и фирма, тоест сам си е шеф, та в такъв случай, при пътуване по работа, как според вас трябва да се декларира?

Честно да ти кажа, не знам как да ти отговоря, но има телефони за информация, обади се и попитай. Много ще се окажат в твоята ситуация и ще настане недоволство

# 7 289
Цитат
дава уникален шанс да се разправят круто веднъж завинаги с подобни субекти, само малко желание да има.
Хората,от които зависи това се притесняват да дават такива заповеди.От друга страна при определени обстоятелства.....При неподчинение и те така.WinkКато стана дума,къде са многобройните нпо,които цицат кинти от всякакви фондации?Сега е момента да влязат в гетата и да заживеят заедно.Да се обучават освен на права и на задължения.

Общи условия

Активация на акаунт